Jana V. napsal:
Lukáši, je luxusní

.
Ta výška mě malinko děsí. Mám jí objednanou napodzim, budu jí muset dát někam víc dozadu. Myslíš, že by ladila s LO?
Jani, s LO bude skoro barevně totožná, u mne jsou i kvetoucí ve stejném termínu ( nebudou se odlišovat v čase, asi ).
G.Jekyll ale nepovažuju za úplně snadnou růži.
vede mne k tomu několik důvodů -
- je hodně trnitá, nepříjemně se stříhá.
- vzhled keříku mi připomíná planý šípek - tenčí větvičky. Má poměrně velká internodia (rozteče) mezi jednotlivými očky, nijak hustá, zejména když na ni zaútočí ČS. Nahrazuje si to počtem větví ( dostatečné ). Ráda ji pilatěnka.
- každé jaro se u mojí vyskytne několik olezlých klacíků, vypadají jakoby oplesnivělé ( vystříhávám ). Větve z loňska mají hnědavou barvu, špatně se na nich poznává co omrzlo, co ne. Stříhám ji tedy až když je jasně rozpoznatelné, kde pučí. Pravdou je, že ji většinou musím následně i dostříhávát ( sem/tam větvi "dojde" mrazově v pozdější době ).
- je ranná, hodně vonná, krásný květ. Nemusí déšť ( opadá ), nemusí ani parno ( vyhoří, opadá ).
- mám ji na laxe
- v I. floru ( podle mrazu, stříhala jsem ji i k zemi ) cca + 1 m, kvetení velmi hojné.
- pro II. flor - snad jsem si zapamatovala dobře větu, kt. jsem o ní četla : buď ji milujete ( páč je i v něm krásná ) nebo nenávidíte ( páč je to koště ).
Nevím, moje si provádí cochcárnu. Ať jsem ji podle doporučení šmikala o 1/3 či pouze odstraňovala odkvetlíky, nezájem, vždy vyhodila žirafí krky bajvoko do 170 cm. Letos je suchem umírněnější, pouhých 150

. Ale na rozdíl od někt. jiných austinek i letos opakovala, slabě, ale opakovala. Ono to druhé kvetení bývá u ní i ve vláhově vydatném roce slabší až slabé. Holt se věnuje klackům, no.. jí to nemám za zlé.

- mám ji v pozadí záhonu, což není až taková výhra, páč bych (občas ) ráda čmuchla. Ale zase - nekvete nijak dlouho, II. fl. viz výše - tak jí to pozadí záhonu přísluší + postačuje, chodím vonět holt k jiným.