jj, nad obj. od Rosaplantu jsem uvažovala, líbí se mi Mariage Parfait. Jsem se ale pro letošek rozhodla, že si od objednávek odfouknu, pausa.. většina zasazených novinek mne naplňuje nadšením, tak jsem si řekla, že je musím pořádně vstřebat. A taky jsem hrozně líná, letos. Tak líná, že snad ani nebudu vykopávat neúspěchy ála Vichy.

Obvykle kupuji kolem 20 kultivarů/rok. Představa kopání jam mi způsobila prudkou citlivost zadních partií.
No, ale je jen začátek srpna, že...
ad ´Pearls & Diamonds´ - líbí se mi, hodně. Taky jsem nad ní v HK stála a olizovala se. Hlavou mi táhly ale myšlenky na to, jaká fuška ji bude ostříhat po I. fl. ( díky množství květů ).

Výhledově jí ale nejspíš neodolám.
ad řízkovanci - svůj vztah jsem k nim přehodnotila. Jak mi přibývá růží u nichž cítím potřebu zálohování, dělám je. Vede mne k tomu několik důvodů
- moje "potřeba" shlédnutí na vlastní kůži toho jak porostou, vydrží mrazy. Ověření načteného. Nebo popření, za pár let, že...

- jak ovlivňuje podnož barvu květu ( mám tu nyní zasazenou jednu růži sázenou ve stejné době jako laxovku + řízkovance. Zatím rostou i kvetou stejnou měrou, podnožová má intenzivnější růžovou, o chloupek. Mmch, stejně "prozkoumávám" růst u jedné růže laxa vs. pávák. )
- problémy s podnožemi ( Guillot např. ).