Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Poulsen - růže dle šlechtitelů

Poulsen - růže dle šlechtitelů 14. čen 2012 19:25 #280253

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Evo,koupilas dvě ze stejného zdroje nebo každou jinde?Já totiž o ní uvažuju teď když ji mají v Baumaxu-mám počkat,až vykvetou?Chtěla bych,aby byla jako na tvých fotografiích.je opravdu krásná.

Jsem hodně spokojená s Poulsenovou žlutou růží Marselisborg,pěkne přezimovala,nejsou na ní skoro mšice ,květy jsou krásně plné,neklopí a odolává dešti.Taky mám dvě,těsně vedle sebe,obě jsou úplně stejné. :)
Poslední úprava: 14. čen 2012 21:17 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Poulsen - růže dle šlechtitelů 14. čen 2012 22:28 #280279

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jirko, Amazonko, jak se se zimou poprala vaše Kronprinsesse Mary Castle? A jak se jí daří nyní?

Evo L., díky za informace. Určitě si nějakou voňavou krásku ze série Renaissance musím pořídit.
Moc by mne zajímaly tvoje zkušenosti (či foto) k Lea Ren.

Alexandra Ren. - květy v Bmx byly obrovské, poloplné (nebo poloprázdné?) :) a poměrně mělké,
takové rozkřáplé, na pevných stopkách. Vůně nádherná (jako Annapurna - Dorieux), to po matičce Margaret Merril.
Listy pevné, lesklé, tmavě zelené (jehličí).

Pak mají ještě další Ren. v Obi, v rámci Měsíce růží. Ty ještě nebyly tolik nakvetlé. Ale ta Claire... ách.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Poulsen - růže dle šlechtitelů 14. čen 2012 22:40 #280283

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
snad se Eva nebude zlobit z prozrazení "zákulisních info"..
když si loni kupovala Alexandru, ptala se mne, zda ji nemá vzít i pro mne.
Já jsem se mírně frněla, páč do červených ( a bordo ) růží jsem zatím nedorostla.
Vzala dvě, já pak říkala, že si tu jednu vezmu pro švegruši - nerůžařku. Eva prohlásila, to je škoda, ještě by ji umučila ( což mmch by nejspíš nastalo ) a je tak krásná.. a zasadila si je obě. Asi za 14 dnů jsem ji mohla konečně obhlídnout na vlastní oko, litovala jsem.

Když následně přišly do Bauhausu další Poulsenky - nad Claire Ren. jsem už nezaváhala.
Dneska rozkvetl první kvítek, ráno byl světle pomerančový, zářící do dálky. K večeru, když jsem pořizovala f., už růžověl.

P1110243.JPG

Už ráno byl z ničehož nic takhle poměrně dost rozvitý.
Po zimě šla k zemi, zůstala nižší ( cca 30 cm ).
Poslední úprava: 14. čen 2012 23:45 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena, jana H, Evka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 15. čen 2012 04:44 #280288

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Jano a Honzo, odpovím vám oběma najednou. Obě Alexandry jsem kupovala v Bauhausu, jen s časovým odstupem asi 14 dnů. Ta druhá je totiž už z výprodeje, kdy jsem neměla to srdce ji nechat úplně zničit (měla už značně pocuchanou fasádu). Měla ještě cedulku, takže nebylo pochyb, že je to ona. Nicméně, do podzimu mi už nevykvetla, nemohla jsem zjistit rozdíly. Květ té první je tady na str. 8. Až letos postupně zjišťuji, že se od sebe trochu liší. :dry: Dnes tu první vyfotím a předhodím vám k posouzení.
Letos mají v Bauhausu znovu poulsenky, ale některé jeví evidentní známky záměny. Např. právě cedule s názvem Alexandry navěsil dodavatel na kde co. Takže si dejte pozor při nákupu !!! Honzo, ty ploché téměř prázdné květy u A.R. se mi také nepozdávaly.

Ještě ke Květině příběhu (Květo promiň ) - jednalo se nikoliv o A.R., ale o Isabell Renaissance, kdy mě přemohla lakota a odmítla jsem se jí vzdát. :evil:

Honzo, Leu mám stejně jako Alexandru z loňska. Letos ještě nekvete, ale určitě ji vyfotím a podělím se s dojmy. Zatím si vede úspěšně, má asi 70cm, keřík úzký, vzpřímený, bohatě olistěný. Mimochodem - v r. 2009 byla oceněna v Hradci.
Následující uživatel poděkoval: jana H, Evka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 15. čen 2012 05:15 #280291

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
HonzaPM napsal:
Jirko, Amazonko, jak se se zimou poprala vaše Kronprinsesse Mary Castle? A jak se jí daří nyní?

.

Blbě, sežral jí hryzec :angry: , ale tvářila se velmi zeleně. Každopádně, tuhle růži si pořídím znova, měla jsem jí ráda :up

Poulsen - růže dle šlechtitelů 15. čen 2012 09:06 #280308

• Eva L.
  • Moderator
A ještě k Alexandře R. Pro lepší přehled a hlavně pro moji orientaci, jsem je označila jako A.R. č.1 (invalidka z výprodeje, letos už kvetoucí - viz fotky výše) a A.R. č.2 (loni kvetoucí - fotka na str. 8, zatím je opožděná, otvírá se první poupě).

Pro ty, kteří ji už okukovali a mají na ni zálusk, přidávám výrazné poznávací znamení - poměrně velké "praporky" na poupatech. A.R. č.1 je má (viz následující fotka), A.R. č.2 je má podstatně kratší, pokud vůbec.

Praporky
AlexandraRenaissance3.JPG

Zatím jsem neobjevila, která je ta pravá. :unsure:
Následující uživatel poděkoval: jana H, Evka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 15. čen 2012 09:29 #280313

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Bauhaus musím navštívit :D

Poulsen - růže dle šlechtitelů 15. čen 2012 15:58 #280342

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Eva L. napsal:

Ještě ke Květině příběhu (Květo promiň ) - jednalo se nikoliv o A.R., ale o Isabell Renaissance, kdy mě přemohla lakota a odmítla jsem se jí vzdát. :evil:

šíš, no vidíš, pomotala jsem. Já zas měla hovornou, psavou..
Ach jo, jde to se mnou z kopce, rapído, teda.
:S

Poulsen - růže dle šlechtitelů 18. čen 2012 14:19 #280453

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
EvoL,rozkvetla ti už prosím letos Cardiff Castle,ta se mi také moc líbila.

Poulsen - růže dle šlechtitelů 18. čen 2012 16:59 #280464

• Eva L.
  • Moderator
Evko, Cardiff ještě nekvete, má zpoždění. Ale jakmile ukáže květ, vyfotím. :)
Následující uživatel poděkoval: Evka
Moderátoři: Eva L., Květa