Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re:David Austin - Anglické růže II 21. led 2011 21:10 #242953

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
danah wrote:
Děkuju, jsem ráda, jestli jsem vás trochu potěšila a taky doufám, že písnička je o lásce.
Na fotce je snad r. Leander a clem. durandii
Myslíš tuto Vlaďko?

Právě jsem se zamilovala u Danah do růže Leander.
Na HMF jsem ji našla i u Emilky. Vznáším dotaz, jak jste s ní spokojené?
Mám objednaný na jaro jakýsi kovový objekt k popnutí. Bude na volném prostoru a proto musí vyniknout, dlouho kvést a být zdravá.doplněná modrým clematisem mne nadchla.
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin - Anglické růže II 22. led 2011 09:11 #242972

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Vlaďka wrote:
Právě jsem se zamilovala u Danah do růže Leander.
Na HMF jsem ji našla i u Emilky. Vznáším dotaz, jak jste s ní spokojené?
Mám objednaný na jaro jakýsi kovový objekt k popnutí. Bude na volném prostoru a proto musí vyniknout, dlouho kvést a být zdravá.doplněná modrým clematisem mne nadchla.

Vlaďko, fotku celého keře, který byl letos zjara hodně ustřihnutý jsem dávla semhle: www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...limitstart=40#240819

Nemyslím si , že je to růže k popnutí oblouku, má takové tuhé výhony, jak je vidět na fotce drží tvar keře bez opory. Možná by byla pěkná k prorostení nějakého obelisku společně s clematisem.
Co se týče kvetení, kvetla u mě 2x a podruhé hodně pozdě. Takže velmi dlouhé období bez květu.
Květ je moc krásný, ten můj keř je potřeba nechat zarůst okolní vegetací. Doufám, že letos se mi to povede. Barva květu je asi více do oranžova, on letos kvetl v těch parnech a byl hodně růžový. Nevoní. Myslím, že bude patřit ke zdravým růžím, i když CS na fotce je vidět, ale na podzim si nepamatuji, že by byla nějaká oholená. ( Nestříkám)
Dám ještě jednu fotku, květy trochu víc zblízka.
DSCN7191.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re:David Austin - Anglické růže II 22. led 2011 14:23 #242977

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
Krásný je Emilko, ale máš asi pravdu, nebude to to pravé. Takové měkčí větve měl u mne Pilgrim, ale nevím, jestli to nebylo jen mádím, byl sázený loni na jaře.Tož mi tam vycházejí samé historické. Já se snad nerozhodnu:blink: vybrat růže do záhonu, kde je jich víc, jéje, ale jednu jako solitér... to je prekérka.

Sím, co je ta růžička v pozadí, nízký bobík bohatě obsypaný květy?
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin - Anglické růže II 22. led 2011 16:37 #242979

• Emilka
  • Platinum Boarder
To je mladá babiččina vonavá od Pelců. Na podzim už měla 2m výhony, tak doufám, že si ji v létě užiji. Hodně na ní jdou smraďoši a déšt ji také nesvědčí. Kvetla hrozně dlouho, letos jí budu mít 3 léto. Bohužel je to jednokvetoucí.
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin - Anglické růže II 25. bře 2011 07:13 #248221

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Pěstitelé a pěstitelky, jak vám přezimovala Gertrude Jekyll?
U mě je to až překvapivě špatné.

Jinak austinky jako skupina jsou na tom dobře. Nulové ztráty hlásí Geoff Hamilton a James Galway,
společně s Darcey Bussell a W. Shakespeare 2000 - tomu výhony zčervenají, ale raší i v úplných konečcích.
Dobře si vedl Pilgrim, Charlotte a Lady Emma Hamilton. Ostatní jsem ještě moc nezkoumal.
Špatně vypadá akorát Tess od the d´Urbervilles a právě Gertrude Jekyll.
Obě růže jsou ale na zimním slunci, u výhřevné zdi, tak jestli to není spíš tím?
Poslední úprava: 25. bře 2011 07:19 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 25. bře 2011 07:30 #248222

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ahoj Honzíku - Jekyl nemám , ale všeobecně přezimovaly dobře . jenom ty čajovky jsou na nic. :down
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 27. bře 2011 16:51 #248362

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Honzo, mám ji na podzim sázenou, tudíž sešmiknutou. Bez ztráty kytičky.

Trochu se překrývají témata - ale ... do zón jsem cca před týdnem psala, že angličanky vypadají dobře, někt. stonky zelené na i nad hranicí sněhu. Zatím jsem šmikala jen někt., ale zdání klame.
Zelené jsou, ale prostředek stonku je hnědý, chycený mrazem.
Takže - na 3 očka a jaké jsme byly...
Poslední úprava: 27. bře 2011 17:20 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 27. bře 2011 16:58 #248364

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
JJ, stejný výsledek, na oko zelené stonky, ale uvnitř omrzlo :(
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 27. bře 2011 17:28 #248368

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
Mám GJ vloni novou, takže to není směrodatné, ale na závětrném dvorku přežila i poslední očka co čouhala.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 27. bře 2011 17:36 #248371

• Emilka
  • Platinum Boarder
Chystám se taky na reportáž, ale je ještě velmi brzo. Mám zkušenosti, že i když se tváří zdravě, v dubnu neobrazí. A po zkušenosti z lonského roku ještě chvíli vytrvám, abych nemusela šmikat 2x. A co se mi jenom trochu nebude zdát tak fiknu pořádně. Vloni jsem se snažila něco zachovat, ale stejně to potom celý rok živořilo.
Podle zběžného prohlédnutí zatím souhlas s ostatními - hidtorické bez omrznutí, angličanky zatím taky v poho - hlavně James Galway.... Tantau :unsure: :unsure: :unsure: ( podle očekávání.)
čajovky nepřekvapily, ani nezklamaly - průměr...
Jenom co mě hodně mrzí tak Buff Beauty - na podzim jsem přesazovala a je hooooodně omrzlá. Ostatní opakující popínavky taky budu stříhat hodně. Kvetly až do prvních mrazů a tím to měly spočítané. Z toho pro mne plyne ponaučení - zaměřit se na jednou kvetoucí.
Někde se tu někdo pozastavoval nad mrazuvzdorností Filipes Kiftsgate. No zatím se mi nijak nezdá, spíš bych řekla, že je zase omrzlá. Na rozdíl Bobie James ( je hned vedle) už krásně raší. Takže Bobie bude asi lepší volba. ;)
Podrobněji později.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa