Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Meilland - růže dle šlechtitelů

Meilland - růže dle šlechtitelů 06. srp 2011 21:51 #265472

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Květo So Pretty je krásná, moc se mi líbí.
Jestli se mi líbí Clair Matin, že váháš, to víš že líbí ;) . Vždycky se mi líbí růžička, která pěkně kvete, ať taková nebo maková. Jsem začátečník, na hodnocení mám růže od podzima a jara. Melandovky mám ještě tyhle:
Eden - jaro - teprve teď mi kvete první květ a je samo krásný
Pink Swany - jaro - kvete už dlouho, bez přestávky, narůstají nové šlahouny - kvítka ma malé, ale velmi, velmi trvanlivé :up. Zajimá, mně, jestli ji někdo máte, jak vypadá starší keř, prosím moc o foto
IMG_2509.JPG

'Leonardo da Vinci' - z té jsem hotovson - loňský řízekovanec, začal kvést až teď, ale je to pěkný keřík.
IMG_3622.JPG

Decor Arlequin - podzim - je moc hezká, ale zatím měla jen pár květů a moc se nemá k dalšímu kvetení - myslím, že pod ní mají myši chodbičky, asi ji přesadím.
IMG_2911.JPG
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Kaja, lenpel, patka, Eva.Trifon, skalnička, helena

Meilland - růže dle šlechtitelů 07. srp 2011 00:11 #265476

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
JanoH, jsem ráda, že plápoláš pro So Pretty stejně jako já. V Hradci byla opravdu nádherná - i když, jak oni nevysazují tak, aby růže k sobě ladily, měla dost nešťastnou společnost - Pretty Sunrise. Tu mám také ( a pokud se nepletu ještě Lenpel a EvaL ), jsem s ní též náramně spokojená.
Vzájemně se potlumovaly.
Ještě musím dodat, že moje rostlina byla vysazována na podzim 2010, zimu přežila OK.

Mám se ti po So Pretty poptat ?

Janinko, nemám Pink Swany, ale pouze Swany ( bílou )... jestli si budou vzájemně podobné, stejně porostou, máš se na co těšit :silly: ... až moc..
Stejně jako tvoje P.Swany i moje Swany kvete hodně dlouho ( teď přestala, chvíli odfrkává ), květy hodně dlouho vydrží, nevadí jim déšť ( do určité míry, samo dva dny cedění se podepíší, květy se nacucnou, ztěžknou a šlahouny pak leží na zemi ).
Je poměrně trnitá a špatně se stříhá. Soukvětí pomalu odkvétá a hned pod ním už pouští delší prodlužující výrůstek s poupaty. Teď má poloměr keře metr, plazivá. Přemýšlím o nějakém roštíku pro pozvednutí výhonů pro př. rok. Líbilo by se mi to víc.
mám ji v hlavě pod pizzou ( 4 roční období )
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.57100
Poslední úprava: 07. srp 2011 00:15 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva.Trifon

Meilland - růže dle šlechtitelů 07. srp 2011 02:20 #265477

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Květo, ono Concerto může být zřejmě dost variabilní.
C.2010

Concerto2010.jpg

Concerto jaro-2011

Concerto1-2011.jpg

Concerto léto-2011

Concerto2-2011.jpg
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Kaja, Eva.Trifon, helena

Meilland - růže dle šlechtitelů 07. srp 2011 08:27 #265484

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Květo, po první vlně stříhám k prvnímu pravému listu a tam, kde jí chci mít kratší, šmiknu více. Je již přerostlá, musím udělat průřez starých větví a zmladit. Nastuduji jak a kdy.Dočetla jsem se, že nyní, aby do zimy vyzrály nové výhony. Fakt je, že bych z toho neměla strach, je to nejodolnější růže co mám. Nebo až na jaře?
Collete mám prvním rokem, rozrůstá se do šířky, ale také nic moc, jiné stejně sázené růže(LO nebo ASHL či JG) rostou mnohem vitálněji. No, bude více krmena a uvidím.
Poslední úprava: 07. srp 2011 08:33 od maggi.

Meilland - růže dle šlechtitelů 07. srp 2011 19:03 #265529

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
Květa napsal:

Janinko, nemám Pink Swany, ale pouze Swany ( bílou )... jestli si budou vzájemně podobné, stejně porostou, máš se na co těšit :silly: ... až moc..
Stejně jako tvoje P.Swany i moje Swany kvete hodně dlouho ( teď přestala, chvíli odfrkává ), květy hodně dlouho vydrží, nevadí jim déšť ( do určité míry, samo dva dny cedění se podepíší, květy se nacucnou, ztěžknou a šlahouny pak leží na zemi ).
Je poměrně trnitá a špatně se stříhá. Soukvětí pomalu odkvétá a hned pod ním už pouští delší prodlužující výrůstek s poupaty. Teď má poloměr keře metr, plazivá. Přemýšlím o nějakém roštíku pro pozvednutí výhonů pro př. rok. Líbilo by se mi to víc.
mám ji v hlavě pod pizzou ( 4 roční období )
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.57100

Květo díky, asi budou podobné, já už jsem ji pozvedla zapíchanýma klackama z trav (od čeho je máme, no ne?)
Ještě jsem zapomněla na Bonicu, já hanba, a ta se mi líbí ze všech nejvíc, sice teď má jen sem tam kvítek, ale poupátek bude dost.

IMG_2140.JPG
Následující uživatel poděkoval: zdenka, HonzaPM, Rhea, Kaja, Dany, helena, Daniela

Meilland - růže dle šlechtitelů 07. srp 2011 19:10 #265533

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
:laugh: na největší krásku zapomene
máš ji krásně zdravou a opoupatovanou.
Pls, připomeňte, někdo tu říkal, že na Bonice má padlí ?

jj, Zuzano, krásně variabilní.

Meilland - růže dle šlechtitelů 07. srp 2011 19:16 #265534

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Já jí mám úplně zdravou :up dokvétají poslední květy a nasazuje na další.
Ale nechci bý válečným štváčem... tahle růžička je úžasná, ale na B. mi přijde, že má moc krajzlíčkované okraje? :blink:
bonica12.jpg
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Rhea, Kaja, helena, Daniela

Meilland - růže dle šlechtitelů 07. srp 2011 19:30 #265538

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
Vlaďko, to bylo jen první kvetení a zrovna takhle povedený, krajzlíkový, teď krajzlíky ztratila :woohoo: ( a je mi to líto) Měla by to být ona.
Padlí, nebo ČS má na Bonice Rhea, já nic, možná jeden dva lístečky s ČS, ale slaboučko. Dnes jsem byla u Starkla a kdybyste viděli stav jeho růží ČS jim všem velí
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Vlaďka

Meilland - růže dle šlechtitelů 07. srp 2011 21:42 #265558

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Hlasim se mezi majitele Pretty Sunrise.Je pekne menava.potrebovala jsem pospojit Colette a Ascot.Docela se povedlo s PS.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Meilland - růže dle šlechtitelů 08. srp 2011 08:29 #265580

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květo,omlouvám se,že reaguju až teď,kdybys mohla,přeptáš se mi na So pretty?děkuji,Jana.A ráda Ti nějak službu oplatím.nepotřebuješ něco v HK?
Moderátoři: Eva L., Květa