Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Austin David - Anglické růže III/2012

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 11. srp 2012 23:41 #282392

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evko, tři sytější růžové kvítky nalevo jsou Kordesova ´Fortuna´ (nádherná kráska).
Pak sem někdy někam dám celé popsané foto.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, helena, Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 13. srp 2012 12:34 #282423

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Zrovna mi přišel austinův Handbook of roses 2012/13,na titulní straně vpravo je krásná růžová růže(snad Harlow Carr) na kmínku,hned bych si dala říct,ale ta cena mě brzdí.:(
Jdu studovat obsah,hlavně novošlechtění.:cheer:
Poslední úprava: 13. srp 2012 12:35 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 13. srp 2012 18:10 #282428

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
máte někdo zkušenost s Malvern Hills mám ji objednanou na podzim z Přerova
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 13. srp 2012 18:15 #282430

• Lukáš
  • Platinum Boarder
Honzo květ Harlow Carr nemá chybu :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 15. srp 2012 17:42 #282482

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Austinky si s novým kvetením dávají na čas. Jedna z mála, která už znovu kvete, je Sophy´s Rose. Je dokonale zdravá, čer. skvrnitost
se zatím nijak neprojevila.
SophysRose7.JPG

SophysRose8.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Aglaé, helena, mišpule, Evka, Kirsten, Lukáš

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 15. srp 2012 18:03 #282486

• Lukáš
  • Platinum Boarder
003_2012-08-15.JPG

Falstaff bez černé skvrnitosti dobře roste
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., fanynka, Aglaé, helena, mišpule, Evka, Kirsten

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 15. srp 2012 20:20 #282504

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Lukáš napsal:
Honzo květ Harlow Carr nemá chybu :woohoo:

Lukáši, Harlow Carr tu chválila i Vlaďka, já se připojuji.
Mám ho o rok déle ( druhým rokem ), v prvním kvetení byl doslova květy obsypán. Jen zůstal letos hodně nízký ( loni byl vyšší ). Mou vinou ( neměl vzduch, stínil mu zvonek a jarmanka a tráva a phlox a.. ), nestříkán - dostal ČS. Po postřiku se oklepal ( jak nový ) nyní chystá druhou vlnu.
Jen tedy je to jedna z mých nejtrnitějších růží. Slabší stonky, pevné, ale trn na trnu.

Opět mám dotaz. Touto dobou již austinky běžně střílí kandelábry. Letos u nich nic takového nepozoruji. Se jim nějak nechce - v podstatě ani do druhého kvetení. V prvním byly obsypány květy, momentálně to vypadá na ručník v ringu. Výjimky ( kvetení ) jsou, ale pro dnešek jsem už dost upsaná.. :laugh:
Jak je to u vás ?
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka, Lukáš

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 15. srp 2012 20:31 #282505

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Z mých jednoznačně nejlíp opakuje Generous Gardener,kvete v podstatě nepřetržitě,dobře opakuje William and Catherine,Lady od Shalott podruhé odkvetla,pěkně opakuje Pilgrim.Ostatní -Golden Celebration,Summer Song,William Shakespeare ,Othello-jsou pěkně košaté,bez kandelábrů,mají malinká další poupata.
Jsou zdravé,jen Summer Song má ČS ,hodně.
Nestříkala jsem letos vůbec,ne ze zásady,ale protože není čas.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 16. srp 2012 06:10 #282509

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Moc toho k velikosti a opakování kvetení nemůžu napsat, protože všechny Aust. jsou buď na podzim nebo na jaře přesazené. Snad jen Graham Thomas se ukazuje ve své kráse /vloni byl na přistíněném místě, letos na plném slunci od 12 hod/ - kvetl už podruhé, vyrazil 1 vysoký asi 1,7m dlouhý ´kandelábr´. U ostatních si počkám na příští rok. Hanka
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 16. srp 2012 06:58 #282510

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Mám zatím jen tři austinky - Gertrude Jekyll (asi čtvrtým rokem, zažila nepěkné časy při rekonstrukci po povodni), Pat Austin a Munstead Wood (vloni zasazeny). Všechny umístěny na stejném záhonu - ostrý větrný jih před fasádou kamenného domu, takže často dost výheň, všechny jsou z kontejneru. GJ a PA koupeny v hypermarketech jako menší rostliny, MW od Chládka jako velký košatý keř.

Munstead Wood - vykvetla jako první (rozkvetla i jako první ze všech růží), už si střihá třetí (?) vlnu kvetení, ze začátku sezóny napadena pidikřískem, pak padlí, teď černá skvrnitost, kandelábry žádné, tendence polehávat, květy jsou opravdu velké a těžké, příští rok musím vymyslet nějakou podporu, a taky přestěhovat velkou letitou srdcovku (průměr přes metr, hodně jí ubírá životního prostoru a od půlky léta je to jen žloutnoucí listí, a možná i spolupříčina houbových chorob), nádherná barva a vůně, sametové okvětní lístky, kandidát na mou letošní TOP růži
(jinak zcela spolehlivě vychytává při největším rozkvětu velké příděly deště, takže teď očekávám, že zase brzy začnou nějaké slejváky ;) )

Pat Austin - vykvetla jako druhá, padlí, přesto krásné velké květy, ale hodně klopí, taková moje Popelka, kandelábry - jo, něco, co lze považovat za kandelábřík, pozoruji, druhá vlna kvetení před cca týdnem, zatím skromnější násada poupat

Gertrude Jekyll - moje první láska, mám ji asi nejraději, i když hodně "zlobí", ale, jak už jsem psala, dostala v dřívějších letech na frak a koupena byla v Baumaxu jako chuďátko zavšivené, jako jediná z austinek obrážela po zimě až od země, vyhnala jeden obr prut, na něm po dlouhé době dva květy s úchvatnou vůní, další dva na jaře vyhnané proutky zašly, teď vyhání další dva a nasazuje poupata. Z austinek se vůči houbovým napadením držela nejlépe, ale teď tam pozoruji asi rez?, tuhle potvoru jsem na růžích zatím neměla, starý černý rybíz je letos zcela rezatý - je možné, že by to chytila od něj? Je jen pár metrů od růžového záhonku.

Má letošní péče je kvůli mému (ne)zdraví spíše nahodilá, postřiky jen zkraje sezóny a už po napadení, teď jsou holky v plevelu až po uši. Hnojení taky jen na začátku léta, ale jsou v mulči ze slámy zpod oveček, takže sem tam nějaká živina bude, plus průběžně banánové šlupky, protože se rodina přes mé skřípění zubů zamilovala do banánů a místo sezónního ovoce se nacpávají banány.

Na zimu byla zlehka chvojím přikryta a nakopčena jen MW, ale chvojí vítr stejně částečně rozfoukal. Ale u nás takřka celou zimu, a hlavně v dobách těch největších mrazů, bylo hodně nasněženo.
Kirsten
Poslední úprava: 16. srp 2012 07:01 od Kirsten.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena, mišpule
Moderátoři: Eva L., Květa