Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 03. lis 2011 16:58 #271530

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
ad Heritage - musí to opravdu být 2 rozdílné růže. Haló, Dreslo a paní Lili máme tu hádanku :silly:
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 03. lis 2011 17:03 #271531

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Kajo,tak to se ti fakt povedlo,je nádherná.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Re: David Austin - Anglické růže II 03. lis 2011 19:04 #271545

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
JitkaU2 napsal:
ad Heritage - musí to opravdu být 2 rozdílné růže. Haló, Dreslo a paní Lili máme tu hádanku :silly:
DSCF3245.JPG

Našla jsem jen tuto loňskou fotku, většinou byly květy poloplné :blink:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, helena

Re: David Austin - Anglické růže II 03. lis 2011 19:09 #271547

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
a že ji máš, Evo, takovou růžovou, já ji mám malinko do oranž, Jitko, Ty taky, viď?
25.6.2011
heritagek1.jpg

Edit 7.11.2011 :
ještě pozdější kvetení 10. a 13.10.2011
heritage10.a13.10.2011.jpg
Poslední úprava: 07. lis 2011 16:32 od Dany.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Aglaé, maggi, JaninkaH, helena, quendery

Re: David Austin - Anglické růže II 03. lis 2011 19:13 #271548

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Dany , ale tvoje je taky dost plná ..moje byla v létě velice světlá a později víc do růžova .při hlav . kvetení byla taky plnější.. :silly:
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 03. lis 2011 19:14 #271549

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
tady při tom jednom focení je plnější, ale ne naducaná, pak už jsou květy řídké
Další kvetení nefotívám, páč to nestojí za řeč. Heritage je obzvláště fotogenická růže, na fotkách nádherná, jinak nic moc.
Poslední úprava: 03. lis 2011 19:23 od Dany.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 03. lis 2011 19:19 #271550

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Kájo, fotka Munstead Wood se povedla. Mám tu teď na stole jeden kvítek Munstead Wood, voní jako o závod.
Uloupil jsem ho u Chládka. :lol: Dneska shodou okolností všechny kont. růže ostříhali, odvezli pryč a budou chvojím zimovat.
Výprodej se nekoná.

Evo L., určitě existuje rozdíl i mezi kontejnerovanými růžemi, nelze ani ty paušalizovat.
Mrzí mne, že ti Proplant dodal nekvalitu - brutálně ostříhaný šípek. To se určitě odrazilo na zdraví tvé sazenice.
Z mojí zkušenosti je krásně vidět, jak např. William Shakespeare 2000 z kontejneru od Proplantu (kontejner byl prorostlý pýrem,
růže v něm evidentně rostla více, jak jednu sezonu, Baumax) má tak 50-60% kvality stejné růže z Anglie (Všeruby) či ze Skaličan.
Proplantu jsem v létě psal, zda by neměli k disposici kontejnerovanou Jubilee Celebration a nějaké další sorty - potřeboval jsem
(ihned, samozřejmě) vidět rozdíl mezi ní (JC), Abraham Darby a Princess Alexandra of Kent, nyní už ho (po návštěvě školky v Sobotce) znám. Milý Proplant na můj druhý, upřesňující, mail už nereagoval a z poptávky nyní udělal objednávku, kterou mi minulý týden poslali.
Jelikož nejsem doma, nemohl jsem zásilku vrátit - nevyzvednout, takže mamina nevědomky ty růže vyzvedla, zaplatila a jsou doma.
Což mě neskutečně štve, to se prostě nedělá. Takže za mne Proplant už nikdy.

Zpět ke kontejnerovaným růžím - originální Austin 6l kontejneru jsou (ponejvíce) vyplněné kokosovým vláknem
a to je pro kořeny rostlin perfektní a rozhodně nemohu říci, že by sazenice trpěly menším prostorem a (nejen) to se podepisovalo
např. na jejich kondici. Myslím, že před časem tu Šárka psala, že růže z originálních austinových kontejnerů jsou o poznání
kvalitnější a lépe rostou, než prostokořky - to plně podepisuji a za sebe dodávám - i než růže u nás pěstované/kontejnerované.

Graham Thomas (a plno jiných ostinek, třeba zrovna Heritage nebo Lichfield Angel) má v krvi Korbin, takže u GT je ta neodolnost
chorobám (ve stresových situacích) tak nějak předpokládatelná. Zajímavé bylo sledovat těsně vedle sebe právě Korbin a Lichfield Angel.
Anděl byl zcela zdravý (vylepšení?), Korbin měla skvnitost.

Jano H., ty jsi taky objednávala u Austina? Právě mi přišel e-mail, že dnes posílají růže letecky, královskou společností.
Nemohu se dočkat, těším se jako malé dítě. U mne je to tedy už na patologickou diagnózu, škotské střiky a lázně.
Poslední úprava: 03. lis 2011 19:59 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Aglaé, Jevgenija, helena, Evka

Re: David Austin - Anglické růže II 03. lis 2011 19:27 #271551

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Ježišmarja,Honzo,ty mi dáváš...neusnu!těším se taky.Minulý týden jsem jim psala,že jistě vědí,že tady ve střední Evropě může v polovině listopadu už mrznout.Obratem odpověděli,že udělají všechno,aby tady objednané růže byly do té doby.Tak doufám,že dorazí i moje,ale mail jsem nedostala.Prosím,dej hned vědět,já taky podám zprávu.děkuju.jana H
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 03. lis 2011 19:29 #271553

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Brutálně zkrácená podnož je asi v Proplantu specialita. Asi loni jsem sem někam dávala fotku sazenice (prostokořenné) která skoro neměla kořeny. Reklamaci mi uznali obratem. Růže ale kupodivu dobře prosperuje a s novou, co dodali k reklamaci si může směle konkurovat.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: David Austin - Anglické růže II 03. lis 2011 19:41 #271556

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Vlaďko, na české školky aby si člověk pořídil náhradní nervy navíc. :) Letošek byl poslední rok, už budu brát jenom od Dresly.

Evko, pilně klikám na tvoje odkazy, syslím informace. Je to prima. Videa ostinek na youtube myslím (mj.) dává Cliff z HMF.
Myslím, že Crown Princess Margareta je jednou z nejlepších ostinek všech dob, takže taky, jako Květa, se stavím skepticky
k postřehům z USA, kde zrovna tuto růži pisatel nedoporučuje.

Na HMF jsou krásné nové fotky Munstead Wood, Claudia zachytila pravou barvu a ten nádherný samet. :up
Hned musím investigativně vysondovat typ a značku aparátu.
Marina zase používá Nikon D90, už jsem to asi psal, ten taky zachycuje věrně.
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.43535&tab=36
Poslední úprava: 03. lis 2011 20:48 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena
Moderátoři: Eva L., Květa