Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžová sezóna 2012

Re: Růžová sezóna 2012 12. lis 2012 11:28 #285181

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Květa napsal:
Heleno, pls., jak dlouho máš H.Karsche ?
( přisadila jsem ho k bergenii, sice nižší, ale přece jen.. mám ho teprve prvním rokem, kouká mu za ní pouze čumáček :) )
Uvažuju, jestli jí bude schopný konkurovat..

Květo, mám ho z loňského DODu, ale byl celé léto v květníku a do země šel až loni na podzim. Pravda je, že moc nepřirůstá. Má odhadem 30 cm.

Re: Růžová sezóna 2012 12. lis 2012 14:12 #285189

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
hm,hm, díky. Tak to ho v podstatě máme sázený stejně. Výška dtto.
Ty máš x mně daleko hezčí keříček, ( omílaní nováčci + sucho ).
Zatím ho nechám tak jak je, v případě nutnosti bergenii trochu odlámu, no..:unsure:

Re: Růžová sezóna 2012 12. lis 2012 16:22 #285196

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
A kvete hodně? Ten můj je velmi vytrvalý. A loňskou zimu se vůbec nechtěl vzdát listů. Zůstaly i pod nakopčení. Mám ho ráda - nezmar.

Re: Růžová sezóna 2012 12. lis 2012 18:10 #285200

• Květa
  • Moderator
Heleno, vytrvalý je, snaživý také. Jen současně zdevastovaný soutěží s okolními trvalkami a suchem.
Kvetl 3x, nějaká kvítka jsou tam ( myslím ) i teď.
Mám ho také hodně ráda, má krásnou barvu květů. I proto mu chci dopřát lepší péči.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Růžová sezóna 2012 21. lis 2012 18:53 #285348

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Dávám odpověď sem,Harknessových růží mám málo.
Letošní sezóna byla -když si vzpomenu na začátky a srovnám to-nakonec podařená.Růží,které mohu opravdu hodnotit,mám málo,většinu mám nováčky l-2 roky .
Umrzla mi definitivně myslím jen jedna-Elfe,všechny tři rostliny,opakovaně sázené,už do ní nejdu.Přitom někdo má Elfe výstavní,u mě se jí nedaří.
Vyhodila jsem Jalitah - jeden krásný květ za sezónu za to prostě nestojí,nezesílila ani po třech letech.
Největší stálice jsou Pomponella,Red Leonardo da Vinci a Out of Rosenheim,naprosto bezproblémové,kvetly pořád,Pomponella kvete ještě teď.
Alchymist, kterého chci pořád zrušit,jsem ještě nezrušila,letos byl krásný,ale kvete prostě krátce,tři týdny a konec ...jenže je po babičce.
Vyhodím asi Marselisborg,první kvetení je krásný,ale brzy chytne ČS a pak to jsou jen květy na holých větvičkách,vypadá to divně.
Sally Holmes zašla,nepřežila konkurenci p.tenella.
Rosarium Uetersen po úplném omrznutí k zemi vyrazilo silné nové výhony a krásně se zmladilo-znovu doporučuji tuto růži do polostínu,kde bezproblémově kvete
Z Austinových růži mě nejvíce potěšil W.S.-prostě ho mám ráda,roste silně,krásně voní,mám ho v polostínu a Lady of Shallot,dobře opakuje
Nejméně Summer Song,roste slabě a má ČS.
Herkules byl o hodně lepší ve druhé polovině sezóny,pěkně roste,krásně voní,zajímavý změnami barvy.

Z nováčků musím vyzvednout Artemis(tantau),William and Catherine(Austin) a Kurfürsten Sophie(Meilland),naprosto zdravé růže,pěkně obrazily ,květy odolné proti dešti.
Tož tak :)
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Květa, zdenka, helena, evai, mišpule, Evka, Kirsten

Re: Růžová sezóna 2012 21. lis 2012 19:59 #285352

• Květa
  • Moderator
Jano, jakých rozměrů ti dorůstá RU ?

Rwd LdV - nepálí se ti květy ?

Elfe - :huh: , nikdy jsem ji neměla, nicméně - nejsi první, kdo s ní byl nespokojený... a šla.

Sally H. - omrzala ti ? v tom balíku, co ho stále nemám, by měla být růžinda, prý mrazuodolnější SH. Nízká, ovšem.
Nedávno jsem se dívala na nové fotky na HMF.. šíleně jsem záviděla
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.198710
se jim to pěstuje.. ;)
Poslední úprava: 21. lis 2012 19:59 od Květa.

Re: Růžová sezóna 2012 21. lis 2012 20:29 #285355

• jana H
  • Platinum Boarder
Květo,Rosarium U.mám u zábradlí a doroste i 3 metry,když ho táhnu vodorovně,ale je to taková spořádaná růže,netrčí.

Red Leonardo d.V se mi nepálil ani na plném slunci,ale já s tím nějak nemám problém u žádné růže,není to tím,jak je mám v džungli mezi trvalkami?Nepálí se ani Piano,ani angličanky.

Sally Holmes omrzala jen trochu,ale protože byla pořád malá,tak jsem ji na jaře brala k zemi,jako že zesílí.No :down nepřežila

Ani bych nepotřebovala Kalifornii,mně by stačila jižní Francie nebo Anglie :cheer:
Následující uživatel poděkoval: Evka, Kirsten

Re: Růžová sezóna 2012 21. lis 2012 20:58 #285357

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Do loňského jara jsem měla jediný růžový keř,k dnešnímu dni jsem hrdou majitelkou dvaadvaceti mimi kousků.Hodnotit tedy nemám celkem co. :blush:
The Pilgrim-dospělý,loňský podzim surově přesazený,kvetl celou sezónu,zdravý,mně nejdražší,prostě první láska.
Loňští kontejner.mrzáčci A Shropsh.Lad a Crown Princess M. dali pár květů,hezky přirostli,Eglantyne nepřežila zimu.
Na podzim sázené:
Eden Rose-rostl jak blázen,ale neukázal ani poupě.
Pastella-je za hvězdu.Po rozpačitých začátcích narostla a kvete doteď.
Gallica Jana-nečekaně se hned první rok předvedla v plné parádě.
Alberich-směněný na DODu,jakoby u nás byl odjakživa.
Irene von Dänmark-to samé.
Galahad-čajoh.,zle pohaněný Honzou,je v podmínce,padlím trpěl celou dobu,od září silně ČS.
Rosé Gaujard-bez problémů
Minikordeska a nn mini-taky tak.
O ostatních až příští rok(snad)
Jsem spokojená,růžovou sezónu 2012 jsem si užila náramně :)
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, helena, jana H, Evka, Kirsten

Re: Růžová sezóna 2012 21. lis 2012 21:26 #285360

• jana H
  • Platinum Boarder
No jo,já hlava dubová :laugh: na Pilgrim jsem zapomněla! Hodně omrzl,prakticky šel k zemi,teď je to l,5 metru keřisko,půvabně převisající,kvetl pořád,zdravý :up
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Růžová sezóna 2012 01. pro 2012 10:55 #285549

• Jirka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 668
Dnes po mnoha dnech svítí u nás v "subtropech" slunce, tak posílám zřejmě poslední květy této sezóny - Louise Odier....

LouiseOdier1_12_2012002.jpg

LouiseOdier1_12_2012008.jpg

LouiseOdier1_12_2012009.jpg
Následující uživatel poděkoval: zdenka, helena, evai, mišpule, Evka, Kirsten, Padretti
Moderátoři: Eva L., Květa