Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Doporučte růže k terase a do předzahrádky

Re:Růže k terase 17. říj 2010 17:50 #20298

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Jevgenije, ty jsi fakt zlatá! Hned pohotově reaguješ a dáváš fotky. Paráda. To se ví, že bych chtěla sázet ještě letos, ale bojím se, že to nestihnu, když nebude přát počasí. Musím z toho záhonu totiž skoro všechno vykopat, tzn. musím to zasadit někam jinam (nevím kam) a nevím, jestli pak rostlinky ještě stihnou zakořenit. Hlavně ty trávy, co tam mám, takže s těmi bych raději hýbala až na jaře. Takže když teď nevyšoupnu trávy, tak asi růže neumístím hned na to správné místo. Růže chci nakoupit ještě teď na podzim. A chci i jiné, než jen sem k terase, i když teď ještě nevím, kam je zasadím ;). Zásobní záhon už bohužel žádný nemám. Když musím nutně sázet, tak většinou upíchnu tam, kde je zrovna místo a pak přesazuju.....

Help me find jsem zkoušela (nechá se otevřít i v přeložené "české" verzi (pro nás "neangličany"), ale nesmí se moc koukat na překlad), takže to snad docela zvládám. Kdyby něco, nechám si ráda poradit.

Honzo, dík za tipy na slevy v baumaxu (buxusy, conica...). Už tam plánuju cestu. Jinak osázení u terasy nemá řešit odclonění od sousedů, to vyřeší výsadba u plotu.

Re:Růže k terase 29. říj 2010 10:09 #20914

• skalnička
  • Platinum Boarder
Tak jsem ve středu byla pro růže u p. Šípa na záhon u terasy. Tedy takové hromady růží jsem ještě neviděla....:woohoo:

Včera jsem růže zasadila podle posledního plánku od Jevgenije. Tedy zatím růže a conicu. Tu jsem sehnala bohužel jen takovou umrněnou. Buxusy buď ještě koupím nebo přešoupu z jiných míst zahrady. Ještě mi tedy chybí Redouté, tu jsem objednávala od Proplantu a netuším, kdy by mohla dorazit. A pokračování (dosazování) bude na jaře. A pak se uvidí.......... ;)

Re:Růže k terase 30. říj 2010 00:47 #21003

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Skalničko, doufám, že záhon dopadne podle tvých představ a bude se ti líbit.
A až pokvete, vlupneš sem fotku, že ?

Re:Růže k terase 30. říj 2010 09:54 #21017

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
:) Parada budu se těšit jak bude vypadat tak promyšlena kombinace, myslim si že ruže si zvolila spravně. U mě bohužel to nebude moc sladěne neodola jsem a koupila si ruže ktere jsem chtěla za každou cenu mit.:blush:

Re:Růže k terase 12. lis 2010 10:53 #21778

• skalnička
  • Platinum Boarder
Jevgenije, psala jsi, že ty vizualizace děláš pomocí Realtime Landscaping Photo. To máš koupený program nebo odněkud stažený? Já si stáhla nějaký Realtime Landsc. z netu, ale nevím, jak do toho programu vložit reálnou fotku a dál s ní pracovat . Ani vlastně nevím, jestli je to ten samý program, který používáš ty. Chtěla bych si přes zimu promyslet "rekonstrukci" záhonu s růžemi před barák a potřebuju to nějak názorně vidět ;)

Jinak všechny růže k terase jsou zasázeny. Včetně Redouté, která dorazila z Proplantu asi před týdnem. Na jaře dosázím trvalkama a jsem zvědavá, jak to bude vypadat.

Re:Růže k terase 12. lis 2010 11:48 #21785

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Oj, Skalničko, doufám, že to bude hezké, začínám se trochu bát,
že jsem do teho kafral... :)
Taky by se mi ten prográmek líbil, nevím, jak dát daleko od sebe trámky
v zamýšleném něcojakoloubí.

Re:Růže k terase 12. lis 2010 12:22 #21797

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Skalničko, Honzo mate SZ.;)

Re:Předzahrádky 11. led 2011 08:11 #241425

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
skaliničko BALLERINU bych dala spíše k f. k. druschki, mme piere oger bych vynechala:) (líbila by se mi tam i bílo-růžová růže na kmínku nebo nějaké traviny, nevím, jaké máš klima a možnosti:) ) místo comte de chambord (nebo spíše na to místo) W. CATHEDRAL..a někam poblíž NÍ třeba SWEET HAZE a SWANY
:)

Re:Předzahrádky 11. led 2011 19:10 #241505

• skalnička
  • Platinum Boarder
Sestavila jsem si záhonek podle Dresliné rady. Přikládám........
Růže po okraji s jednoduchým květem by byl jen jeden druh buď ta, ta nebo ta, nejspíš 2 vedle sebe. Jak už jsem zmínila, proti nim přes pěšinku jsou The Fairy, tak aby to ladilo i s nimi.
Co mi tam trošku nesedí je ta Portland Rose. Buď je to moc řvavá fotka, nebo to chce trošku něco jiného. Nevím jak výškově, ale nejvyšší růže bych chtěla mít v místě Rose du Roi a Anny Scharsach (cca 1,2 -1,3m), zbytek tak do metru.
planek5.jpg

Re:Předzahrádky 11. led 2011 19:44 #241512

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Skalničko, mně na nákresu nesedí vedle sebe Lavender Dream, Yesterday a Mozart.
Lav. Dream roste vzpřímeně. Já ji nestříhám a mám ji cca 1,4m, to lze samo upravit střihem. Přesto bych na začátek záhonu dala nějakou nízkou, přepadavou (fontánku).
Yesterday má sice nádech fialové, ale tvarově by se mi na roh líbila víc.
Mozart mi přijde barevně nejvydařenější, ale dala bych ho někam do protilehlého cípu, jeho barva by přirozeně navázala na Kardinála Wyszynského.
Výsledku prospěje, když prostřídáš drobno a velkokvětky.

Šla by použít i Red Yesterday. Klidně bys mohla takovou drobnokvětku dát místo Portland Rose, pokud ti ta nesedí.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM
Moderátoři: Eva L., Květa