Gertrudu Jekyll většinou necítím, mám ji moc daleko.
Hodně voní ( poměrně obřík ) L. Odier.
Potrpím si na takové ty těžké vůně nebo opak - citrus, ovoce. Taková ta klasika - vůně růže, jak si ji běžně člověk představí ( sladká )- mne nechává nevzrušenou.
Nejvíc mi voní a nejvíc voní Palais Biron. V závěsu Minerva ( citrus ) + některé další modré růže ( např. Declic ).
Summer Wine ( ovoce )
Překvapivě jsem loni zaznamenala silnou vůni ( na několik metrů ) u Guirlande d' Amour ( fialky ), mám ji ale velkou + květy pokrytou.
Opakem pak byl loňský nováček Pope John Paul II, který měl dle referencí mít vůni úžasnou, nezaznamenala jsem. Měl jen pár kvítků, letos jsem naň zvědavá.
Milovala jsem vůni ( těžká ) Gartenträume, ale několikrát mi opakovaně pomrzla, už neopakuju.
Letos mám nováčka - Dawn Crest, kterého šeptanda o úžasné vůni předcházela. Přišla velemizerná sazenice, neodvážila jsem se ji zasadit ( očekáváni kruté zimy

) do země, byla v květníku za oknem. Tudíž narychlená, již dávno ( měsíc zpět ) jsem měla to potěšení si čmuchnout ke kvítkům. Nemohla jsem se nabažit, dlouho mne něco tak nevzalo. Vzhledem k tomu, že má být vzrůstná, hodně květů, tak pokud toto očekávání naplní.... bude jednou z mých nejoblíbenějších. Ale to jsou ( zatím ) zajíci v lese, že...