Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Poulsen - růže dle šlechtitelů

Poulsen - růže dle šlechtitelů 05. čen 2014 06:03 #289505

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Láďo děkuji,všimla jsem si,že ji tam už nemají.Těším se na tvé poznatky až ti rozkvete,zda je tak krásná jako na poulsenových obrázcích a zda není náchylná k čs.

Poulsen - růže dle šlechtitelů 14. čen 2014 20:01 #289831

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Naomi - překvapivě bohatě kvete, zatím zdravá, loňská podzimní prostokořenenná sazenice na záhoně.
IMG_0114.jpg

IMG_0126.jpg

IMG_0182.jpg

Aya (Kolding) - loňská podzimní prostokořenná sazenice slabá, v květináči, zdravá

IMG_0164.jpg

Pro srovnání barev fotoaparátuještě

Lea - loňská letní kontejnerová sazenice v květináči, zdravá

IMG_0120.jpg

IMG_0162.jpg

Ghita - loňská letní kontejnerová sazenice v květináči, zdravá

IMG_0069.jpg

IMG_0040.jpg

Po prvním kvetení je ještě brzy hodnotit, ale zatím jsem velmi spokojen, i když vím, že v květináči mohou být růže lepší než na záhoně. Doufám, že se mi podařily vložit fotografie k textu správně.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Martin, mišpule, Evka, Kirsten, Iveta, Elijan

Poulsen - růže dle šlechtitelů 15. čen 2014 05:15 #289833

• Evka
  • Platinum Boarder
Láďo,děkuji za ukázky a srovnání,moc hezké. :up Vidím,že máš všechny co se mi líbí,mám z nich jenom Ghitu.
V těch květináčích je máš prozatímně,nebo některé růže takto pěstuješ a na zimu je prosím schováváš nebo jen nějak zajistíš proti mrazům?

Poulsen - růže dle šlechtitelů 15. čen 2014 20:20 #289846

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Evko, děkuji, některé růže, které obdivuji, pěstuji v květináči i na záhoně (Ghita R., Capricia R., Avila) a některé (Lea R., Sveet Cover) jen v květináči. Poulsen uvádí, že skoro všechny jeho růže jsou vhodné pro tento druh pěstování. Myslím, že v květináči jsou růže větší, vybarvenější a více voní a navíc je mohu mít blízko posezení. Květináče na mrazivé dny přemístím do nevytápěného zahradního domku.
Mohu poprosit Evu L. o reference příp. fotku Nadji R. a v příslušném oddílu o Harknessovu Easy Does It? Děkuji.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 16. čen 2014 06:58 #289862

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Láďo, Nadiu mám od podzimu, zatím nekvete. Roste dobře, netrpí chorobami, tak snad bude úspěšná.
Víc ti o ní říct nemůžu. Až vykvete, ukážu fotku.
Následující uživatel poděkoval: Láďa

Poulsen - růže dle šlechtitelů 30. čen 2014 19:45 #290428

• Eva L.
  • Moderator
Nadia kvete už týden a květy do dneška ještě nezvadly, přestože do nich poslední dny prší. Barva je krásně temně rudá. Tak to je jedna dobrá zpráva. Další je ta, že keř roste víc než uspokojivě, bude zřejmě spíš užší, nerozklesává se. Listy jsou zdravé, tm. zelené. Voní - ne tak silně, aby to člověka porazilo, ale velmi příjemně. Zatím se jeví nadějně. :up
NadiaRenaiss.3.jpg

NadiaRenaiss.2.jpg

Téměř stejnou barvu má Isabel, jen habitus keře je jiný - roste víc do šířky. Také zdravá.
IsabelRenaiss.2.jpg

IsabelRenaiss.5.jpg

Lea je typická úzkým sloupkovitým keřem. Má několik dobrých vlastností. Nenamrzá, pilně kvete, je zdravá.
LeaRenaiss.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., fanynka, Vlaďka, helena, jana H, mišpule, Evka, Láďa, Iveta

Poulsen - růže dle šlechtitelů 30. čen 2014 20:02 #290429

• Eva L.
  • Moderator
Jak jsem už psala jinde, mám teď bílé období a mezi nováčky už pár bílých přibylo.
José Carréras ale mezi ně nepatří. Má už 5 let a každoročně okouzluje svými velkými, krémovými květy. Je trochu choulostivý na mráz, asi bude spíš pro 7. zónu. Zatím se mi daří ho uchovat při životě i v tvrdší zimě.
JosCarrras2.jpg

JosCarrras3.jpg
Následující uživatel poděkoval: fanynka, Vlaďka, chrast, helena, jana H, mišpule, Evka, Láďa, Iveta

Poulsen - růže dle šlechtitelů 01. čec 2014 05:43 #290446

• Evka
  • Platinum Boarder
EvoL,Lea vypadá nádherně.Moc bych ji chtěla i přes chybějící místo.Nejvíc ovšem toužím po jeho růži Aya,tu bych chtěla každopádně získat! :up :)
Chtěla jsem se tě hlavně zeptat jestli ti už vykvetla Naomi od Dragerů.Pokud ano,zda je to Naomi nebo přeci jenom Natalie jako na jejich obrázku. ;)

Poulsen - růže dle šlechtitelů 01. čec 2014 08:07 #290448

• Eva L.
  • Moderator
Evko, Naomi rozkvetla, zatím jen jedním květem a myslím, že je to ona. Samozřejmě absolutní jistotu nemám, musela bych mít možnost srovnání.

Naomi.jpg
Následující uživatel poděkoval: chrast, mišpule, Evka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 01. čec 2014 11:32 #290459

• Evka
  • Platinum Boarder
EvoL děkuji,vypadá to že je to opravdu ona a měli jen špatný obrázek. :up
Moderátoři: Eva L., Květa