Kájo, fotka Munstead Wood se povedla. Mám tu teď na stole jeden kvítek Munstead Wood, voní jako o závod.
Uloupil jsem ho u Chládka.

Dneska shodou okolností všechny kont. růže ostříhali, odvezli pryč a budou chvojím zimovat.
Výprodej se nekoná.
Evo L., určitě existuje rozdíl i mezi kontejnerovanými růžemi, nelze ani ty paušalizovat.
Mrzí mne, že ti Proplant dodal nekvalitu - brutálně ostříhaný šípek. To se určitě odrazilo na zdraví tvé sazenice.
Z mojí zkušenosti je krásně vidět, jak např. William Shakespeare 2000 z kontejneru od Proplantu (kontejner byl prorostlý pýrem,
růže v něm evidentně rostla více, jak jednu sezonu, Baumax) má tak 50-60% kvality stejné růže z Anglie (Všeruby) či ze Skaličan.
Proplantu jsem v létě psal, zda by neměli k disposici kontejnerovanou Jubilee Celebration a nějaké další sorty - potřeboval jsem
(ihned, samozřejmě) vidět rozdíl mezi ní (JC), Abraham Darby a Princess Alexandra of Kent, nyní už ho (po návštěvě školky v Sobotce) znám. Milý Proplant na můj druhý, upřesňující, mail už nereagoval a z poptávky nyní udělal objednávku, kterou mi minulý týden poslali.
Jelikož nejsem doma, nemohl jsem zásilku vrátit - nevyzvednout, takže mamina nevědomky ty růže vyzvedla, zaplatila a jsou doma.
Což mě neskutečně štve, to se prostě nedělá. Takže za mne Proplant už nikdy.
Zpět ke kontejnerovaným růžím - originální Austin 6l kontejneru jsou (ponejvíce) vyplněné kokosovým vláknem
a to je pro kořeny rostlin perfektní a rozhodně nemohu říci, že by sazenice trpěly menším prostorem a (nejen) to se podepisovalo
např. na jejich kondici. Myslím, že před časem tu Šárka psala, že růže z originálních austinových kontejnerů jsou o poznání
kvalitnější a lépe rostou, než prostokořky - to plně podepisuji a za sebe dodávám - i než růže u nás pěstované/kontejnerované.
Graham Thomas (a plno jiných ostinek, třeba zrovna Heritage nebo Lichfield Angel) má v krvi Korbin, takže u GT je ta neodolnost
chorobám (ve stresových situacích) tak nějak předpokládatelná. Zajímavé bylo sledovat těsně vedle sebe právě Korbin a Lichfield Angel.
Anděl byl zcela zdravý (vylepšení?), Korbin měla skvnitost.
Jano H., ty jsi taky objednávala u Austina? Právě mi přišel e-mail, že dnes posílají růže letecky, královskou společností.
Nemohu se dočkat, těším se jako malé dítě. U mne je to tedy už na patologickou diagnózu, škotské střiky a lázně.