Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes (DE) - Pohádkové růže

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 13. srp 2012 17:53 #282425

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
011_2012-08-13.JPG

Cinderella opravdu pohádková
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Květa, Evka

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 13. srp 2012 21:37 #282447

• DeToxaro
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 8
Dnes focená Laguna :up Je to moje láska na jaře koupená :P

Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena, mišpule, Evka, Lukáš

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 15. srp 2012 17:48 #282483

• Milada
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 178
[ Jinak je to růžička spolehlivá, v zimě neomrzla, výborně roste, je zdravá, moc nevoní, roste dost do šířky - začíná utlačovat své okolí a těžká soukvětí se válejí po zemi. V deštivých dnech květy dlouho nevydrží, rychle "zhadrovatí". ]

Díky za postřehy,pak podám zprávu,jak to s ní vypadá:)
Poslední úprava: 15. srp 2012 17:49 od Milada.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 15. srp 2012 18:00 #282485

• Lukáš
  • Platinum Boarder
004_2012-08-15.JPG

Bajazzo na jaře kupovaná Hk.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., mišpule, Evka

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 15. srp 2012 19:04 #282493

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mě Laguna nějak pozastavila kvetení,tak nevím čím by to mohlo být.:(
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 18. srp 2012 14:52 #282543

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Květa napsal:
mám tři výtky k nováčkům od Kordes - pokud je máte také, pozorujete dtto ?

Herkules a Bremer Stadtmusikanten - zdá se mi, že jsou loudavé, obráží k novému kvetení pomalu ( prvním rokem, nezatracuji, jen jestli se mám připravit na to, že budou mít větší pauzu ).

a moje subjektivní výtka - stále se nemohu smířit s Flirtem 2011. Představovala jsem si ji jinak. Na mne je moc velký "Happy-ík".

Květo - Herkules - tam se shodneme, neuvěřitelně pomalounké opakování, ach jo.
Ale Bremer Stadtmusikanten roste jako z vody. Dnes rozvila první dva květy druhého floru, přitom první skončil u nás nedávno.
A tak nějak potichu, plíživě, se rozrůstá do šířky... se pomalu přistihuji s pocitem, jeslipa mě tato Adéla jednoho krásného dne nevyžene
ze zahrady ven. :) Růst dobrý, zdraví výtečné, nasazení poupat velmi vysoké, jen by květy mohly trošku déle vydržet, ale to se vsákne.

Laguna - mám ji u jižní zdi (kvete od června/července stále), ale myslím, že ta jižní zeď pro ni není to pravé ořechové.
Možná by skousla trochu více stínu. Květy v hroznech neopadávají, zůstávají na výhonech a jsou takové sušené, okvětní plátky
vyloženě šustí a drží si tvar. Pokud někdo chce do potpouri ap., tak neváhejte. :) Má krásnou vůni starých růží, ale těch ostnů, ojoj.

Přidávám kordesky, co mi nyní kvetou. U ´Purple Rain´ mám zatím taky pocit, že polostín by jí vyhovoval lípějc.
Velikostí květů mne překvapila ´Hella´. Čekal jsem je tak třetinové, ale obrázků bylo všude pomálu, tak to byl jen můj pocit/předpoklad.
Je kupovaná loni na jaře u Chl., ale loni vůbec nekvetla, ni kvítek ni poupě, Laguna dtto, takže (po nazlobení se) letos obě premiéra.
Zato rostou jak divé - Laguna nyní cca 180 cm, Hella dva metry rovné, polovina srpna za námi, Hella nyní u nás začíná první flor.

akordes15820121.jpg
Poslední úprava: 18. srp 2012 14:53 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, helena, Martin, mišpule, Evka, Kirsten, papla, Lukáš

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 18. srp 2012 17:53 #282551

• Lukáš
  • Platinum Boarder
Honzo moc pěkný , jak ti roste Jasmina já ji mám od jara
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 18. srp 2012 22:11 #282556

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Honzo, ad Herkules. JJ, :( . Třeba se to zlepší až bude keřík více narostlý. U mne teď malá poupátka, překvapivě kde se vzal, tu se vzal - rozkvetl jeden osamělý květ.
edit : ad Bremer St. - nakvétá znovu ( pochlapila se ), jen pořád část květů upilovaná. A shoda podruhé - jde mi také dost do šířky. A to jí pořád říkám - nahoru, nahoru...

I nadále se mi moc líbí Purple Rain, Larissa.
Jaký je habitus National Radio ? ta echt německá spořádanost ? máš tam dva květy u sebe, jeden nepopsaný - to je N.Radio podoba nového květu ?
Máš ho déle ?

Jak jsi spokojený s L.Lassie ? já dost, nicméně, představa byla většího keře. Zřejmě chce čas ( a mírnější mrazy ).
Poslední úprava: 18. srp 2012 22:20 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 19. srp 2012 08:07 #282561

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Luky, díky. Jasminu mám od Fišera v Plzni, kupovanou už velikou, v 6L kontejneru loni v létě. Docela mne zamrzela po zimě,
neb chráněnější místo u mne žádná jiná růže nemá, ale i tak Jasmina zmrzla až k zemi a vypadalo to s ní nevalně.
Teď už má asi tak 160 cm (pět-šest výhonů) a dokončuje první kvetení. Vyvazování nutné - výhony jsou sice silné,
ale tak všelijak se klackovitě klání a hlavně - mají neskutečně velké bakule květů, tak seta tíha pronese. Božsky voní.
Právě ta vůně a krása jejích květů mne nutí si ji i přes tu neodolnost mrazům ponechat, ale asi ji přestěhuju na míň repre
místo a místo ní dám Louise Odier - potřebuju tam (v rohu východní a severní zdi) nějaké olbřímí zákryvné keřisko.
Jasmina je absolutně zdravá (např. Mozart hned vedle ní má v tom nevzdušném rohu rez), lupení je světle zelené a lesklé.

Květo, nevím jak ty, ale vidím popisku u obou květů National Radio - u mladého sytého i plně vyvinutého.
Keřík je malý, vzorný, kompaktní, ale pozor - listy lesklé. Ojoj. Mám dvě prostokoř. sazenice od tohoto jara, jedna v záhoně,
druhá v nádobě. Ta v nádobě semi zdá lepčí (má mj. víc světla a vody), na tu v záhoně si lehnul řebříček, již napraveno.

Larissa - je hrozně doširoka, vyloženě rozkydlá. Ideální coby veřejná zeleň (jak uvádí Kordes) - čili v husté výsadbě se výhony
propletou, rozkydlost keře se ztratí a Larissa vytvoří jednu velkou pokryvnou neproniknutelnou (pro plevel) džungli.

Lavender Lassie - dvojková, možná trojková sazenice, hodně pomrzla (zahrabaná pod chvojím + sníh z cesty), takže i u ní uvažuji
o nahrazení Louise Odier. Jinak má asi 60 cm, docela se zvetila. Z východu ji až donedávna stínila hradba dřeva, ale tu bratřík
nyní přemístil ke krbu, takže si užívá dvojnásobného množství slunce a díky mé zálivce začíná bujně obrážet a houstnout.
Což sice vítám, ale zároveň jí říkám - děvče, hlavně abys stihlo do zimy vyzráti, že. :)
Poslední úprava: 19. srp 2012 08:22 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Lukáš

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 20. srp 2012 19:47 #282610

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Honzo, dík za popisy L.Lassie a Larissy.
JJ, už tu druhou popisku u N.Radio vidím. Opravdu jsem ji předtím nezaregistrovala, :unsure: . Proto jsem se ujišťovala, že oba květy patří jedné růži.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa