Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Győry - růže dle šlechtitelů

Győry - růže dle šlechtitelů 12. led 2017 20:14 #315123

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Tak jsem koukala do "statistiky" a kvete tak maximálně tři neděle. Je na plném sluníčku celé dopoledne a na květy nějak počasí nemá vliv........ani déšť jim nevadí. Jinak některé výhony nechávám volně, některé jsem koštětem postrčila do vrchních větví a ona se už dál šplhala sama. Dole u kmene zeravu má sice holé nožky, ale roste mi tam komule, tak to nevadí. :laugh:
Poslední úprava: 12. led 2017 20:14 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Vlaďka, mišpule, alenak

Győry - růže dle šlechtitelů 12. led 2017 21:31 #315129

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Věrko to mi děláš radost. Na podzim jsem ho sázela ke staré jabloni. Moc se naň těším.

Győry - růže dle šlechtitelů 13. led 2017 08:10 #315140

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
quendery: super, že se to vytáhlo - věděla jsem, že jich máš dost, ale že tolik.. :woohoo: Máš, co srovnávat, jak jsou na tom se zdravím, stříkáš nebo to necháváš na přírodě?
Před vánoci jsem tuhle diskuzi procházela a na ty tvé koukala a zrovna si říkala, jestli bys je nezpřístupnila ke zkouknutí naživo třeba během dreslina DODu - bydlíte blízko, tak se to tak nabízí.. :)

Győry - růže dle šlechtitelů 13. led 2017 09:28 #315147

• quendery
  • Platinum Boarder
Tak györovky jsou na tom se zdravím docela dobře....o padlí na Parníku Liptov jsem myslím psala, bylo to ale jen loni a na poupatech. Některé jsou trochu náchylnější na ČS, ale většinou z počátku, léty z toho " vyrostou". Abych pravdu řekla, stříkám jen jednou na jaře, hned jak růže ostřihám a pak to nechávám přírodě.....občas mám mezi růžemi i jedlé věci....petrželku, česnek atd.
Co se týče počasí....tak mráz snášejí všechny velmi dobře, i ti drobečci jako třeba Sedmokráska nebo Vámbery Armin. Některé mám na celodenním slunci, jiné v polostínu.... nezdá se, že by měly nějak "vyhraněné" požadavky :cheer:
Zatím za těch 5 let, co se o ně zajímám, tak jen dvě musely pryč.....Esteházy János / vymrzla/ a Felsewhodos / hezká, ale náchylná na padlí...ale opravdu dost/....u té jsme se na problému shodly i s Jájou/ taky jich má dost /.
Od podzimu mám navíc asi 10 nových včetně horkých novinek...Jaroslav Ježek, Márk Gergély nebo Perla / je to obdoba Fraise des Bois, ale bílá/...tak se na ně těším.
Co se týče zkouknutí naživo, proč ne, ráda vás pozvu....jen vás budu prosit o shovívavost....opravdu mám džungli :laugh:
Následující uživatel poděkoval: Eva L., varouch

Győry - růže dle šlechtitelů 19. čen 2017 22:11 #319219

• quendery
  • Platinum Boarder
Tak už kvetou.......pár fotek fešand z Dunajské Stredy :whistle:
DSC05283.jpg

Cskollo

DSC05138.jpg

Andikó

DSC04973.jpg

Györy Mama

DSC05136.jpg

Samaria
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka, bradhal

Győry - růže dle šlechtitelů 19. čen 2017 22:17 #319220

• quendery
  • Platinum Boarder
....a ještě pár

DSC04948.jpg

Parník Liptov

DSC05176.jpg

Baba Kay

DSC04970.jpg

Hejce

DSC05246.jpg

Villa Bugul

DSC05161.jpg

Zsilinsky István
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Jikra, alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka, bradhal

Győry - růže dle šlechtitelů 28. čen 2017 14:25 #319470

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Talas - malinký, ale snaživý. Velikost květu, no spíš maličkost, v porovnání s lobelkou a aksamitníkem.

IMG_2934.jpg

IMG_2930.jpg

Zsilinsky István - na jaře ho přes noc cosi skoro celý sežralo, podezřívám housenku osenice. Už jsem se s ním rozloučila, ale nakonec se probral, obrazil a už je z něho hezký keřík. Začíná kvést.
IMG_2899.jpg

Eperyes - sytá růžová, nefotitelná, hezký tvar květů. Je na výhni asi od 11 hodin, ale snáší to dobře (Cupido vedle něj se stejnou barvou se trošičku pálí).
IMG_2866.jpg

IMG_2867.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Jikra, alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka

Győry - růže dle šlechtitelů 02. čec 2017 19:23 #319616

• bradhal
  • Platinum Boarder
Zsilinsky István ještě jednou.

03_2017-07-02.jpg

04_2017-07-02.jpg

06_2017-07-02.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Milada, Jikra, Marta, rok.zaruka

Győry - růže dle šlechtitelů 15. čec 2017 13:30 #319951

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
Ty drobné kvítky jsou tak něžné :kiss: Chystám se objednat u Šípa nějaké s menšími kvítky a nižším vzrůstem. Výška je u růžiček uvedená, třeba u těch skalkových kolem 30 cm, ale nikde není uvedená šířka. Jelikož takovou růžičku ještě nemám, nedokážu si představit, do jaké šířky se můžou rozrůst. Je to asi individuální že, ale tak nějak všeobecně asi nevíte? Chtěla bych nějakou nízkou a širší.. Díky :)

Győry - růže dle šlechtitelů 27. čec 2017 14:22 #320143

• bradhal
  • Platinum Boarder
Nemůžu radit, protože je mám nové, ale počítám, že do šířky budou tak dvakrát co do výšky. Pokud to bude moc, vždycky se to dá vzít nůžkami. Údaje u Šípa bych brala, že sedí, Sněhurka, Talas a Cupido jsou opravdu zakrslé, i když Talas vyhodil "mohutný" 10 cm výhonek, Zsilinsky István a Eperyes už se rozkládají víc, ale nebude to žádná divočina.
Jinak Zsilinsky István v chladu začal dělat nažloutlá poupata a tu barvu si drží i po otevření, u nás včera až do odpoledne. Mám ho na schodku, kam chodím s kafem, tak je víc pod drobnohledem. Líbí se mi to. I to, jak voní, i když nijak do dálky.

IMG_3585.jpg

IMG_3587.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak, Marta, Dita
Moderátoři: Eva L., Květa