Květo, možná jsem se špatně vyjádřila, máš pravdu, že prapůvodní přírodní barvy jsou zřejmě mnohem jednodušší než to ,co nyní nabízejí zahradnické produkce. Na druhou stranu, kdyby byly všechny kytky v jejich původních barvách a tvarech, nebylo by co řešit

. Jenže zahradnictví a katalogy jsou doslova natřískané kytkami v mnoha různých barvách a odstínech a ty sladit už problém trochu je a růže patří k největším chameleonům

.
A aby toho nebylo málo, ještě si na nás vymýšlejí barvoměnu

.
Klidně můžeme na toto téma založit jinou diskusi, ale vzhledem k tomu, že stějně nejsme schopni se striktně udržet tématu prakticky v žádné diskusi, bude se to stejně nejspíš dublovat

. Tohle není odborná diskuse jako třeba Austinky, jisté zaplevelení trvalkami ( jakožto uvedení příkladu určité barevné kombinace) tu myslím tolik nevadí.
Málokdo má v záhonu čistě jen růže. Kombinace růží je tedy ovlivněna i výběrem ostatních rostlin v záhonu ( nebo naopak). Je to tak provázané, že to těžko oddělovat. V jednom z mých nových záhonů je hlavním motivem bordová barva stonků a rašících listů růží ( hrozně se mi to líbilo právě na růži Charles Austin vzhledem k barvě jejího květu), cílem je nakombinovat meruňkovo-oranžové růže s růžemi, které budou kvést v barvách bordó ( magenta) a trvalkami a letničkami s bordó listy. Jedno bez druhého nemá pro koncepci toho záhonu smysl. Je to příklad barevné kombinace, kterou jsem tu třeba na fotkách prakticky neviděla. Často mě právě trvalky nebo letničky inspirují k určité barevné kombinaci, do které pak zkouším zakomponovat růže.