Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: České růže - růže dle původu

České růže - růže dle původu 21. úno 2017 09:15 #316542

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Bradhal se mi ptala, jestli v té mojí knížečce není něco o Okresním hejtmanu Čubrovi / je k sehnání u p. Šípa/.....našla jsem, tak to s dovolením dám do tohoto šuplíčku i pro ostatní zájemce :cheer:

DSC04086.jpg

DSC04087.jpg

DSC04088.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, alenak, Marta, babkaela, ibiska, bradhal, Regina

České růže - růže dle původu 11. bře 2017 21:07 #317004

• quendery
  • Platinum Boarder
Haló, haló......přátelé mám velikou prosbu.....mohl by mi někdo poskytnout zkušenosti s Urbanovou růží KORÉ ?
Nějak jsem tu o ní nic nenašla, jen na HMF fotky od Evy L. a Honzy......líbila by se mi, je možno s ní počítat jako s nižší pnoucí ? :) Děkuji předem.

České růže - růže dle původu 12. bře 2017 07:36 #317007

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Koré už několik let nemám. Zničila jsem ji vlastní hloupostí. Vybrala jsem pro ni to nejnemožnější místo - ve stínu a v dosahu kořenů okolních keřů. Takže mě opustila. :(
Pokud si vzpomínám, tak měla dost tuhé a neohebné výhony, k popnutí by se asi moc nehodila. Nevím, možná ano. Spíš mi připadá jako sadovka. Ale možná mám o ní zkreslené představy.

České růže - růže dle původu 12. bře 2017 08:20 #317008

• quendery
  • Platinum Boarder
Evi, díky moc......no jak jsem prohlížela fotky, tak asi vypadá spíš na sadovku.......takže jí najdu místečko spíš na sluníčku a budu se těšit jak poroste.... :whistle:

České růže - růže dle původu 12. bře 2017 09:29 #317009

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Quen, osobně nemám ale jak jsem nakoukla už ze zvědavosti, co za krásku chystáš k sázení, vyskočilo na mě tohle
www.week.cz/ruze-kralovny-zahrady/read.php?1,683634,page=5
Nevím, jestli ji Romi ještě má.
A pak tohle, pokud ti to pomůže.
www.zahrada.cz/forum/ruze/kore-nebo-aloh...re-nebo-aloha-233067

České růže - růže dle původu 12. bře 2017 10:34 #317012

• quendery
  • Platinum Boarder
To mně vyskočilo taky, ale není nad osobní zkušenost, že....... :laugh:

České růže - růže dle původu 25. bře 2017 19:45 #317376

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Prosím vás, jak a kolik voní růže Sněhurka? Asi půjde jako náhrada na čestné místo k lavičce - sedák lavičky je v rovině se zemí. Takže i když je nízká, bude blízko sedících. Teda nemusí extra vonět, hlavně ne nějak nepříjemnou vůni. (Chtěla jsem tam dat miláčka Kenta, ale ten nějak neožívá, taky zimoval na půdě. Z dalších je možno Talas, Anne Marie de Montravel, Queen of the Musk a White Jacques Cartier, ale to už patří spíš do Souboje růží).

České růže - růže dle původu 26. bře 2017 18:19 #317389

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Quendery , trochu pozdě s informací, snad se bude hodit. Koré mám 4 roky od Pelců, je to
sadovka s neohebnými pruty, dost trnitá na loškých vzpřímených větvích. Nikdy jsem ji nebalila,
jen na zimu přihrnu mulč. I letošní zimu bez ztrát, na rozdíl od jiných. Asi je dost mrazuvzdorná.
Růžové květy jsou sytě růžové trochu do lososova, vedle čistě růžových to neladí. Mám ji solo hlavně
kvůli velké trnitosti. Fotila jsem proti západnímu slunci proto ten mírně lososový nádech není vidět.
P1010028.jpg
Následující uživatel poděkoval: Marta

České růže - růže dle původu 26. bře 2017 19:56 #317390

• quendery
  • Platinum Boarder
Alceo, díky moc za zkušenosti. Zatím jí mám v květníku, tak jí alespoň můžu najít vhodné místečko :cheer:

České růže - růže dle původu 22. kvě 2017 10:10 #318429

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Tak jsem si včera objednala růži Okresní hejtman Čubr, no vyloženě jen pro to jméno. :) Ale podle popisu se mi taky líbí, snad bude i vonět jak je psáno. Nenašla jsem tu ale žádnou fotku, ve Skaličanech mají jenom jednu jedinou. Nemáte náhodou někdo tuto růži vyfocenou? Předem díky.
Moderátoři: Eva L., Květa