Dávám odpověď sem,Harknessových růží mám málo.
Letošní sezóna byla -když si vzpomenu na začátky a srovnám to-nakonec podařená.Růží,které mohu opravdu hodnotit,mám málo,většinu mám nováčky l-2 roky .
Umrzla mi definitivně myslím jen jedna-Elfe,všechny tři rostliny,opakovaně sázené,už do ní nejdu.Přitom někdo má Elfe výstavní,u mě se jí nedaří.
Vyhodila jsem Jalitah - jeden krásný květ za sezónu za to prostě nestojí,nezesílila ani po třech letech.
Největší stálice jsou Pomponella,Red Leonardo da Vinci a Out of Rosenheim,naprosto bezproblémové,kvetly pořád,Pomponella kvete ještě teď.
Alchymist, kterého chci pořád zrušit,jsem ještě nezrušila,letos byl krásný,ale kvete prostě krátce,tři týdny a konec ...jenže je po babičce.
Vyhodím asi Marselisborg,první kvetení je krásný,ale brzy chytne ČS a pak to jsou jen květy na holých větvičkách,vypadá to divně.
Sally Holmes zašla,nepřežila konkurenci p.tenella.
Rosarium Uetersen po úplném omrznutí k zemi vyrazilo silné nové výhony a krásně se zmladilo-znovu doporučuji tuto růži do polostínu,kde bezproblémově kvete
Z Austinových růži mě nejvíce potěšil W.S.-prostě ho mám ráda,roste silně,krásně voní,mám ho v polostínu a Lady of Shallot,dobře opakuje
Nejméně Summer Song,roste slabě a má ČS.
Herkules byl o hodně lepší ve druhé polovině sezóny,pěkně roste,krásně voní,zajímavý změnami barvy.
Z nováčků musím vyzvednout Artemis(tantau),William and Catherine(Austin) a Kurfürsten Sophie(Meilland),naprosto zdravé růže,pěkně obrazily ,květy odolné proti dešti.
Tož tak