Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vissers - růže dle šlechtitelů

Vissers - růže dle šlechtitelů 13. led 2019 20:40 #324536

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Nějaký ten pátek uplynul od posledního mého dotazu, tak ho zopakuju:

Visvioli - August Deusser se mi na fotkách z Hradce dost líbil,
můžete přiložit nějakou další fotku od vás? Díky.

Díky moc.

Vissers - růže dle šlechtitelů 13. led 2019 22:01 #324538

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7622
Bradhal, je to fešák ;) , předvedl se i vloni. Chce prostor, vystřeluje, tak dostal hned zkraje 3 dráty(roxor) svázené do sebe a k tomu ho přitahuji dle potřeby. Nasázela jsem k němu poblíž H.Pink, která letos byla dost poškozena kunou,pak se HP zvetila. Ale aby kvetla co August, tak to ne. Myslím, že mu sluší doprovod perovskie. V tom suchu u nás mu začaly žloutnout listy, nemoc to nebyla, je zdravý. Ale chyběla voda, dostal 2 konve vody a bylo po problému. Ale to dělají růže od Visserse i Lense, voda to spraví. Hnojím růže granulema a letos mi nedošlo, že málo prší a tím se granule nerozkládají, takže si myslím, že měly málo zásob. No furt se učím. :laugh: Na pokuk je krásný celoročně,veliká výdrž v kvetení, šípky nenechávám, odstřihávám odkvetlé. Fotky moc kvalitní nemám, alespoň něco...
DSC08271.jpg

DSC08420.jpg

DSC08627.jpg

DSC09290_2019-01-13.jpg
začátek září
DSC09319.jpg
30/9
DSC09350_2019-01-13.jpg
5/10
Poslední úprava: 13. led 2019 22:45 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, varouch, quendery, Jikra, alcearosa, bradhal, Malajkaa

Vissers - růže dle šlechtitelů 14. led 2019 00:56 #324542

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Aleno, máš jej moc pěkného.

Mého jsem na podzim 2017 přesazovala, na jaře jej manžel vzal omylem křoviňákem :evil: , už neobrazil. Zbyla pouze podnož k vyrytí.

I v růžích od tohoto šlechitele probíhala čistka.
Ale zase jsem něco přikoupila.

podzim 2017 -
Eufemia - představa byla menší růže, uhlazený kopeček, tak uvidíme. Podobně jako ostatní nováči měla problémy s ujímáním, živý zůstal k podzimu pouze jeden výhon. Květ - pouze dva ks, více vyprodukovat nezvládla.

květ č. 1

DSCN8441.jpg

DSCN8475.jpg

květ č.2
DSCN8604.jpg

brané hodně zblízka, f. velikost květu zvětšuje. Netuším, jak vlastně je f. reálná, jak bude v příštích letech rostlina i květ vypadat...

podzim 2018 ( tady se neobávám nováčky zveřejnit )
dvě další z té řady růží, kt. M.Vissers produkuje spolu se Janem Speckem
fisserroses.com/
Carminia
Chiardina

( + Mebiose, od ní jsme vyšpionila pouze jeden obrázek, měla by být modrá, tak doufám, že ano )
Poslední úprava: 14. led 2019 00:58 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka, Jikra, Ajka, alenak, alcearosa

Vissers - růže dle šlechtitelů 14. led 2019 09:16 #324543

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
alenak díky moc.
Chodím se dívat na Help me find (a ruské stránky), ale ono fotky z Čech jsou pro mě asi důležitější. Vypadá velmi dobře, takže na vrcholku višlistu bude sedět dál. Díky moc.

Vissers - růže dle šlechtitelů 15. led 2019 19:04 #324563

• MonikaP
Ahoj všichni, reaguji na dotaz Bradhal v části "E-shopy, výměny..." ohledně objednávky růží z MZahrada (Do tohoto tématu bohužel nepřihlášení návštěvníci nemohou vložit příspěvek, protože veřejné příspěvky nejsou povoleny, tak zároveň prosím některého admina o přesun do správného tématu.)
S růžemi z tohoto e-shopu mám velmi dobré zkušenosti, brala jsem od nich několikrát - sadovky (A. Lindgren, Pilgrim-skrývá se pod sadovou žlutou i nyní, Eden rose), Angelu, Sommewind, Pink the Fairy a Fairy v několika exemplářích, White Meidiland, Mary Pope atd. Dokonce předloni i Mme Isaac Perreire jako růžovou sadovou :) Na podzim 2018 opět pár dalších (Sympatie růžová mutace, Caramella, Jose Carreras). Z dříve koupených, které letos kvetly, ani jedna záměna. Sazenice jsou subtilnější (podnož laxana?), ale životné, rostou pěkně, takže na rozdíl třeba od zde probírané Spomyšle (také špatná zkušenost), mohu za sebe Mzahradu určitě doporučit. MonikaP

Vissers - růže dle šlechtitelů 15. led 2019 21:15 #324568

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Moniko, děkuji .

