Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: O růžích

O růžích 11. úno 2015 23:06 #293983

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jarko ahoj, páni, ty jsi ale špion. Tak díky, Třeba jsou fotky inspirativní.
(si už ani nepamatuju,, co tam mám - ach ty internety, jsou tak... otevřené :lol: )

Dám sem odkaz přímo, kdyby si někdo chtěl ukrátit čekání ja Járdo :)
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=3.19093&tab=36
Následující uživatel poděkoval: Jana V., varouch, Kirsten, Lukáš, Ališi, Jarka, Marijka

O růžích 12. úno 2015 15:59 #293984

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Ahoj Honzo, tedy takhle pohromadě ta tvá zahrada je úchvatná!!! Jen tedy mám na dnešek spánkový deficit, šla jsem spát díky tomu až v půl čtvrté a stejně jsem neprohlédla všechno.

Nejde mi do hlavy jedna věc - jak se ti daří udržet růže bez houbových onemocnění, když je ta výsadba tak hustá? Vloni jsi, myslím, psal, že jsi ani neaplikoval žádný postřik. (?) Mně se takový typ výsadby líbí maximálně, ale nevím, když u mne jsou růže na místě, kde předtím žádné růže nebyly, napadeny černou skvrnitostí - a to i ty, u kterých je psáno, že na BS absolutně netrpí. A ke všemu zatím mám ty záhony hodně "řídké". Napadené listy odstraňuji. Trvalek minimálně, rozestupy mezi jednotlivými růžemi příručkové. No už mám připraveny přípravky a jen co to bude možné, budu si hrát na malého chemika. Navzdory svému původnímu přesvědčení pěstovat růže bez komerčních chemických prostředků....
Kirsten

O růžích 12. úno 2015 17:33 #293986

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Honzo, tak ja se priznam, ze diky Jarce uz jsem taky smirovala :P A mas tam fakt nadherne fotky. Ja miluju zvlaste ty fotky, kde ukazujete kousky zahrad, hledam v tom inspiraci, a tvoje fotky zahrady jsou krasne (nejvic me uchvatila tahle www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=21.235686 ). Jen bych chtela videt celou zahradu, nejak si to neummim pospojovat. ;)

O růžích 12. úno 2015 21:19 #293988

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Honzo prosím tě, jak máš zahradu velkou a jak starou? Prozraď nám nějaké tajné finty, jak jsi dokázal takovou krásu vytvořit. Na tohle musí být nějaké zaříkávadlo, to neí možný! :) :) :)

O růžích 13. úno 2015 00:03 #293989

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Děti moje téměř vlastní, děkuji. O zdraví (sucho), mulčování a obírání listů jsem tu už psal.
A pro později příchozí dodávám, že vše o plácku je napsáno v diskusi Vaše zahrady.
Kdo hledá, ten najde. A vy už jste dokázaly, že hledat umíte. ;)
PS: Doporučuji začít od první stránky. :kiss:

O růžích 13. úno 2015 05:55 #293990

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Ty šibale!!!!
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

O růžích 26. bře 2015 19:04 #295153

• Ninkwen
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 126
Prosím o pomoc, nevím v jaké sekci se zeptat.

Včera mi poněkud s předstihem přišly růže, ač jsem se snažila, dlouhá práce a krátké dny zapříčinily, že mám zasazené jen některé růže a většina mi zůstala na zítra - co teď s nimi, mohu je ještě dát na jeden den do vody na zítřek?

Jinak jsme neměli nachystány ani jámy, vše se dělalo na rychlo (růže měly přijít spíše až v dubnu), tak mám teď ještě i chodit kontrolovat půdu, a případně přisypávat, jak bude klesat?

růže mám naprosto poprvé, tak vůbec netuším.

moc děkuji za odpověď.

O růžích 26. bře 2015 19:11 #295155

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ahoj ---- prostě udělej někde větší díru a růže do ní všechny zešikma dej / i svázané / a zahrň, aby byly v zemi aspoň kořeny . zalij a saď až budeš mít čas .taky ještě nemám zasazeny .při sázení jednotlivých růží dbej aby krček růže - tj to ztluštělé místo bylo v zemi aspoň 3cm. po nasazení opatrně přišlápni půdu a dosypej do roviny .- hodně zdaru . :)
Poslední úprava: 26. bře 2015 19:16 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Iveta, Ninkwen

O růžích 26. bře 2015 20:46 #295159

• Ninkwen
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 126
Děkuji moc, už jou v zemi a čekají na zítřejší sázení:)

Jak je to vlastně se zeminou? Trochu se bojím, že jsem jim dala moc kompostu, ale máme tady úplně příšernou jílovitou půdu, tak jsme ji vykopali, tu trochu použitelnou, co je nahoře, jsme smíchali s dovezeným kompostem, pískem a substrátem na růže, dolu dali drenáž, ale teď se začínám bát, zda jsem tam toho kompostu nedala moc, minimálně polovinu celého množtví bude tvořit. Nevadí to, nebo to mám zkusit zítra ještě nějak napravit?

O růžích 26. bře 2015 21:01 #295161

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Mi teda nepřipadá,že to je problém,pochopitelně kompost je dost široký pojem :) ,jen pokud je hodně lehký,asi se víc slehne a dej pozor na to,aby růže pak nebyly příliš hluboko sazené.
Následující uživatel poděkoval: Iveta
Moderátoři: Eva L., Květa