Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Austin David - Anglické růže III/2012

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 21. zář 2012 06:01 #283739

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Evko, čichala. Vůně je příjemná, ale tak silná, jak popisuješ, není. Ale je fakt, že v tu chvíli, kdy jsem do květu strčila nos, byla docela zima (po ránu) a to voní málokterá růže. Musím test zopakovat. B) :laugh:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 21. zář 2012 06:37 #283743

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evo L., myslím, že jsi zahradnice štěstěny - když už záměna, tak vydařená (a nevšední) - viz. John Clare od Bakkera,
v té době zde nesehnatelná růže a nyní Stephanie Baronin zu Guttenberg. :up
Co se mého maličkého keříku týká - je kompaktní, neválí se. Možná to je suchou chudou zemí - výhony jsou vychované,
nepřebujelé. Pokud ty své růže zaléváš a máš dobrou zem - může se rozklesnout. Nejen pro tu péči, ale i pro to velké
množství květů, které musí tvá sazenice nést - to se s mým počtem květů dvouleté Stephanie srovnat nedá.
Vůni ze Stephanie já osobně necítím žádnou. Ale pokud ty cítíš vůni např. z Burgundy Iceberg, pak nevylučuji,
že ti může vonět i tvá Stephanie.
PS: o detektivních schopnostech bych hovořil spíše jako o náhodách, ale náhody mě neskutečně baví :)
PS2: Stephanie byla křtěna na jaře roku 2010, již kontejnerovaná atd., myslím, že ji Pelcovi tudíž mohli reálně mít
(ale než, že by ti ji poslali "namnoženou", jak píšeš, tak spíš bych řekl že ji poslali omylem (možná jim samotným přišla na podzim,
k podzimnímu sázení a omylem jim upadla k tobě do pytle, notabene s cedulkou ´Gentle Hermione´ :laugh: :laugh: )
(samozřejmě si ji mohli i očknout dříve, coby no name novinku, v nějakém rosáriu ve stylu Hradec Králové, pak, bezejmenná,
mohla být lehko (na poli) zaměněna za Hermionu)
PS3: svou Stephanie jsem objednával právě na podzim 2010, pro dodání na jaře 2011 (Tantau růže zimuje v bezmrazu :up )
PS4: psal jsem (v červnu?) paní Pelcové dotaz, zda se jim ujaly mnou zaslané (loni) rouby (resp. očka a růže z nich),
potom jsem napsal ještě 1-2 remindery, dosud nemám informaci
(asi je v českých školkách obecně vážný problém napsat např. - ano, očka se ujala, růže budou)

Evoi - čekal jsem s odpovědí, jestli seti podaří přiložit fotku tvé (rozkleslé) Stephanie....
Edit: vidím, že už tam je :). Díky.

JitkoU2 - ahoj, rád tě "vidím". Mě přijde, že tvůj tip ´Lichfield Angel´ má v reálu trochu víc ploché květy - talířek.
Na druhou stranu - na fotkách Evy L. jsou spíše rozvíjející se květy, "dospělý" talířek je vidět jen jeden - na první fotce.
Taky je to velmi blízký a podobný tip, dobrý tip. I to rozklesávání a Evina drátěná podpora sedí - i ty růžové flíčky na květech.
Moje Lichfiel Angel není žádná hitparáda - teď opakuje (po 3 měsících), ale má jen 4 květy/poupata. To je celý druhý flor.
Je pravda, že je ve vyvýšeném záhonu - chudo, sucho a v polostínu. Na druhou stranu - mají Pelcovi Lichfield Angel v sortimentu?
Myslím, že ne, ale na poli - jak Eva uvádí - viděla i jiné, než na stránkách nabízené sorty - L. Angel tam být klidně mohla...
Moje L. Angel nevoní, ale myslím, že Jana H. před časem uváděla jemnou vůni hřebíčku.
PS: u Chládka byly v kontejnerech krásné, narostlé a nakvetlé exempláře Lichfield Angel, volající po koupi, měl jsem co dělat
se uhlídat (tj. s mým prckem (přímý odběr z anglickeruze.cz) nesrovnatelné). Tj. u Evy L. by mohla L. Angel být takto výstavní.

