S Milrose jsi mě tedy zaskočila. Připadala mi jako vděčná, úplně bezproblémová růže. Možná, že je tady - v ořechovém kraji fakt mírnější klima.
Nejdéle mám Vierge Folle a Citron Fraise. První mám raději, ale je to určitě dané tím, jak jsem je ze začátku zasadila. Druhá byla víc ve stínu a ve větší konkurenci, takže neměla tolik šanci prosadit se. Ze začátku (mohou tu být cca od roku 2001) měla Vierge Folle po zimě flekaté větve, ale vše žilo, žádné radikální zkrácení jsem nemusela dělat. Postupně přirůstala, až na nynějších cca 170cm, nestříhám ji. Problémy s omrznutím se neopakovaly. Mám ji ráda, protože vypadá planě a přitom kvete pořád. Nevoní nijak silně, spíš se okolo ní vznáší voňavý obláček.
Další růže mám někdy od 2006 (Pierre Gagnaire déle). Nemám je moc nakoukané, protože nejsou přestěhované na poli. U žádné si nevybavuju omračující vůni. Tourbillon je jiný typ, květy má nádherné (připomenou mi vždycky vodovou zmrzlinu ze Světozoru), ale trochu problém do kombinací. P. Gagnaire narostl do velikého keře. Jednotlivé květy jsou nádherné, ale keř jimi není nikdy obsypaný tak, jak by se mi líbilo. Spíš jen sem-tam nějaký.