Evi, jsem nereagovala . ano, na všech 4 fotkách je B.Parfait. Líbilo se mi, jak chladem postupně růžoví, také jsem chtěla předvést jak se snažil kvést ještě v listopadu.
Dany, ve vedlejší diskusi jsem zahlédla f. tvého B.Perf. Květl ti lépe než mně
Prosím, nedala bys fotku i sem ?
dresla wrote:Květo - k rozměrům Felicie, zatím ji mám taky malou, od 2008 a v polních - obtížných podmínkách, navíc s nepříznivými zimami. Ona poroste víc do šířky než do výšky, očekávám od ní tak metr padesát (zatím tam není). Podobně jako Cornelia, Buff Beauty...
ad Bouquet Parfait - je k mrazu choulostivější. Sázený 2008 a každé jaro zatím začínal téměř od země. Pokud nepožaduju dvoumetrový keř, celkem to nevadí, do července vše dožene. Přišla by vhod zase zima 06/07, aby staré dřevo kompletně přežilo, pak už by byl keř míň náchylný.
ad Lavender Lassie - Květa nehodnotí, protože ze mě má strach:angry: . Připadá jí totiž, že rychle odkvétá. Na Květin popud jsem ji v létě sledovala a neměla jsem ten pocit. Příští rok bude pod drobnohledem. Musím napsat, že je to moje oblíbenkyně.
Pokud někoho zajímá historie moschat, je pěkně sepsaná zde, bohužel německy
www.das-rosen-netzwerk.de/index.php?seit...se_moschata_hybriden Zajímavé je, moschata hybridy nemají s mošusovou růží vůbec nic společného.
Dreslo díky.
Felicie - moje ke kolenům. Tebou uváděných 1,5m v. by mi moc vyhovovalo.
B.Perf. - Jsem zvědavá jak dopadne u mně. Zatím růže dostaly naholo - 16 st., uvidíme jak na to budou reagovat. Teď jsou pod peřinou, nic by jim hrozit ( zatím ) nemělo. I kdyby začínal znovu od země, neva. Přírůstky má v sezóně víc než dobré
L.Lassie. Právě, vím že je to tvoje oblíbenkyně. Ona opravdu krásně kvetla. Moje je na velmi suchém místě ( před arundem ), je tam zemina promíchaná s pískem, navíc na mírné vyvýšenině, vůbec se nedrží vláha.
Uvažovala jsem, jestli jsem té své neublížila, zda jsem neměla v zájmu kořenění trochu poupat vyštípat ( keříček byl obalen květy ). Kvetla v době veder, květy oklopila dolů. Což mi připadalo nenormální ( právě vzhledem k tomu, jak moc si ji chválila ). Přičítám to tomu, že nebyla zakořeněná.
Neodvažovala (
) jsem se hodnotit povícero kousků. Tím jak jsou to prvoročky, někt. se škňouřily, super budou až v příštích letech. Jiné zas překvapily bujností a množstvím květů - hned.
Článek jsem si přeložila pomocí Googlu, no moc jsem si nepočetla. Překvapilo mne, s jakou jsou někt. křížené.