Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes (DE) - Pohádkové růže

Kordes (DE) - Pohádkové růže 06. čec 2014 20:35 #290592

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Podobně jako Lions R. má i Cervia (Sangerhäuser Jubiläumsrose) keř spíš nižší a ještě další podobné vlastnosti - zdraví, horlivé kvetení, velké květy s průměrem až 12cm. Příjemně voní. :kiss:
Cervia.jpg

Cervia3.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., mišpule, Kirsten, Mandalenka, Iveta

Kordes (DE) - Pohádkové růže 06. čec 2014 20:45 #290593

• Eva L.
  • Moderator
K těm předchozím, horlivě kvetoucím, musím přidat ještě Gebrüder Grimm. Je to růže, se kterou nic nehne - ani mráz, ani deště, ani úpal. Dresla se o ní kdysi vyjádřila, že je to růže pro začátečníky, tedy s malou potřebou péče. Můžu potvrdit. Dostala v r. 2002 ADR. Jedinou vadou na kráse je, že téměř nevoní.
GebrderGrimm.jpg

GebrderGrimm1.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Mandalenka

Kordes (DE) - Pohádkové růže 06. čec 2014 20:53 #290594

• Eva L.
  • Moderator
No a korunou malé přehlídky kordesek je bezesporu Angela se svou záplavou květů. K tomu snad ani není co dodat.
Angela2.jpg

Angela.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., zdenka, fanynka, Vlaďka, Martin, mišpule, Evka, Kirsten, Mandalenka, Milada a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Kordes (DE) - Pohádkové růže 11. čec 2014 17:08 #290692

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Nevíte jestli byla i letos u Chládka Rosengräfin Marie Henriette?Pokud ano jestli je její odstín růžové studený?
Téma bylo zamčeno.

Kordes (DE) - Pohádkové růže 15. čec 2014 16:43 #290712

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Honzo, koupil sis Rose of Tolbiac, viď ?
už máš nějaké postřehy o ní ? ( už ani neopakuji své obyvklé dotazy.. páč se ptám furt na to samý :lol: )

( teď jsem ji viděla, překvapila mne dost lososem )

EvoL, ta Angela :up.
ad S.Kneipp - u mne je letos po mírné zimě konečně koukatelný. Výška lehce nad metřík, dost i kvetl. Proti tvému ale je to pořád chudinka.
Kvetení ho prozatím ochránilo od odejití, jsem zvědavá, jak se bude tvářit v druhé půli roku.
A jak přežije následující zimu ( kurňa, to se mi ani nechtělo psát.. dyk je léto )
Téma bylo zamčeno.

Kordes (DE) - Pohádkové růže 18. čec 2014 21:39 #290737

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Eva L. napsal:
No a korunou malé přehlídky kordesek je bezesporu Angela se svou záplavou květů. K tomu snad ani není co dodat

Evo L. , to je jeden keř na fotce? Angela se mi líbí už delší dobu, ale neviděla jsem ji naživo, zvažuji její vysazení ke keřům, buď ona nebo Lavender Dream - ten mi připadá křehčí a jemnější, ale bohužel u mě často trpí ne pěkným listem s Čs. Ale ty odstíny jednotlivých kvítků , pro které Lavender mám, vidím i na tvé Angele....a jak ji máš asi vysokou, prosím? Lavender se mi hezky rozložil mezi austinky, ale mǒzná proto trpí Čs, je utiskován.
Poslední úprava: 18. čec 2014 21:40 od Iveta.
Téma bylo zamčeno.

Kordes (DE) - Pohádkové růže 19. čec 2014 06:53 #290740

• Eva L.
  • Moderator
Iveto, na fotce jsou 3 keře ve vzdálenosti asi 70cm od sebe. Byl to záměr, aby vznikl dojem jednoho bohatého. Keře jsou vysoké asi 1m, výhony mají fontánovitě převislé.
Lavender Dream je opravdu jemnější a je citlivější na č.s., než Angela. Ale zjistila jsem, že z choroby během léta "vyroste" a nijak nestrádá. Ale obecně platí pro růže, nejen pro L.D., že pro sebe potřebují dostatek volného a vzdušného prostoru, aby byly zdravější.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Iveta

Kordes (DE) - Pohádkové růže 19. čec 2014 12:40 #290744

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22571
od podzimu mám Sommerwind . velmi dobře a rychle roste , stále nakvétají další květy .
DSCN4760.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., fanynka, Evka, Kirsten, Milada, Lukáš, Iveta

Kordes (DE) - Pohádkové růže 19. čec 2014 12:41 #290745

• Kaja
  • Platinum Boarder
ještě celý keřík
DSCN4761.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., varouch, Martin, jana H, Kirsten, Lukáš, renataaali, Iveta

Kordes (DE) - Pohádkové růže 19. čec 2014 12:45 #290746

• Kaja
  • Platinum Boarder
další stále kvetoucí , napůl pokryvná Neon . kvete neustále , stačí vystřihovat odkvetlé palice .. druhý rok a metrové výhony . mám ji i jako stromkovou . má ostře růžovou/ neonovou / barvu
DSCN4762.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Martin, jana H, mišpule, Evka, Kirsten, Lukáš, renataaali, Iveta
Moderátoři: Eva L., Květa