Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Austin David - Anglické růže 2013, IV

Re: Austin David - Anglické růže 2013, IV 28. bře 2013 15:40 #287151

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Eva L. napsal:
Na rozdíl od vás, milé přítelkyně, nemusím už chodit do zaměstnání a svému hlavnímu koníčku - zahradě se můžu věnovat podle libosti.

Evo, to ti ze srdce závidím ;) :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Austin David - Anglické růže 2013, IV 28. bře 2013 15:51 #287152

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Benjamin Britten je čtyřletá růže a podobně jako Květa nemám k ní zásadních připomínek. Spolehlivě roste a kvete, keř je vzpřímený, pěkně tvarovaný, spodní čast nevyholuje, listy netrpí chorobami. Díky svému tvaru květy (kouličky) nevydrží déle trvající déšť a vadnou. Také přílišný úpal jim nesvědčí - sice se nepálí, ale barva vnějších lístků bledne do šedavého odstínu. Jinak je to krásná růže, má takový zvláštní šarm.
BenjaminBritten4.JPG

BenjaminBritten3.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, helena, evai, Martin, Evka, Kirsten

Re: Austin David - Anglické růže 2013, IV 28. bře 2013 16:09 #287153

• Eva L.
  • Moderator
Pat Austin je křehká, subtilní růže (alespoň ta moje), moc neroste, ale u ní mi to nějak nevadí. Je pětiletá a mnohé dvouleté ji co do velikosti strčí do kapsy. Květy má nádherné, podle mého názoru hezčí, než má Lady E. Hamilton. Ale to je samozřejmě věc osobního vkusu. Co do odolnosti vůči mrazu a chorobám představuje průměrný standart.
PatAustin6.JPG

PatAustin4.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, helena, evai, Martin, Evka, Kirsten

Re: Austin David - Anglické růže 2013, IV 28. bře 2013 17:04 #287154

• Eva L.
  • Moderator
A ještě do třetice další z mých nejstarších růží. Charles Austin má 7 let a už by byl docela slušně narostlý nebýt té zničující zimy 2011/12. Namrznul až k zemi a tak jsem toho využila a keř ještě navíc zmladila - odstranila ty nejstarší kmínky a nechala jen maxim. dvouleté. Na fotce je vidět, jak byl loni nízký. Je to krásná růže, ale na kvetení je trochu skoupá. Má totiž dost dlouhou pauzu mezi 1. a 2. kvetením.
CharlesAustin2.JPG

CharlesAustin1.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, helena, evai, Martin, mišpule, Evka, Kirsten

Re: Austin David - Anglické růže 2013, IV 29. bře 2013 23:16 #287192

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evo L., och, to je krásy. Musím se přiznat, že Charles Austin je mou velkou láskou.
Má tak nepopsatelný šarm... Působí tak zdravě a bujně a přitom tak romanticky, jak jen to Austin umí.
Je to jedna ze tří mých prvních ostinek (Graham Thomas, Abraham Darby, Charles Austin).

Evo, jak počítáš věk tvých rostlin. Pokud píšeš, že např. Gertrude Jekyll máš tři roky, je tím myšleno,
že si daná sorta u tebe odžila již plné tři sezony (duben až listopad), nebo to bereš např. kalendářně,
podle data sázení, včetně zim?
Díky mnohokrát.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Austin David - Anglické růže 2013, IV 30. bře 2013 06:19 #287194

• Eva L.
  • Moderator
HonzaPM napsal:
Evo, jak počítáš věk tvých rostlin. Pokud píšeš, že např. Gertrude Jekyll máš tři roky, je tím myšleno,
že si daná sorta u tebe odžila již plné tři sezony (duben až listopad), nebo to bereš např. kalendářně,
podle data sázení, včetně zim?
Díky mnohokrát.

Honzo, tak s tím datem sázení jsi mě trochu zaskočil. :blush: Mám sice tabulku, kde jsou všechny růže i s dalšími náležitostmi, ale datum sázení jsem jaksi pominula a spoléhám na svou paměť. A ta je, přiznávám, čím dál chatrnější. Ale spíš se jedná o počet sezon. Konkrétně G. Jekyll jsem sázela někdy v květnu - červnu 2010 (z kontejneru), to si ještě, kupodivu, pamatuji. Tak to máme tři sezony, ale podle data by jí byly tři roky letos v květnu. Je to tak ? Jinak při počítání věku růží mám jako pomůcku rok, kdy jsme se sem nastěhovali a které růže jsem měla už před stěhováním a byly přesazeny ze staré zahrady (A Shrop.Lad, G. Thomas, Ch, Austin, W. Cathedral a pár dalších) a které až později a ty zase dělím podle toho, v jak starém záhoně sedí (tak jak pokračovalo zúrodňování zahrady). Asi tě těmi nepřesnostmi neuspokojím, ale teď už s tím nic nenadělám. :unsure:
A ještě jsem si uvědomila, že dobrým vodítkem jsou fotky. Mám je uložené podle roků (např. zahrada 2008 - zahrada 2012) a tam snadno zjistím, jestli jsem dotyčnou růži v ten který rok už měla, nebo ne.
Poslední úprava: 30. bře 2013 06:28 od Eva L..
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže 2013, IV 30. bře 2013 08:18 #287195

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Evo, díky za ty fotky celých keřů.

Ch. Austin má takovou pro mě těžko kombinovatelnou barvu, takže jsem o ní ai nikdy neuvažovala, ale když vidím tu krásu, ach ach....

Pat Austin mi ( alespoň u mě) přijde taková víc fotogenická, než v reálu vypadá. Na fotkách to vypadá často pěkně ale v reálu okvětní lístky úplně ztratí tu pevnost a jsou jako hadříky. Mám jí na plném slunci, možná je to tím, ale půl metru vedle mám C.P.M. a ta je O.K.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže 2013, IV 30. bře 2013 17:56 #287206

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Honzo,prohlížela jsem si Lady of Megginch a její barva se mi zdá téměř shodná s Heathcliffem,ikdyž fotky můžou barevně klamat.
Nevím jestli ji máš a pokud ano,zda sis všimnul je-li tomu tak či není.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže 2013, IV 30. bře 2013 21:23 #287213

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evo, zaskočil? Nerad. Spíš mi šlo o obecnou věc - jestli počítat sezony, či to brát datumově. :)
Díky za pozastavení, zase alespoň o sobě (tobě) víme víc, např. že ses stěhovala, zakládala mladou zahradu atd...

Evko, Lady of Megginch vs. Heathcliff - viz. tady:
krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...30&Itemid=112#286300
honzapm.rajce.idnes.cz/Heathcliff_-_Davi...s_2012/#P2150447.jpg
honzapm.rajce.idnes.cz/Heathcliff_-_Davi...s_2012/#P2150448.jpg

Bude to stačit? :)
Poslední úprava: 30. bře 2013 21:44 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Austin David - Anglické růže 2013, IV 31. bře 2013 05:46 #287215

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Honzo děkuji,na první obrázku mi to tehdy nedošlo,a ty dva níže jsem ještě neviděla.B)

Mimo jiné přemýšlím,jestli Royal Jubilee nebude hodně podobné Heather Austin.;)
www.flickriver.com/photos/karlgercens/4855834840/
Poslední úprava: 31. bře 2013 08:58 od Evka.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa