Jano a Honzo, odpovím vám oběma najednou. Obě Alexandry jsem kupovala v Bauhausu, jen s časovým odstupem asi 14 dnů. Ta druhá je totiž už z výprodeje, kdy jsem neměla to srdce ji nechat úplně zničit (měla už značně pocuchanou fasádu). Měla ještě cedulku, takže nebylo pochyb, že je to ona. Nicméně, do podzimu mi už nevykvetla, nemohla jsem zjistit rozdíly. Květ té první je tady na str. 8. Až letos postupně zjišťuji, že se od sebe trochu liší.

Dnes tu první vyfotím a předhodím vám k posouzení.
Letos mají v Bauhausu znovu poulsenky, ale některé jeví evidentní známky záměny. Např. právě cedule s názvem Alexandry navěsil dodavatel na kde co. Takže si dejte pozor při nákupu !!! Honzo, ty ploché téměř prázdné květy u A.R. se mi také nepozdávaly.
Ještě ke Květině příběhu (Květo promiň ) - jednalo se nikoliv o A.R., ale o Isabell Renaissance, kdy mě přemohla lakota a odmítla jsem se jí vzdát.
Honzo, Leu mám stejně jako Alexandru z loňska. Letos ještě nekvete, ale určitě ji vyfotím a podělím se s dojmy. Zatím si vede úspěšně, má asi 70cm, keřík úzký, vzpřímený, bohatě olistěný. Mimochodem - v r. 2009 byla oceněna v Hradci.