Skalnička:
No tak podle toho co píšeš, je to téměř stejné u mě. Koupila jsem si ji proto, že o ní pěli chválu a zatím houby houby a žádná sláva. Po zimě jsem musela stříhat dost nízko, přes léto sice vyžene dlouhé šlahouny, na kterých, si myslím, se udělají poupata, ale dost pozdě, takže už nevykvetou. Jsem zvědavá po letošní zimě. Chtěla jsem mít na oblouku brzo parádu a se Sympatií to vypadá buď na dlouho anebo úplně na výměnu.
A to pominu, že si muž neodpustí poznámky stylu: " ti to nějak neroste......." to by mě rovnou vzal čert!
JaninkaH wrote:Příběh mé Sympathie.Je to asi 15 let, co mi na dovolené manžel vyprosil na jedné paní krásnou červenou růžičku. A to je ona.Zakořenila a dlouho kvetla u branky, časem začala moc vyčuhovat, přesadila jsem ji k oblouku u domu - krásně kvetla několik dalších roků, jen měla trošku holé nohy- loňskou zimu nepřežila a tak mám holý oblouk já
Ale její úplný konec to není. Asi rok po přesazení ze země u branky začala vyrážet - tu jsem taky přesadila, takže má vzpomínka na dovolenou ještě žije!
No, kdyby mi loni nevymrzla tak bych jí tu moooc chválila, moje voněla krásně, opakovala...
A veliký dík za +/-
- když jsem se s tím chlubila mladým, říkali, že takhle to neznají, že místo +/- točí kolečkem myši (taky to funguje).
No:woohoo: a neporadí bábě slepý, hihi Vlaďka wrote:Sympatie mě tedy dělá radost. Jsme v mrazové kotlině, ale drží. Já mívám problémy spíš s jarními zmrzlíky. A možná jí jižní stěna domu hřeje i v zimě. Takže: stará je asi 6 nebo 7 let a roste jako nezmar. Trpí jen větry od západu, kdy se občas rozedřou větve o zeď a plot a ty pak musím prostřihat. Ale pořídila bych ji klidně znovu.
Tak jsem to přenesla tady, asi potřebuje opravdu teplé pozadí

tak co k tomu plotu, oblouku společně se Sympathii= Flammentantz, "Paul´s Scarlet Climber",Demokracie( kde ji sehnat)???????????????