Evo L., myslím, že jsi zahradnice štěstěny - když už záměna, tak vydařená (a nevšední) - viz. John Clare od Bakkera,
v té době zde nesehnatelná růže a nyní Stephanie Baronin zu Guttenberg.

Co se mého maličkého keříku týká - je kompaktní, neválí se. Možná to je suchou chudou zemí - výhony jsou vychované,
nepřebujelé. Pokud ty své růže zaléváš a máš dobrou zem - může se rozklesnout. Nejen pro tu péči, ale i pro to velké
množství květů, které musí tvá sazenice nést - to se s mým počtem květů dvouleté Stephanie srovnat nedá.
Vůni ze Stephanie já osobně necítím žádnou. Ale pokud ty cítíš vůni např. z Burgundy Iceberg, pak nevylučuji,
že ti může vonět i tvá Stephanie.
PS: o detektivních schopnostech bych hovořil spíše jako o náhodách, ale náhody mě neskutečně baví

PS2: Stephanie byla křtěna na jaře roku 2010, již kontejnerovaná atd., myslím, že ji Pelcovi tudíž mohli reálně mít
(ale než, že by ti ji poslali "namnoženou", jak píšeš, tak spíš bych řekl že ji poslali omylem (možná jim samotným přišla na podzim,
k podzimnímu sázení a omylem jim upadla k tobě do pytle, notabene s cedulkou ´Gentle Hermione´

)
(samozřejmě si ji mohli i očknout dříve, coby no name novinku, v nějakém rosáriu ve stylu Hradec Králové, pak, bezejmenná,
mohla být lehko (na poli) zaměněna za Hermionu)
PS3: svou Stephanie jsem objednával právě na podzim 2010, pro dodání na jaře 2011 (Tantau růže zimuje v bezmrazu

)
PS4: psal jsem (v červnu?) paní Pelcové dotaz, zda se jim ujaly mnou zaslané (loni) rouby (resp. očka a růže z nich),
potom jsem napsal ještě 1-2 remindery, dosud nemám informaci
(asi je v českých školkách obecně vážný problém napsat např. - ano, očka se ujala, růže budou)
Evoi - čekal jsem s odpovědí, jestli seti podaří přiložit fotku tvé (rozkleslé) Stephanie....
Edit: vidím, že už tam je

. Díky.
JitkoU2 - ahoj, rád tě "vidím". Mě přijde, že tvůj tip ´Lichfield Angel´ má v reálu trochu víc ploché květy - talířek.
Na druhou stranu - na fotkách Evy L. jsou spíše rozvíjející se květy, "dospělý" talířek je vidět jen jeden - na první fotce.
Taky je to velmi blízký a podobný tip, dobrý tip. I to rozklesávání a Evina drátěná podpora sedí - i ty růžové flíčky na květech.
Moje Lichfiel Angel není žádná hitparáda - teď opakuje (po 3 měsících), ale má jen 4 květy/poupata. To je celý druhý flor.
Je pravda, že je ve vyvýšeném záhonu - chudo, sucho a v polostínu. Na druhou stranu - mají Pelcovi Lichfield Angel v sortimentu?
Myslím, že ne, ale na poli - jak Eva uvádí - viděla i jiné, než na stránkách nabízené sorty - L. Angel tam být klidně mohla...
Moje L. Angel nevoní, ale myslím, že Jana H. před časem uváděla jemnou vůni hřebíčku.
PS: u Chládka byly v kontejnerech krásné, narostlé a nakvetlé exempláře Lichfield Angel, volající po koupi, měl jsem co dělat
se uhlídat (tj. s mým prckem (přímý odběr z anglickeruze.cz) nesrovnatelné). Tj. u Evy L. by mohla L. Angel být takto výstavní.
Lichfield Angel, část keříčku, foceno 18/9/2012