Amazonko, ano - provedu.
Mišpul, taky jsi tam plápolala nad tou dvojicí květů? Byl jsem u Fišera asi den po tobě a Summer Memories měla dva květy.
Být tebou, tak už spíš vezmu Souvenir de Baden Baden. Název sice hrozný, ale růže je to skvělá. Mám ji teď natrhanou
v kuchyni na stole v bílé porculánové mističce s vodou a... ách.
Na Summer Memories jsem měl loni hrozný dopal (2 L kontejner, jaro, Chládek) - dala tak celkem 5 květů, ne více.
Když do nich naprší (nebo zálivka hadicí) a pak zasvítí prudké ostré slunce, tak zhnědnou. Jinak studený deštík jim nevadí.
Nesmírně dlouho květy vydrží, takže pokud se zadaří a zůstanou bílé - je to kjása.
Pokud jsou ale hnědé, tak dokážou "strašit" hodně dlouho, než nakonec s úlevou opadají.
Musím říci, že nikdy nevydržím a preventivně je oberu. Jinak oproti jiným (hned vedle je např. Larissa, nulové omrznutí),
omrzla Summer Memories docela až k zemi a pak jí to dlouho trvalo. Nakonec vyhodila i jednu silnější větev, která pak měla
asi 6 květů, ty kvetly ve dvou vlnách. Pak měla i slabší kvetoucí větve. Teď už má nějakou dobu pausu.
Myslím, že nevoní, ale nenatáhnu setam. Listy jsou hodně zdravé, ČS neznají, loni trochu padlíčka.
SM mám lehce v džungli, ony ty Zákony zahrady... ty mají dosti smyslu pro humour. Letos přes zimu mi vyhynuly starší exempláře
bílé i rudé mavuně, tak jsem byl rád za každý životaschopný semenáček, jenže... rostou schválně v bezprostřední blízkosti růží atd.
Budu se muset na to vrhnouti (zatím je můj Seznam úkolů, co nutně musím udělati jen na jednu A4, na druhé straně papíru je ještě docela volno

).
Summer Memories 9 a 11/7/2012