Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Srovnávačky - fotky květů růží

Srovnávačky - fotky květů růží 03. srp 2016 13:25 #312093

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Další, pro někoho asi podivné, srovnání dvou růžových - právě jestli k sobě budou barevně sedět. Drobnokvětka The Fairy a Ghita Renaissance (Poulsen).

IMG_0041.jpg

IMG_0042.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Marqetka, Marta

Srovnávačky - fotky květů růží 03. srp 2016 14:21 #312094

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
bradhal, barvy jsou totožné, klidně bych růže dala k sobě. Přiznám se, že to moc důsledně neřeším a klidně dám vedle sebe různé odstíny růžových. Vůbec to není špatné.Pravda, že mně limituje nedostatek místa a je tolik krásných růží, které chci. Příroda je pestrobarevná a krásná tón v tónu i v kontrastu. Mám půlkruhový záhon s The Fairy namíchaný s Lovely ?? Fairy a na okraji je Princess of Kent a Marie Henrietta - jinam se holky nevmáčkly. A tentýž záhon, když růže nakrátko střihnu, slouží jako jarní s tulipány, narcisy a s keřem čilimníku.

P1000512.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jikra, Marqetka, Marta, bradhal

Srovnávačky - fotky květů růží 03. srp 2016 17:57 #312096

• bradhal
  • Platinum Boarder
Ten se mi líbí, je hezky barevný, moc hezké.
Nemusí mi to ladit přesně, to ne, ale mám malý koutek s lavičkou, kde je malý záhonek. Tak to tam chci mít trochu barevně klidné, ne studenou růžovou a k ní třeba oranžádu. Základem je tam právě ta The Fairy vpředu, za ní je neznámá bílá (zatím nikdo neurčil), za ni dozadu blízko k lavičce dám voňavou Ghitu. Na konstrukci je klematis Omoshiro a Pink Fantasy. Bílé a růžové floxy (u těch asi prohodím kultivar za nějaký světlejší), meduňka, máta, levandule, nějaké letničky. Asi tam risknu dat za lavičku Nahému a Uetersener Klosterrose (líbí se mi a nechce se mi je nikomu dat :) ). A nějaký další pěkný klematis vymyslím. Jenom nevím, kam přešoupnu Nostalgii, co se jí tam tak líbí a je zdravá a furtkvetoucí. A co dám místo ní.

Srovnávačky - fotky květů růží 03. srp 2016 19:00 #312097

• alcearosa
  • Platinum Boarder
bradhal, to bude krásný romantický koutek v holčičím stylu. Dotek modré máš v plánované levanduli, možná i modrá lavička nebo na ní světle modré polštářky - přímo to vidím. Místo Nostalgie by to chtělo nějaký akcent,trochu tmavší jen mírně výraznější v příbuzných tónech - růžovofialové?. Růže by měla hoódně vonět. Napadá mně nižší Violetta nebo anglická England´s Rose ( tu jsem si letos u Pelců objednala,kvůli vůni a barvě, i když asi nemá moc velké květy). Klematisy máš také ve světlých tónech,tak proto něco jako voňavou tečku. Je to rozhodování.. držím palce, ať ti záměr vyjde.

Srovnávačky - fotky květů růží 03. srp 2016 19:14 #312098

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Jo, a ještě mám ráda barvu i vůni Big Purple - mám ji v logu, ale takhle tmavá není - fotila jsem k večeru . Skutečná barva je mezi ním a obr. níže.

P1000676.jpg
Následující uživatel poděkoval: Marta

Srovnávačky - fotky květů růží 03. srp 2016 19:42 #312099

• alcearosa
  • Platinum Boarder
bradhal, nedalo mně, abych neblamovala s barvou Englad´s Rose, protože zatím nemám vlastní zkušenost- reklamní fotky někdy matou. Šmejdila jsem zde a našla na Krásných růžích-David Austin - Anglické růže 2014 5.červen - Kirsten : podrobná zkušenost i fotka růže. Zdá se, že uvnitř květu jde barva více do červena - což mně neva, ale pro tvůj záměr by byla vhodnější růže víc do fialova jako je Big Purple nebo anglická Young Lycidas ( u mně klopí
květy, ale mám ji krátce 2.rokem)

Srovnávačky - fotky květů růží 03. srp 2016 23:18 #312114

• bradhal
  • Platinum Boarder
Leonardo da Vinci a The Fairy se odstínově taky nepoperou.
Lavička tam je, malá, tmavě modrá, na fotkách ale nějak divně světlá. Je u toho kácející se oblouk z Lídlu, pár let účel plnil, bude nahrazen. Celodenní slunce, ale v závětří. Chodím si tam sednout s kafem, je to takový plácek pro jednoho. Chtělo by to něco bílého nebo studeně růžového, silně vonícího. Ale to vymýšlení už asi nepatří do této diskuzní kolonky.

LdV a The Fairy
IMG_0092.jpg

IMG_0101.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Marta

Srovnávačky - fotky květů růží 13. lis 2016 12:44 #314104

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
´Kir Royal´ od Meillanda dala život známější ´Camelot´ od Tantau.
Jablko opravdu nespadlo daleko od stromu. Kir je ale mnohem přírodnější,
pro milovníky vílích zahrad, parků, chalup a venkova. Kamelot je univerzálnější.
Další velký růžový poloplný keř - ´John Davis´ je může doplnit tam, kde někdo
chce velké zdravé keře jako výbornou a krásnou clonu. Srovnání vč. listů - listy.

´Kir Royal´ v ´Camelot´
P2060564.jpg

P2060567.jpg

P2060573.jpg

´John Davis´, ´Kir Royal´, ´Camelot´
P2060586.jpg

P2060590.jpg

´Kir Royal´ a např. ´Harlow Carr´ (v ruce mám ještě tmafší ´Camelot´, z boku)
P2060730.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., JitkaU2, varouch, sany, quendery, Evka, alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka a tento uživatel má 2 dalších poděkování

Srovnávačky - fotky květů růží 16. lis 2016 21:27 #314165

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Honzo, vidím jasný návod, jak postupovat, až se dám do těch bezcedulkových. :up

Srovnávačky - fotky květů růží 18. led 2017 16:32 #315417

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Povytahuji tohle vlákno,asi se nám bude hodit,mně teda určitě a náramně ;)
Moderátoři: Eva L., Květa