Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Osobní TOP růže roku 2010

Re:Osobní TOP růže roku 2010 03. pro 2010 18:46 #23369

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Která je nejoblíbenější, nebo nejkrásnější, to se mi těžko říká, protože se mi líbí všechny (skoro). Letos jsem se těšila na Marii Curie, kterou mám teprve od jara a před tím jsem ji nikdy neviděla. A nezklamala, potěšila.:kiss:

Marie_Curie.JPG

Re:Osobní TOP růže roku 2010 03. pro 2010 19:18 #23371

• Šárka
Květo - Jude the Obscure mám tři sezony , dlouho jsem jí sháněla , nakonec koupená v Anglii - bohužel mám letos nepořádek ve fotkách , ale příležitostně budu dokladovat. Zatím ji držím tak do 70 cm , na jaře stříhám spíš více, obecně to prospívá pro lepší usazení sazenice na místě , počítám, že bych jí další jaro více pustila.Má ale i svoje mouchy- patří na slunce a při deštivém létě jí mohou ohnívat poupata.Jinak opravdu
zdravá , mírně klopí květy,barva krémově žlutavá je velice decentní a k tomu ta vůně!Z angličanek je snad nejvoňavější , určitě intensivnější a zajímavější než např vůně Lady E. Hamilton / nebudu srovnávat s histor. růžemi/
A ten můj Alan T. - viz začátek vlákna o angličankách - roste i kvete velice, že je vypadá z dálky jako planný šípek , ale vůně žádná ,i když jí dle literatury má střední.

Re:Osobní TOP růže roku 2010 04. pro 2010 14:22 #23416

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Tak já nemám (zatím) žádnou svou vyloženě TOP růži. To je na mne ještě brzy hodnotit, snad za rok. Ale aspoň se přidám k vůním, na těch ujíždím :-)

1. "čajová" vůně - Goldbusch
2. "růžová" vůně - Mrs. John Laing
3. "jiná"- citrusová - Margaret Merril (ale někdy se mi zdála silná až moc, až mě "bodla" do nosu)

A jsem móc zvědavá na Paula Ricarda, píšou, že prý vůně "anýzová". Snad to tedy bude on! Ještě musím dodat - Ta Mrs. J L. - to není úplně vyloženě vůně "růžové" voňavky, ale prvky tam jsou, akorát zjemněné dalšími tóny. Tu vyloženě "klasickou růžovou" má u mne akorát "Rose de Resch"...no snad mi rozumíte, jsem to spisovatel...stejně je to nakonec všechno subjektivní :-)
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re:Osobní TOP růže roku 2010 04. pro 2010 15:43 #23425

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
JitkaU2 wrote:
3. "jiná"- citrusová - Margaret Merril (ale někdy se mi zdála silná až moc, až mě "bodla" do nosu)

Já mám taky jednu "jinou" vůni, Delbardovka Eckart Witzigmann, má uvedenou "malinovou" vůni. A já v ní cítím petržel, výrazně a pořád (ráno, večer, v chladu i v horku :D). Tu růži mám hrozně ráda, je to vlastně moje první romantická, květ se mi líbí, růže je zdravá a přežívá všechno. Ale prostě mi nevoní :blush:

Re:Osobní TOP růže roku 2010 04. pro 2010 15:47 #23426

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
mně zas divně - kořenitě voní Elfe
P6270285-be30c3326c925ece0d3894ba87de68b5.JPG

Re:Osobní TOP růže roku 2010 04. pro 2010 23:56 #23501

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
JitkaU2 wrote:
Tak já nemám (zatím) žádnou svou vyloženě TOP růži. To je na mne ještě brzy hodnotit, snad za rok.
....stejně je to nakonec všechno subjektivní :-)

jj, Jitko i ta TOP růže byla míněna jako subjektivní hodnocení : tento rok se mi nejvíc ( příp. z xxx důvodů ) líbila tahle růže..
stálicím patří Ulička slávy.
Já právě dávala Buquet Parfait, ptž. mne ta růže překvapila. Některé z nových růží jsem měla nakoukané, věděla jsem, co kupuji, ale B.P. nikoliv, vybrala jsem si ji na Dreslino doporučení a po shlédnutí f. na HMF. Překvapila tím, oč byla hezčí ( a trvanlivější + zdravá ) proti fotkám.
Dany, jsem ráda, že se k Buquet Parfait přidáváš. :laugh:

