Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže 2014

David Austin - Anglické růže 2014 30. zář 2014 05:31 #292319

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Přesně tak,také jsem doufala,že se mi podaří Hyde Hall udržet nižší,Bohužel letos po prvním kvetení se zbláznila a má těch 150cm a navíc je i široká,takže ji musím ač nerada přemístit,někam kde mi to nebude vadit. :angry:
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 30. zář 2014 08:02 #292321

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN1137.jpg

DSCN1138.jpg

DSCN1998.jpg

- u mně popínavá angličanka Leander letos dosáhla vrcholu oblouku - možná trochu dál .. má krásnou pudrovou barvu
Přílohy:
Poslední úprava: 30. zář 2014 17:57 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Vlaďka, Evka, Lukáš, Elijan, ivik

David Austin - Anglické růže 2014 30. zář 2014 08:12 #292322

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN1147.jpg

DSCN1146.jpg

DSCN0788.jpg

ještě překrásná Austinka Alexandra Princess of Kent . - velké nádherně zbarvené květy .
Poslední úprava: 30. zář 2014 08:15 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Evka, Lukáš, Elijan, ivik

David Austin - Anglické růže 2014 30. zář 2014 22:02 #292326

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Lukáš napsal:
060.jpg

015-001.jpg

tady je do odkvétající 4 roky ji mám určitě

Lukáši, děkuji!

Edit: omlouvám se za zdablování fotek, nestačilo vyndat z citace jpg odkazy, tak nevím, kde je chyba....
Kirsten
Poslední úprava: 30. zář 2014 22:04 od Kirsten.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

David Austin - Anglické růže 2014 03. říj 2014 12:52 #292357

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815

Příloha 085_2014-10-03.jpg nebyla nalezena.

Příloha 071.jpg nebyla nalezena.

Příloha 072_2014-10-03.jpg nebyla nalezena.

Příloha P9160320.jpg nebyla nalezena.

Gertrude Jekyll - vůně bezkonkurenční , květy dokonalé , u mě má skoro 170 cm tak jsem zvědavý kam ještě půjde
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Evka, Mandalenka, ivik

David Austin - Anglické růže 2014 03. říj 2014 14:45 #292359

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Lukáši, je luxusní :woohoo: .
Ta výška mě malinko děsí. Mám jí objednanou napodzim, budu jí muset dát někam víc dozadu. Myslíš, že by ladila s LO?
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 03. říj 2014 15:02 #292360

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
no jak si ji šmikneš tak ji budeš mít , nevím jestli ti nebudou splývat
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

David Austin - Anglické růže 2014 03. říj 2014 23:03 #292363

• Mandalenka
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 55
Lukáši, Kajo, co s těmi růžemi děláte, že vypadají jako z katalogu od Austina? Já žila v domnění, že popínat se můžou jen v teplých krajích.. u mě Gertrude Jekyll sedí už třetím rokem při zemi, CPM i Golden Celebration taktéž, o Wedgewood Rose ani nemluvím, i když květy má nádherné (když je zvednu ze země..). Mám je na úpalu a je tu skoro samý jíl-sice se ho snažím vylepšovat, ale když vyschne, tvoří takovou skoro betonovou krustu, která křehčím růžím nesvědčí. Jedině Hyde Hall mám také vysokou. Máte oba naprosto nádherné růže i fotky!
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

David Austin - Anglické růže 2014 04. říj 2014 07:37 #292364

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Mandalenko, u mě také "pnoucí" austinky několik let seděly, než začly projevovat sklony k popínání. Možná se jen potřebují usadit. Ony pak totiž začnou být dost mohutné, takže musejí mít nejspíš nejdřív velký kořenový systém, než se do toho pustí. Moje cca šestiletá CPM má aktuálně cca 2m na výšku(ona prostě v té výšce sama větve ohýbá, některé i níž) a minimálně 1,5m na šířku ( a to nepočítám přečuhující kandelábry). To je spousta větví, lupení a květů, které musí živit ;) .
Uvidíš, že s věkem se to vylepší. Když jim budeš trošku podstrojovat ( dávám každé 3.4 roky hnůj ), musí se to projevit ;) . Jestli má ten jíl tendenci vysychat, tak to zkus oddálit mulčováním. Teď jsem to viděla v Gardeners World - proti suchu mulčovali v létě vysokou vrstvou kompostové hlíny v celém záhonu.
Poslední úprava: 04. říj 2014 07:38 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Evka, Mandalenka

David Austin - Anglické růže 2014 04. říj 2014 23:49 #292368

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jana V. napsal:
Lukáši, je luxusní :woohoo: .
Ta výška mě malinko děsí. Mám jí objednanou napodzim, budu jí muset dát někam víc dozadu. Myslíš, že by ladila s LO?

Jani, s LO bude skoro barevně totožná, u mne jsou i kvetoucí ve stejném termínu ( nebudou se odlišovat v čase, asi ).
G.Jekyll ale nepovažuju za úplně snadnou růži.

vede mne k tomu několik důvodů -
- je hodně trnitá, nepříjemně se stříhá.
- vzhled keříku mi připomíná planý šípek - tenčí větvičky. Má poměrně velká internodia (rozteče) mezi jednotlivými očky, nijak hustá, zejména když na ni zaútočí ČS. Nahrazuje si to počtem větví ( dostatečné ). Ráda ji pilatěnka.
- každé jaro se u mojí vyskytne několik olezlých klacíků, vypadají jakoby oplesnivělé ( vystříhávám ). Větve z loňska mají hnědavou barvu, špatně se na nich poznává co omrzlo, co ne. Stříhám ji tedy až když je jasně rozpoznatelné, kde pučí. Pravdou je, že ji většinou musím následně i dostříhávát ( sem/tam větvi "dojde" mrazově v pozdější době ).
- je ranná, hodně vonná, krásný květ. Nemusí déšť ( opadá ), nemusí ani parno ( vyhoří, opadá ).
- mám ji na laxe
- v I. floru ( podle mrazu, stříhala jsem ji i k zemi ) cca + 1 m, kvetení velmi hojné.
- pro II. flor - snad jsem si zapamatovala dobře větu, kt. jsem o ní četla : buď ji milujete ( páč je i v něm krásná ) nebo nenávidíte ( páč je to koště ).
Nevím, moje si provádí cochcárnu. Ať jsem ji podle doporučení šmikala o 1/3 či pouze odstraňovala odkvetlíky, nezájem, vždy vyhodila žirafí krky bajvoko do 170 cm. Letos je suchem umírněnější, pouhých 150 :laugh: . Ale na rozdíl od někt. jiných austinek i letos opakovala, slabě, ale opakovala. Ono to druhé kvetení bývá u ní i ve vláhově vydatném roce slabší až slabé. Holt se věnuje klackům, no.. jí to nemám za zlé. :laugh:
- mám ji v pozadí záhonu, což není až taková výhra, páč bych (občas ) ráda čmuchla. Ale zase - nekvete nijak dlouho, II. fl. viz výše - tak jí to pozadí záhonu přísluší + postačuje, chodím vonět holt k jiným. :)
Poslední úprava: 04. říj 2014 23:59 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Vlaďka, Kaja, Martin, Evka, Mandalenka, Marijka
Moderátoři: Eva L., Květa