Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Voňavé růže

Voňavé růže 19. bře 2015 06:33 #294858

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Honzo,tvé kolegyni se nedivím s tou orientální lilií.Mám ráda vůni lilií,ale v létě jsem si dala jednu trubkovou do kuchyně do níž navazuje pokoj kde mám počítač a za pár hodin jsem ji musela dát ven,jelikož vůně začala být nesnesitelná a rovněž mě začala pobolívat hlava. ;)
Hyacint mi ale nevadí. :cheer:
Poslední úprava: 19. bře 2015 06:33 od Evka.

Voňavé růže 19. bře 2015 07:46 #294863

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Na mě je hyacint v místnosti taky moc silný. Moje nejvoňavější růže je Shafira Asma, ani nevím, kde jsem k ní přišla, voní jako ty plantáže v Bulharsku a jako šperkovnice mé kmotřičky, se kterou jsem si jako děcko ráda hrála...
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Ajka

Voňavé růže 03. čen 2015 11:30 #297124

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Vůně Gertrudy. Jekyll mě zase dostává :kiss: sedím na terase a závan větru ji nese až ke mě - mmmm
jsem zvědavá na Brother cadfael, zjara sázený a má poupata...
Která u vás voní do dálky?

image_2015-06-03-3.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, mišpule, Evka, Lukáš, Kamcule1, Jikra, Ajka, alenak

Voňavé růže 03. čen 2015 21:14 #297135

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
Teď nyní Hansa , má velké množství květů , ale už se těším na Evelyn , Getruda samozřejmě
Následující uživatel poděkoval: Iveta, Ajka

Voňavé růže 04. čen 2015 06:11 #297138

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
U mě kvete zatím jen Edenka ( ostatní zatím max - kvítky), takže u mě po celé zahradě momentálně voní jen nízké hvozdíky :P . Ale jinak to touhle dobou bývá CPM. Na Gertrudu a LO se letos těším prvně ;) .
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Iveta, Jikra, Ajka

Voňavé růže 04. čen 2015 11:10 #297144

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Gertrudu Jekyll většinou necítím, mám ji moc daleko.

Hodně voní ( poměrně obřík ) L. Odier.

Potrpím si na takové ty těžké vůně nebo opak - citrus, ovoce. Taková ta klasika - vůně růže, jak si ji běžně člověk představí ( sladká )- mne nechává nevzrušenou.

Nejvíc mi voní a nejvíc voní Palais Biron. V závěsu Minerva ( citrus ) + některé další modré růže ( např. Declic ).
Summer Wine ( ovoce )

Překvapivě jsem loni zaznamenala silnou vůni ( na několik metrů ) u Guirlande d' Amour ( fialky ), mám ji ale velkou + květy pokrytou.

Opakem pak byl loňský nováček Pope John Paul II, který měl dle referencí mít vůni úžasnou, nezaznamenala jsem. Měl jen pár kvítků, letos jsem naň zvědavá.

Milovala jsem vůni ( těžká ) Gartenträume, ale několikrát mi opakovaně pomrzla, už neopakuju.

Letos mám nováčka - Dawn Crest, kterého šeptanda o úžasné vůni předcházela. Přišla velemizerná sazenice, neodvážila jsem se ji zasadit ( očekáváni kruté zimy :laugh: ) do země, byla v květníku za oknem. Tudíž narychlená, již dávno ( měsíc zpět ) jsem měla to potěšení si čmuchnout ke kvítkům. Nemohla jsem se nabažit, dlouho mne něco tak nevzalo. Vzhledem k tomu, že má být vzrůstná, hodně květů, tak pokud toto očekávání naplní.... bude jednou z mých nejoblíbenějších. Ale to jsou ( zatím ) zajíci v lese, že... B)
Poslední úprava: 04. čen 2015 11:12 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Martin, mišpule, Evka, Iveta, Jikra, alenak

Voňavé růže 04. čen 2015 11:29 #297147

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ještě mi toho moc nekvete . jen sem tam kvítek , ale o něco víc květů má Rhapsody in Blue a ta voní nádherně . dnes jsem tři snítky donesla děvčatům do knihovny jako čuchátko .
DSCN9757.jpg

RhapsodyBlue.jpg
Poslední úprava: 04. čen 2015 11:30 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., fanynka, Evka, Lukáš, Iveta, Jikra, Ajka, alenak, Luša

Voňavé růže 09. čen 2015 06:29 #297408

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3937
Rozkvetla mi první čajovka Double Delight. Tuhle růži pravidelně o její první květ připravím, miluju její vůni. Růži mám ve dvou exemplářích.

DSCN3139.jpg

DSCN3140.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., fanynka, Kaja, Lukáš, Jikra, alenak, Luša

Voňavé růže 26. čec 2015 08:30 #299192

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Definitivně se loučím s dvěma růžemi, kvůli černé skvrnitosti. Ráda bych je nahradila ZDRAVÝMI, kromě řvavě oranžové mi na barvě nezáleží, ale aby rostly do V asi do 140 cm, neklopily květy a aby VONĚLY !! Projela jsem Kordesovky s ADR, ale už mi připadá, že odolnost vůči chorobám souvisí se ztrátou vůně. Když jsem proklikala top nejvoňavějších,www.amateurgardening.com/top-tips/orname...roses-for-scent-7595 tak u nich bylo také bylo zdraví jen průměrné :(
Dáte mi nějaké typyz vlastní zahrady? Díky.
Poslední úprava: 26. čec 2015 08:45 od MartaZ..

Voňavé růže 26. čec 2015 12:09 #299200

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Marto, ten desetipoložkový "seznam" je samozřejmě nicneříkající.
Navíc - taková ´Jude the Obscure´ sice uvnitř květu voní nebesky a božsky,
ale do okolí žádnou vůni nevpustí, musíš se náležitě vnořit a sát.

A ty se chceš nořit nebo chceš obláček vůně linoucí se okolím růže a zahradou?

A je pro tebe ´Lady Emma Hamilton´ už řvavě oranžová nebo ne?
Moderátoři: Eva L., Květa