HonzaPM napsal:
Evo, jak počítáš věk tvých rostlin. Pokud píšeš, že např. Gertrude Jekyll máš tři roky, je tím myšleno,
že si daná sorta u tebe odžila již plné tři sezony (duben až listopad), nebo to bereš např. kalendářně,
podle data sázení, včetně zim?
Díky mnohokrát.
Honzo, tak s tím datem sázení jsi mě trochu zaskočil.

Mám sice tabulku, kde jsou všechny růže i s dalšími náležitostmi, ale datum sázení jsem jaksi pominula a spoléhám na svou paměť. A ta je, přiznávám, čím dál chatrnější. Ale spíš se jedná o počet sezon. Konkrétně G. Jekyll jsem sázela někdy v květnu - červnu 2010 (z kontejneru), to si ještě, kupodivu, pamatuji. Tak to máme tři sezony, ale podle data by jí byly tři roky letos v květnu. Je to tak ? Jinak při počítání věku růží mám jako pomůcku rok, kdy jsme se sem nastěhovali a které růže jsem měla už před stěhováním a byly přesazeny ze staré zahrady (A Shrop.Lad, G. Thomas, Ch, Austin, W. Cathedral a pár dalších) a které až později a ty zase dělím podle toho, v jak starém záhoně sedí (tak jak pokračovalo zúrodňování zahrady). Asi tě těmi nepřesnostmi neuspokojím, ale teď už s tím nic nenadělám.

A ještě jsem si uvědomila, že dobrým vodítkem jsou fotky. Mám je uložené podle roků (např. zahrada 2008 - zahrada 2012) a tam snadno zjistím, jestli jsem dotyčnou růži v ten který rok už měla, nebo ne.