Vlaďka napsal:
Koření krásně, ale teď babo raď, kolik asi naroste v našich podmínkách... u mne měl jít do popředí záhonu
Vlaďko, zřejmě jako jediná jsem měla Vistrimar v zemi už přes tuto zimu. Sestříhaný.
Opravdu spíše domněnky/pomněnky než nějaká podložená fakta teď budu psát.
- nijak zvlášť nenamrzl, všechny výhony byly po zimě živé.
- přesazuju někt. růže z loňské dodávky z L., ( stejné podmínky pěstování, stejný dodavatel, stejná podnož ). Musím podotknout, že Vissersovky opravdu udivují vitálností - schopností kořenit na vlastních, tím jak narostly za jednu sezonu. Proti jiným celkem
.
- Vistrimar a Amaz. oranžáda ( kurňa ty Visxxx ) byly na pozorování v té nejsušší části záhonu ( nebylo při koupi jasné, jak budou vypadat ). Přesto narostly cca 40 - 50 cm, celkem slušně větvily.
Ze všeho výše uvedeného ( s dost velkou % chybovostí ) bych soudila, že opravdu z něj bude mohutná, vyšší až vysoká růže. Klopení doufám že věkem zmizí ( stejně jako v prvním roce jsem nevěřícně koukala na L.Lassie, od té doby je OK ). Zřejmě bude do jisté míry náchylný na déšť.
Takže u mne půjde do pozadí záhonu. Andělíčekmůjstrážníček nade mnou loni bděl, hurá !.... nedokážu si představit, co bych s Vistrimarem dělala, kdybych ho zasunula na původně plánované místo k Minervě, do vítacího záhonu odkud růže nelze vyndat...