Tak jsem si zapíchala do záhonu různě vysoké tyčky. To abych si lépe představila, jak až vysoko jít a jaký by měl být cca výškový rozdíl mezi růžemi a jak by měly být přibližně rozmístěny. Teď kolem toho chodím, furt na to čumím a popadají mě záchvaty zoufalství, že furt nevím…….
Zkusila jsem v rychlosti nakreslit hrubou (zatím poslední moji) představu osázení.
Vím, že je potřeba záhon nějak výškově „rozbít“, proto jsem na počátku chtěla pnoucí růži. Teď vidím, že zřejmě právě to výškové rozčlenění v souvislosti s blízkostí bazénu, který je v podstatě dost omezující (padající binec atp.) je asi ten největší problém. Takže v pravo u bazénu je Misc. Gracilimus, myslím, že tam docela dobře sedí, i když Honza mě těžce nahlodal s tím jehličnanem.
Jedničkou jsou označeny vyšší růže, tzn. tak 1,2 – 1,5 m v růžové barvě, měly by být asi všechny stejné.
Dvojka jsou nižší růže – 0,8 -0,9m, taktéž růžové (stejný odstín nebo tmavší??), také stejná odrůda.
Trojka – modré stračky, oměj apod.
Čtyřka – levandule, šanta, šalvěj nebo tak něco do modra
Problém mi dělá ten otazník – to mi přijde jako hluché místo, kam nevím co dát. Teď je tam nějaký nižžší Miscathus, ale moc mi tam nepasuje. Napadá mě – buď tam šoupnout ještě růži č. 2 nebo pennisetum (?) to je vlastně i na levé straně. Nevím, nevím…….
Honzo, dívala jsem se na tebou uváděné růže – jsou v rozmezí výšky 1m (Comte Ch.) – 1,7 m (Gert. Jek.) Comte Ch. údajně kvete jen jednou, Mme Issac P. prý vymrzá. Dají se tyhle odrůdy sehnat v ČR (kde)? K Redouté jsem nenašla žádný popisek.
Jo terasa je orientovaná na východ.