Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže 2014

David Austin - Anglické růže 2014 17. zář 2014 18:02 #292178

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
no protože Honzo Lady Salisbury mají lidi jako já objednanou na podzim :laugh:
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 17. zář 2014 18:11 #292179

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Queen Anne voněla u Austina přenádherně . tu hned zaregistrovala dcera -- a voní úplně zvláštně - jako bombony .
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 21. zář 2014 14:03 #292212

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Honzo, díky za odpověď.

:laugh: ,no, ta přiobjednávka by byla z Německa, ti jsou pořádkumilovní, vždy přiobjednávky byly OK.
jj, ta bezproblémovost by mi naopak vyhovovala + časté kvetení. Nějakou "dělnici" bych uvítala.
Ještě to promyslím, koneckonců - ona bude k mání i př. rok.. :laugh:

s Queen Anne jsi mne potěšil. Loni jsem držela v rukou jednu kontejnerovku, na konci sezony, moc se mi líbila. Právě tou přirozeností, tu mohu.

ad Lady Salisbury - kupovala jsem ji již loni, jediná růže, kt. se mi nepřijala - sypu si popel na hlavu, bylo to mojí vinou. Letos nákup opakuji, hodně si od ní slibuji.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 21. zář 2014 20:15 #292217

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
England´s Rose pro Janu H. - mám ji druhým rokem, kontejnerovaná ze Všerub u Plzně (anglickeruze.cz), byla to moc pěkná zdravá sazenice, tenkrát jsem tam poletovala jak motýl Emanuel a nevěděla, kterou austinku raději. Ale do ER jsem se zamilovala už díky internetovým fotkám a tak nebylo co řešit.

Je to velice vitální nižší keřík, u mne letos hodně rozkladitý, udělala jsem začátečnickou chybu a neodolala touze mít ji co největší, když ta zima byla tak mírná, a na jaře jsem ji nestřihla ani trochu. Nebylo to dobře, hodně se rozklesla, ale naštěstí v tom rozklesu, v tom volném prostoru vyhnala spoustu nových výhonů.
Kvete jako jedna z prvních a nasazuje průběžně a velmi bohatě. Velikost i barva květů je u mne poměrně proměnlivá, závisí to hodně na počasí - kolik je slunce a vláhy. Květy ale patří převážně k těm drobnějším, i když na vrcholu sezóny, když konečně po těch suchých dnech zapršelo, byly dost veliké (mám ji vedle Munstead Wood a květy ER byly v jeden čas jen o málo menší).

srpen 2014

DSC_0408.jpg

s MW

DSC_0074.jpg

zač. června 2014

DSC_0060.jpg

Působí rustikálním dojmem díky výraznému žilkování a různé sytosti jednotlivých plátků. Krásně a na dálku voní. Vloni mi voněla po sušených švestkách, to bohužel byla asi jen nějaká zvláštní konstelace různých vlivů, které se letos nezopakovaly, nicméně i ta vůně fialek je moc příjemná.

Velké mínus - u mne trpí hodně na černou skvrnitost, ale těžko dělat obecnější závěry, letos to schytaly skoro všechny růže a navíc se ČS a padlí u mne bohužel hodně daří. Asi budu muset navzdory svým zásadám začít s chemickým bojem, jinak nás ty plísně a houby přeperou.
Kirsten
Poslední úprava: 21. zář 2014 20:22 od Kirsten.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., jana H, Evka

David Austin - Anglické růže 2014 21. zář 2014 21:57 #292219

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
No,milá Kirsten,moc děkuju!!! :woohoo: Jen mi ještě poraď,prosím,kde na ni mám najít místo ! :evil: Ale vážně:je moc pěkná ,asi i do kombinace s floxy a levandulí :)
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 22. zář 2014 08:09 #292221

• AlenaC
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 257
Tak konečně England´s Rose, pořád jsem čekala kdo o ni napíšete.
Mám ji sázenou letos na jaře a jsem s ní moc spokojená. Květy sice nejsou veliké, kvete na kratších výhonech pořád, a krásně voní. Fotka je ze 7.8.14. Budu objedávat na jaře další kus, protože tuhle jsem nasadila k rodičům a chci ji taky doma. U rodičů na skvrnitost netrpěla.
Přílohy:
Poslední úprava: 22. zář 2014 08:13 od AlenaC.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H

David Austin - Anglické růže 2014 22. zář 2014 10:48 #292222

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
AlenoC,nejspíš si zapomněla při vkládání fotky ještě kliknout i na vložit. ;) Dost mě zajímá jak se England´s Rose projevuje jinde a tvůj obrázek mi nejde ani rozkliknout,abych se mohla podívat.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 22. zář 2014 11:00 #292223

• AlenaC
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 257
No právě to znova zkouším, ale nedaří se mi to vložit tak jak to máte vy všichni a vlastně kvůli tomu jsem tam ten obrázek chtěla dát. U rodičů je písčitá zem, na jaře sazená nebyla skoro zalévaná a rostla dobře - je od pana Šípa.
jjjjfoto012.jpg

jjjjfoto013.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H, Evka, Kirsten

David Austin - Anglické růže 2014 22. zář 2014 12:28 #292227

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
AlenoC,tak vidím,že se ti to přeci jenom povedlo.Vypadá hezky,u mně tak jako u Kirsten trpí na čs.Možná jí nesedí stanoviště,musím ji přesunout jinam,třeba to pomůže a bude zdravější. :)
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 22. zář 2014 16:21 #292230

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
001_2014-09-22.jpg

087_2014-09-22.jpg

026_2014-09-22.jpg

Englands Rose mám taky , jak píšete menší květy , ale bohatě kvete , čs po ni trochu prošla ale zvládla dobře
(mám ji z jara)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Evka, Kirsten, AlenaC
Moderátoři: Eva L., Květa