kopíruji co jsem našla k rostlinám, snad moc nezahltím :
"Rovněž i u rostlin je možné použít koloidní stříbro k boji s původci onemocnění (bakterie, viry, plísně). Jednoduše je možné jej postřikem aplikovat na list nebo přidávat do zálivky. Takto je možné např. bez použití jedovatých látek vypěstovat zdravější a odolnější zeleninu nebo ošetřovat pokojové rostliny.
V literatuře je doporučováno dávkování jedné lžičky na jeden litr tekutiny (20 až 30ppm).
Mnozí postřikují svůj salát nebo jiné potraviny koloidním stříbrem za účelem prodloužení jejich svěžesti. Zkuste přidat několik kapek koloidního stříbra do vázy s květinami nebo pokropte své řezané květiny. Zjistíte, že se z nich budete těšit o hodně delší dobu.
Je skrytou myšlenkou oprostit se od stále většího množství chemických ochranných prostředků rostlin, pokud dojde k širšímu obeznámení veřejnosti s rozsáhlými účinky koloidního stříbra. Pokud možno pokropte své rostliny koloidním stříbrem až za soumraku. To neplatí pouze proto že při plném slunci (i u čisté vody) to není vhodné, ale i proto že koloidní stříbro je na světle méně stálé."
Léčivé účinky stříbra je možné pozorovat jak u zvířat,tak i rostlin. U zvířat je koloidní stříbro podáváno spolu s potravou nebo v nápoji. Dávkování se řídí velikostí zvířete. Pro ilustraci účinků koloidního stříbra na zvířata zde zmíním vlastní zkušenost.
Můj děda měl v létě 21 králíků cca 2 měsíce staré. Při krmení si všiml, že 3 králíci jsou v kotci mrtví. Podle příznaků usoudil, že se jedná o králičí mor (tuto diagnózu mu potvrdil i přítomný zvěrolékař).
Děda chtěl zbývající králíky pozabíjet. Navrhnul jsem mu, aby zkusil přidat do hliněných misek koloidní stříbro. Do každé misky přidal 0,5 dl koloidního stříbra a zbytek dolil vodou. Z těch 18 zbývajících králíků jich 18 zachránil, nezemřel ani jeden. Tento můj osobní zážitek mě přesvědčil, že koloidní stříbro funguje i u živočichů.
Při podávání koloidní stříbra u rostlin můžeme buď použít postřik, nebo přidávat stříbro do zálivky.
Tímto způsobem je možné např. bez použití jedovatých látek vypěstovat zdravější a odolnější zeleninu nebo ošetřovat pokojové rostliny. I u rostlin působí stříbro na plísňové onemocnění.
toto je přímo z nějakého pokusu z čvut
www1.fs.cvut.cz/stretech/2013/sbornik_2013/32.pdf
prodejců je spousta, já brala tady,
www.antibakterin.cz/antibakterin-colloidal-silver/
a ted chci vyzkoušet toto
www.koloidnistribro.eu/pripravky-pro-lidi/