Šárka wrote:Květo - Jude the Obscure mám tři sezony , dlouho jsem jí sháněla , nakonec koupená v Anglii - bohužel mám letos nepořádek ve fotkách , ale příležitostně budu dokladovat. Zatím ji držím tak do 70 cm , na jaře stříhám spíš více, obecně to prospívá pro lepší usazení sazenice na místě , počítám, že bych jí další jaro více pustila.Má ale i svoje mouchy- patří na slunce a při deštivém létě jí mohou ohnívat poupata.Jinak opravdu
zdravá , mírně klopí květy,barva krémově žlutavá je velice decentní a k tomu ta vůně!Z angličanek je snad nejvoňavější , určitě intensivnější a zajímavější než např vůně Lady E. Hamilton / nebudu srovnávat s histor. růžemi/
A ten můj Alan T. - viz začátek vlákna o angličankách - roste i kvete velice, že je vypadá z dálky jako planný šípek , ale vůně žádná ,i když jí dle literatury má střední.
Šárko, s f. mám tentýž problém, zatím jsem stihla "uklidit" fotky s datem do konce června..
budu se těšit.
Jen - vím, že byl mimořádný - vláhově - rok, JdO byla novicka, prvním rokem.. ale pruty dorostly výšky cca 140 cm. Možná to bude tím, jak píšeš ( a to mne rmoutí ), že moje má sice plné slunce v létě, ale s podzimem jí - i ostatním žlutým - stíní sousedův dům v podstatě celé dopoledne. Musím pozorovat, doufám, že se se stínem holky vyrovnají, třeba i za cenu méně květů při druhém kvetení či vyblajchovanějších barev. Nemůžeme holt mít vše tipťop..
Výšku zmiňuji z důvodů tebou udávaných 70 cm.
Evi, jak vysoká byla JdO u tebe ? spokojenost ?
ad Alan T. = planější vzhled ? Těším se na něj o to víc, hurá

Takové jsou moje srdeční záležitost.