Já bych se zase přidala k Evině Marie Curie... ta byla taky moc pěkná. :laugh:

Re:Osobní TOP růže roku 2010 05. pro 2010 00:07 #23502

• Květa
  • Moderator
Šárka wrote:
Květo - Jude the Obscure mám tři sezony , dlouho jsem jí sháněla , nakonec koupená v Anglii - bohužel mám letos nepořádek ve fotkách , ale příležitostně budu dokladovat. Zatím ji držím tak do 70 cm , na jaře stříhám spíš více, obecně to prospívá pro lepší usazení sazenice na místě , počítám, že bych jí další jaro více pustila.Má ale i svoje mouchy- patří na slunce a při deštivém létě jí mohou ohnívat poupata.Jinak opravdu
zdravá , mírně klopí květy,barva krémově žlutavá je velice decentní a k tomu ta vůně!Z angličanek je snad nejvoňavější , určitě intensivnější a zajímavější než např vůně Lady E. Hamilton / nebudu srovnávat s histor. růžemi/
A ten můj Alan T. - viz začátek vlákna o angličankách - roste i kvete velice, že je vypadá z dálky jako planný šípek , ale vůně žádná ,i když jí dle literatury má střední.

Šárko, s f. mám tentýž problém, zatím jsem stihla "uklidit" fotky s datem do konce června..
budu se těšit.
Jen - vím, že byl mimořádný - vláhově - rok, JdO byla novicka, prvním rokem.. ale pruty dorostly výšky cca 140 cm. Možná to bude tím, jak píšeš ( a to mne rmoutí ), že moje má sice plné slunce v létě, ale s podzimem jí - i ostatním žlutým - stíní sousedův dům v podstatě celé dopoledne. Musím pozorovat, doufám, že se se stínem holky vyrovnají, třeba i za cenu méně květů při druhém kvetení či vyblajchovanějších barev. Nemůžeme holt mít vše tipťop..
Výšku zmiňuji z důvodů tebou udávaných 70 cm.
Evi, jak vysoká byla JdO u tebe ? spokojenost ?

ad Alan T. = planější vzhled ? Těším se na něj o to víc, hurá :laugh: Takové jsou moje srdeční záležitost.

Re:Osobní TOP růže roku 2010 05. pro 2010 00:23 #23503

• Květa
  • Moderator
Jano a tvá nejvonnější ?

mně nejvíce voní ( jako nejpříjemněji i nejsilněji ) Felicia.

Jsou růže, kt. voní nádherně, ale musíte do nich čuchometr zabořit, jsou růže, vůně kterých vás plácne do nosu když jen tak jdete okolo... Felicia - u mne - je jiná.
Možná že to bude mojí ( dnes již bývalou;) ) miscanthusí álejí. Možná, ale fakt možná, zabraňovala cirkulaci vzduchu, ten stál a ...voněl. Voněl nejméně čtyři metry od celkem nenápadné, dalo by se říct běžné růže.
Ale kt. růže je běžná, že...

P1060870.JPG

ehm, napadla mne třetí anketní otázka :
jakou svou růži považujete za běžnou ? tzn. nevymykající se. Neurazí, nenadchne ( důvody ). Existuje mezi vašimi taková ?

a v souvislosti s poznámkou Amazonky hned i čtvrtá :

máte Smraďocha ?

Re:Osobní TOP růže roku 2010 05. pro 2010 10:12 #23515

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Felicia je krásná, hybrid Musks jak jsem zjistila.
Tak nijak mě nenadchla ani neurazila Lidka, čajohybrid, smraďocha nemám nebo necítím růžosmrad.
DSCF3493.jpg

Re:Osobní TOP růže roku 2010 05. pro 2010 11:02 #23519

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Květo, nádherná fotka. Na Felicii už se moc těším.

Jude the Obscure roste zatím jen průměrně, bude asi potřebovat nějaké povzbuzovadlo. Právě jsem si objednala speciální hnojivo pro růže (organominerální), tak ji snad víc vykrmím.

Co se týká vůně - vesměs austinky krásně voní, z čajohybridů např. Electron, L´Aimant.

Smraďocha asi žádného nemám.

Electron (Mullard Jubilee)

Electron_1.JPG
Moderátoři: Eva L., Květa