Lichfield Angel, část keříčku, foceno 18/9/2012
alichfieldangel18920122.jpg

alichfieldangel18920121.jpg
Poslední úprava: 21. zář 2012 12:37 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 21. zář 2012 07:06 #283745

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květa napsal:

P1120325.JPG

OT, co je to za svítivku v popředí?
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 21. zář 2012 12:38 #283753

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evo L., prosím, mohla bys tu dotyčnou růži vyfotit znovu třeba dnes? Děkuji.
Zajímalo by mne, jak (do jaké formy) se vyvinuly květy.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 22. zář 2012 05:52 #283767

• Eva L.
  • Moderator
Honzo, především děkuji za důkladný rozbor všech možností, jak k záměně mohlo dojít. S tou mojí "Gentle Stephanií" je to docela napínavý příběh. Začíná mě bavit. :cheer: Pokud se k tvé úvaze můžu vyjádřit, pak :
PS2 - v tomhle případě by to teoreticky mohlo být i trochu jinak a sice tak, že k výměně došlo až v poslední fázi, t.j. při vlastním prodeji v Pelcovic hangáru (pro objednané růže jsem si byla osobně) - pan Pelc sáhnul do jiné hromádky, dejme tomu. Cedulky jsou k růžím přivazovány až při placení.
Růže jsem si vybírala v létě přímo na poli a vzpomínám si, že G. H. byla v jednom řádku spolu s Emanuelem (Crocus R.) a s Grace. Druhé dvě jmenované jsem si fotila, Hermionu jsem jaksi pominula a teď se tluču do hlavy a zaboha si nemůžu vzpomenout, jestli byla růžová, nebo ne. To je zákon schválnosti jako vyšitý. :angry: Jestli už v té době měli Pelcovi naočkovanou Stephanii, vědí jen oni a my nemáme šanci se to dozvědět.
Poslední větou navazuji na PS4 - ano, na přesně tutéž informaci čekám od května, marně. Nedobytná pevnost.

Lichfield Angel si dovolím vyloučit ze hry. V sortimentu P. není a pravděpodobně není ani utajený.
HonzaPM napsal:

Honzo, dnes dodám fotky. Tedy pokud bude co fotit. Právě leje jako z konve
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 22. zář 2012 06:07 #283768

• Eva L.
  • Moderator
Amazonko, jestli mě zrak neklame (a Květa to potvrdí), tak je to Meillandova So Pretty. Ta tedy opravdu svítí do dálky. :cheer:
Poslední úprava: 22. zář 2012 06:10 od Eva L..
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 22. zář 2012 06:39 #283770

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Eva L. napsal:
Amazonko, jestli mě zrak neklame (a Květa to potvrdí), tak je to Meillandova So Pretty. Ta tedy opravdu svítí do dálky. :cheer:

Dík, já si to i myslela, ale radši se zeptám :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 22. zář 2012 08:49 #283776

• Eva L.
  • Moderator
HonzaPM napsal:

Dnešní stav květů na jediném výhonu, ostatní jsou odkvetlé. Výšku keře odhaduji na cca 1m. A ještě jeden postřeh (důležitý ? ) - trnů je velmi málo, jen sem tam. Dokonce horní třetina výhonů je úplně bez trnů.
DSC03428.JPG

DSC03429.JPG

tento květ je těsně před odpadnutím
DSC03430.JPG

DSC03431.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 23. zář 2012 06:08 #283816

• Eva L.
  • Moderator
Crocus Rose (Emanuel) se letos plně osvědčila. :up Vytrvale kvete, keř je pěkně tvarovaný a nepotřebuje žádné extra zásahy řezem, listy jsou stále zdravé. A hlavně - nemám pochyby o její pravosti, přestože pochází ze stejného zdroje a ze stejné doby (podzim 2010) jako problematická G. Hermione.
CrocusRose7.JPG

CrocusRose1.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: fanynka, helena, mišpule, Lukáš

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 23. zář 2012 13:31 #283824

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
001_2012-09-23.JPG

003_2012-09-23.JPG

Abraham Dharby velmi silně vonící růže
Téma bylo zamčeno.