Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Rufllesky

Re:rufflesky 30. led 2009 16:12 #272

• HonzaPM
Ha. To je věda. Už jsem si byl skoro jistej, že je to S.Q.E. po Q.E. by zdědila tu odolnost a beztrnnost, ale jedu na těch r. stránkách a jsem zamotanější a zamotanější. Taky by to mohla být Angelique www.helpmefind.com/plant/pics.php?l=2.253&qs=-43569, trochu podobný je i Alexander. A to jsem teprve u A... :P Takže bych to nechal otevřené a omlouvám se za zaspamování Rufflesek ;) . Btw. - ten vaječňák stejně platí.

Re:rufflesky 30. led 2009 16:18 #273

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Tím vaječňákem si zpříjemni hledání. Co myslíš, že mi stojí vedle klávesnice:laugh: ? (ale domácí)
Na Alexandra jsem koukala. Barva sedí, jenže nikde stonky nenesou taková květenství, jako na tvé fotce. Na Angelique mrknu.

ruze.wi.cz/cs/angelique.html
ruze.wi.cz/cs/alexander.html

Re:rufflesky 31. led 2009 00:53 #276

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Příspěvek k vylučovací metodě:
Alexander tvoří spíš řídký keř, výhony jsou silné, "trčavé", pokryté většími trny. Květy svítivě oranžové bez růžového nádechu, mají klasický čajohybridní tvar. Myslím, že se té tvojí růžičce moc nepodobá.
Alexander.jpg

Re:rufflesky 31. led 2009 02:56 #277

• HonzaPM
Dreslo, tak na zdraví. ;)
Evo, máš pravdu. Alexander to není. Angelika odpovídá - ruze.wi.cz/fotogalerie/angelique-1.html

Re:rufflesky 31. led 2009 03:38 #278

• HonzaPM
a_oran__ov__.jpg
Už to mám. Budu jí říkat "Angelika, šarlatová královna Alžběta". Ještě jiné foto :side:

Re:rufflesky 31. led 2009 03:51 #279

• HonzaPM
V poupatech
a_oran__ov___nezn__m__.jpg

Re:rufflesky 01. úno 2009 06:01 #291

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Tedy Honzo, to je něco ! To musí být doslova ohňostroj, když kvete naplno. Je to příjemný pocit mít růži s jménem, že ? Kontakt s ní je pak jaksi intimnější, důvěrnější.
Následující uživatel poděkoval: Marijka

Re:rufflesky 01. úno 2009 11:22 #292

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Honzo, teda nechci remcat, ale podle mě to není rozhodně Angelique a asi ani Scarlet Q.E.
Ta tvoje má mohutně rozvětvené shluky květů (X Angelique) a vzpřímené (X Scarlet Q.E.)

www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=13661&...=2.6080.2&qn=0&qc=11

Re:rufflesky 01. úno 2009 11:39 #293

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Ahoj vám oběma :) . Evo, je krásná. A kdybych jí mohl říkat Angelika, tak by mi to stačilo. Nebo něco podobně honosného :P . Ty dvě malé zkusím nějak zakomponovat mezi trvalky, ale zatím netuším kam. A budu ji množit dál. Když je tak krásná a navíc neznámá. Heleno, je hodně jako ta z toho ruského odkazu www.websad.ru/fcomppic.php?pic=4511&nolog=&justmy=&direct= , ale kdo ví... Každopádně to byl za 39,- kauf ;)

Re:rufflesky 01. úno 2009 17:52 #296

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
K jménu růže nepřispěju, nicméně, k jménu na ruském odkazu bych teorii měla.
Fotku vyfotila Julie, dala jí název Malý kousek ( zřejmě zahrady, záhonu ). Páč když se podíváte na jména fotek vpřed či vzad, málokdo pojmenovává rostliny, kt. na fotce jsou.
Fotky nesou jména jako např. Květy pod jabloní, Květy pod jabloní z druhé strany, od květů do stínu, Červená a bílá.... a pod.
Moderátoři: Eva L., Květa