Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Kanadské růže - růže dle původu

Kanadské růže - růže dle původu 10. srp 2016 21:48 #312266

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Honzo, nemám letos lepší fotku :( , nějak nebyla v hledáčku :whistle:

Kanadské růže - růže dle původu 10. srp 2016 22:06 #312267

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Nevadí, Jano, nevadí.
Víš jak - mám průběžné záchvaty objednávání u Pelcových.
Dávám to do košíku, pak u toho usínám, za týden si vzpomenu,
naklikám košík, pak ještě čekám na reference...
Už asi dva měsíce. :laugh:
Bez ´Prairie Joy´ to tento podzim snad přežiju.

Kanadské růže - růže dle původu 07. říj 2016 18:46 #313496

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Jeníku myslela jsem na tebe, ale nebylo co fotit. P.Joy kvetla ve třetí vlně pouze na 3 větvích a bohužel v tom záříjovém suchém vedru, takže byly jak hadry, ani nemělo cenu to fotit :( . Jinak vyrostly krásné dlouhé větve ( ale stále velmi souměrný keř - ikdyž poněkud větší). Na spodních větvích vzadu trochu ČS, ale žádné drama.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Kanadské růže - růže dle původu 21. čec 2017 20:46 #320043

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Honzo, myslela jsem na tebe s Prairie Joy. Fotky jsou z 12.6. ( nestihla jsem je před dovolenou stáhnout, vzpomněla jsem si až teď). Vrátili jsme se až po té vlně veder a bohužel, to nejlepší kvetení se odehrálo v naší nepřítomnosti.
Zjara střižená asi na 30cm, výška v 1. floru asi metr ( ten smrček má cca 15 let, nenech se mást ;) )

P1070491.jpg

P1070492.jpg
Následující uživatel poděkoval: Marta, rok.zaruka, bradhal, Malajkaa

Kanadské růže - růže dle původu 05. pro 2017 07:40 #321278

• Ninkwen
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 126
John Davis, sázená na jaře 2015

Všimla jsem si že má pár šípků, myslím, že docela pěkných, bohužel už jsem je nefotila a nevím, zda po těch mrazech budou ke koukání. Vzhledem k tomu, že po hlavní vlně kvete tak sporadicky, uvažuji, že příští rok ji neostříhám a šípky nechám - máte s ní a šípky nějakou zkušenost?

14.6.2017

2017-06-1458.jpg

25.9.2017
2017-09-2528.jpg
Následující uživatel poděkoval: Marta

Kanadské růže - růže dle původu 05. pro 2017 07:42 #321279

• Ninkwen
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 126
Jo a letos jsem ji nepřikrývala, narozdíl od vedle komplet zakrytého Jamese G., řekla jsem si, holka, jsi kanaďanka, ukaž co vydržíš.... tak jsem zvědavá... Doufám, že toho na jaře nebudu litovat.
Poslední úprava: 05. pro 2017 07:42 od Ninkwen.

Kanadské růže - růže dle původu 05. kvě 2018 19:42 #322499

• Eva
Dobrý den, před 3 týdny jsem vysadila John Davis. Zatím vůbec neobráží. Pupeny vypafají zaschlé. Má ještě šanci, že se chytí? Je od Palců, ale byla to taková chudinka. Děkuji za radu. Máme ji nachalupě, takže nemohu zalévat denně.

Kanadské růže - růže dle původu 05. kvě 2018 22:23 #322503

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
Ahoj Evo, pokud jsou klacíky zelené, tak ještě může v klidu obrazit. Někdy to trvá dlouho než se sazenice chytne. Není nutné ji zalévat denně, ani to není žádoucí. Raději jednou týdně plnou konev než každý den trochu. Já to tak praktikuju ve vedrech spíš jen k novým sazenicím, ty starší už si většinou vystačí samy nebo je zalévám méně často. I když máme studnu, tak bych se s konvema ulítala.
Takže ti nezbývá než čekat. Držím pěsti, ať se zazelená! :)

Kanadské růže - růže dle původu 06. kvě 2018 12:40 #322507

• Eva
:laugh: moc děkuji. Stonky jsou zelené. Dnes jsem zkoušela kousíček odstřihnout, jsou živé. Bohužel nevím, jak se vkládá foto, abych ji ukázala. Jd to fakt taková slabà chuděrka :) Budu doufat. Mám ji mezi latnatými hortenziemi a úplně si představuji tu nádheru. Myslela jsem, že nově zasazené se mají denně zalévat. To je pro mě novina, tak děkuji. Doma jsem to tak dělala.

Kanadské růže - růže dle původu 10. kvě 2018 07:11 #322548

• Klára Z.
Ahoj Evo, je možné, že ti zaschla v těch vedrech očka. Máš ji přistíněnou chvojím? Mám takto zakryté všechny nováčky. Od výsadby alespoň tři týdny. Zaléváme každé tři dny ke každé růži konev vody. Každodenní kropení je k ničemu, voda se nedostane až ke kořenům a na listech, které nikdy nestihnou pořádně oschnout se můžou množit houbové choroby. Mně takhle zaschla Lady of Shalott. Teď už mám přikryto všechno. Sluníčko je velmi ostré.
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderátoři: Eva L., Květa