Vissers - růže dle šlechtitelů 26. čen 2019 12:14 #325664

• Květa
  • Moderator
Hodně se mi líbí, když člověk dostane přesně to, co očekával.
Samozřejmě, je to pouze nástřel, první pokuk.

Psala jsem, že na podzim 2018 jsem objednávala nové Vissersovy růže z řady Fissers Rose.

Zpráva o stavu :
přišly velmi pěkné sazenice, jak to už z Lottum bývá zvykem. Krásně na jaře obrazily, na nováčky ( u mne ) hojně nasadily na květ. Vypadají ( nástřel ) na uhlazené, nižší růže ( s pro mne ) tak akorát velkým květem.

Carminia
Má horší výchozí pozici, v kačírku, kumuluje teplo. Dost květů ( cca 15 ), klopily, rychleji odkvétaly.
Bude dobrá, věřím jí.

DSCN0681.jpg

DSCN0682.jpg

DSCN0683.jpg

Chiardina
má lepší startovní pozici ( běžný záhon )
první květy měly po rozvití trochu odlišnou barvu ( f.1 ) než současné ( f2, chybí růžové stádium ), jsem zvědavá, jaké budou po usazení. Neklopí, drží i v parnu.

DSCN0766.jpg

DSCN0880.jpg

Mebiose zatím poupata nedělá ( zalehla ji šalvěj ), loňská Eufemia, téměř suchem oddělaná, se příliš nemátoří.
Poslední úprava: 30. čen 2019 11:14 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Ajka, alenak, babkaela, bradhal, Viki

Vissers - růže dle šlechtitelů 26. čen 2019 13:18 #325665

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Květo díky za reportáž. Nedávno jsem na ně narazila v Bosni (jo, máš je za rohem). Nabízeli je zahradníkům a zahradním centrům. Asi 7 odrůd. Chtěla jsem vzít na prodej od každé odrůdy tak 6 kusů, bohužel měli minimální odběr celej CC vozík. Znamená to ovšem, že budou k mání různě po republice v zahradních centrech, možná i v nějakém tom větším hobbymarketu. V nabídce byly: Faustinia, Jolandia, Princesse Claire of Belgium, Chiardina, Eufemia, Floriana, Carminia.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Ajka, alenak, babkaela

Vissers - růže dle šlechtitelů 30. čen 2019 11:42 #325686

• Květa
  • Moderator
Varouchu, Boseň pobavila.

Zřejmě prodej v kontících v álaBau bude cílem. Loni měli někt. ve Spomyšli. Na ten první pokuk se mi zdá, že budou takové bobánkovité, učísnuté, vhodné i do nádob. Možná "spotřebka". Jsou líbivé.

Jsem na jejich vývoj zvědavá.
Z této skupiny mám ještě Princesse Claire de Belgique ( Visbonpa ). Líbila se mi v HK, kupovala jsem ji hned jak byla k mání, tudíž letos spolu načínáme třetí sezónu. Nepatří k mým úplně TOP, kvalitní růže to ale je. Nižší ( cca 80 ), uhlazená. Zdá se, že nedělá ten květní výbuch, nakvétá postupně. Což je na jednu stranu velký klad, páč kvete poměrně dlouho. Květy mají pro mne velmi příjemnou barvu, pěkný tvar ( vyšší šálek ). Jejich trvanlivost je dobrá, nijak závratná. To samé platí i o snášenlivosti tropů, deště. Nepálí se, ale rychleji odkvete, nemumifikuje, ale opadá.
V podstatě mínusem pro mne je velikost květů. Zatím jsou moc velké, pokud jsou tropy, květy oklopí, neunese. To se snad ale časem s mohutněním keříku vylepší ( doufám ).

DSCN0466.jpg

12,6, nakvétání

DSCN0560.jpg

13,6

DSCN0562.jpg

dtto, ne zcela typický květ, ale líbil se mi, jak se uložil do gillenie.

od té doby kvete, podobně jako na f. ( současnost ).

DSCN0996.jpg

DSCN0998.jpg

( klopení květů )
Další neplánuju, dle fotek jsou žluťásci.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, alenak, alcearosa, bradhal

Vissers - růže dle šlechtitelů 30. čen 2019 11:59 #325687

• Květa
  • Moderator
Jedna z růží, se kterou se těžko barevně vyrovnávám je Winky Girl. Celkem trenýrky.

ale odtruněte ji, když ona kvete, drží, nenáročná. To nejde. Letos mi ji obklopila vysemenená Knautia macedonica, překvapení, WG zjemnila.

DSCN1031.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Ajka, alenak, alcearosa, bradhal, Viki
Moderátoři: Eva L., Květa