Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Žluté tóny - růže dle barev

Žluté tóny - růže dle barev 15. led 2011 23:53 #242186

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Díky, tak teď, co je lepší, že?
Marselisborg mi na fotce připomíná Golden Celebration.

Žluté tóny - růže dle barev 16. led 2011 00:04 #242187

• Lili
ještě k tomu Glowingu, vyhrabala jsem ještě celkové foto, je na něm vidět jak stárne do máslové.
Kopie__3____P1010056.JPG

Žluté tóny - růže dle barev 16. led 2011 00:08 #242190

• Lili
HonzaPM wrote:
Díky, na fotce mi Marselisborg připomíná Golden Celebration.

přesně, proto říkám, že angličanky v této barvě a tvaru květu jsou na tom lépe s odolností.

P.S. neptal si se před časem na Cinderellu? zrovna teď jsem koukala na její fotky.

Žluté tóny - růže dle barev 16. led 2011 00:14 #242191

• Lili
u mě je rozhodně Golden C na všech frontách lepší než Marselisborg. Ale samozřejmě netvrdím, že v jiných příznivějších podmínkách nebude Marselisborg taky vypadat k světu.

Žluté tóny - růže dle barev 16. led 2011 00:14 #242192

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Možná byla sazenice Mars. oslabená pobytem v kontejneru, možná by pomohl postřik...
Mám od Poulsena mj. Kronprinsesse Mary Castle a zrovna dneska během třídění fotek
jsem ji zaměnil za Pilgrima - květy jsou velmi podobné, habitus a vůně ovšem nikoliv. :)

To je přehled :). Ptal a někde tuším byla zmínka o horší odolnosti - už nevím v čem.
Za fotky a vše o ní budu povděčný. Voní?

Žluté tóny - růže dle barev 16. led 2011 00:37 #242194

• Lili
no, za zkoušku nic nedáš, květ má pěkný, ale je na mě moc líná. Stříkaná byla víc než ostatní a přitom v okolí byly všechny zdravé. Navíc je magnet na skvrnitost kůry. Já jí řadím do kategorie nevděčná a náročná asi jako Dune a Souvenir de Marcel Proust.
S tím 7l kontejnerem na tom byly stejně s Pastellou a ta je teď zdravý mohutný metrový keř.

Ne aby to vyznělo, že zavrhuji Olesenky. Třeba tahle vypadá nádherně... Jako ten Pilgrim.

Stockholm. a navíc omamně voní (vítězka ceny za vůni v HK)
P1010051.jpg

Žluté tóny - růže dle barev 16. led 2011 00:52 #242197

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Ach bože, to je nádhera. A to jsem si dal pro žluté růže takový malý stop-stav. :)
Ale Stockholm by se určitě ještě vešel...

Díky za refence, Marselisborg zkoušet nebudu (myslel jsem, že byla bez postřiku...).
Marcela Prousta jsem pořád nemohl vypudit z hlavy, teď už ho tedy opravdu odkládám.
Pastellu mám moc rád. Ne nadarmo má ADR - to bylo kupováno v ČR? Vím, byl to dar, ale přesto. :)

Kronprinsesse Mary Castle (ála Pilgrim) taky naprosto perfektně vonící, tohle je foto z půlky září - nesvědčil jí déšť.
a_kronprinsesse_mary_castle-a0d68ab1742778904f7d64f9c285c258.jpg

Žluté tóny - růže dle barev 16. led 2011 10:53 #242227

• Lili
KMC je mňamka, taky bych si dala říct.
Tedy, kam na ty krasavice chodíš.

Pastella je super, moc mi padla do oka. Tantauovky jsou pěkné růže, zdravý list, bujný růst, bohaté kvetení. Odkud byla nevím přesně, určitě z ČR, nejspíš z Hornbachu nebo Bauhausu.

Žluté tóny - růže dle barev 16. led 2011 10:58 #242228

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Lili- dobrý den. Tantau v Hornbachu - kolem Josefa.jsem zvědava , co bude letos . loni jsem jich dotáhla devět.:)

Žluté tóny - růže dle barev 16. bře 2011 13:39 #247780

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Tak nevím, jestli jsem vybrala vhodné vlákno nebo jsem měla raději založit nové..:dry:

Jelikož mám pocit, že „trpím“ na zahradě nedostatkem žluté barvy, chci si pořídit nějaké žluté růže a už mám pro ně připravený i kus záhonu.
Vytipovala jsem si několik žlutých růží a nakonec jsem se rozhodla pro tyto 3 :
var. 1) Moulinex, Sahara, Bernstein rose;
var. 2) Candlelight, Cappucino, Moulinex nebo Sahara, event. co bude na jaře k dispozici, protože jsem nedočkavec a chtěla bych mít co nejdřív osázeno.
Mám představu, že tyto růže sesadím do takového pomyslného trojúhelníku, do jehož středu přijde nějaká travina ( uvažuji o calamagrostis Overdam, nebo Panicum Hänse Herms příp. Misc. Kleine Silberspine) . Doplnit přijde krásnoočky, rudbekiemi atp. , tzn. opět trvalkami ve žluté.
Teď mi spíš vrtá hlavou, protože jsem těžký teoretik a nemám nakoukáno, jestli zvolená kombinace růží je vhodná, jestli to nebude takové jednotvárné , jestli by to nechtělo „rozbít“ nějakou růží dooranžova nebo cihlova…….nebo tak něco. Co myslíte?
Moderátoři: Eva L., Květa