Eva.Trifon napsal:
Taky mám některé výhony zaslepené, ty Meillandky ale zaschlé nebyly, tedy aspoň já je měla v pořádku.
Stačí namočit kořeny na 12 až 20 hodin a určitě se ujmou. Možná, že potřebuji větší čas na zakořenění. Já jen aby nebyly naočkované na něčem jiném než na paváku, kdysi tu byl odkaz a na něm Rusové nadávali na nějakou podnož, že jim růže na ní po určité době chcípnou, ale jaksi nevím

na čem to tam měli. Od Filrose už jedou, jenže mají víc než měsíc náskok.
Evi, nevím, zda je dobře je namáčet na tak dlouho... Kdysi jsem komunikoval s p. Šípem ze Skaličan a ten mi tvrdil, že když se růže namočí na déle než 3 hodiny do vody, tak jí začínají odumírat vlasové kořínky! No, já jsem namočil růže od něj do vody a sázel jsem je po 22 hodinách a všechny jsou OK... Ale možná že by šly trochu rychleji...
Jinak jsem učinil jeden objev, co se Mellandek týče - chtějí hodně sluníčka! Jak jsem sem posílal obrázek té Edith Piaf, tak ta původně byla hodně zastíněná přerostlou meduňkou. Meduňku jsem v sobotu ostříhal a teď má Edith Piaf už dva pěkné, cca 25 cm vysoké výhony a má se čile k světu! Takže zřejmě je významější spíše to oslunění než mokro...
Mějte se hezky...
Zdraví
Honza