původně jsem zřejmě o vypadávání poupat na Larisse psala já.
Pokud nad možnými příčinami přemýšlím :
- nedostatek hnojiva vylučuji, růže hnojím dostatečně, když jsou květy obalené jiné, nevidím důvod, proč by Larissa měla mít nedostatek živin.
- máme ji každá z jiného zdroje, tzn. "vypadávací sport" bych také téměř vyloučila
- mám ten samý stav, co popisuje JanaV. V I. floru zežloutlo, vypadlo největší poupě, nerozvinulo se, postupně vypadala až na 4 ks všechna. Násada přitom byla pěkná..
- pokud bych měla volit přičinu já, pak bych se přikláněla buď k horku nebo k suchu. Nebo ke kombinaci obého.
Moje vypadá nyní takto :
.. ochladilo se, neprší či nevýznamně - ale dost jsem jí po tom červencovém neúspěchu přilepšovala vodou.
ad vzrůst.
Já ji stříhám, dle "předpisů" na místě, kde roste nepotřebuji nic vzrůstnějšího. Má nyní pruty cca ( max. ) 1 m. I mi vyhovuje její polopokryvný habitus.
( EvoL, jejku, ty mne děsíš... jako to bych nerada,

, začne-li u nás v roce příštím opět pršet... vypadají mi poupata v zárodku a hnědá,

... no, už má holka u mne dva černé puntíky, ještě jeden a..

)
Kájo, Pomponella moc pěkná.
Já i letos si ji nemohu vynachválit.
První flor ( obalená květy ) byl poněkud zakrácen horky, květy neměly svou obvyklou trvanlivost. Tím dříve začíná i u mne flor II. Neobvykle brzo, bývá pozdnější.
Je v místě, kde jsem kvůli krtkovi nezalévala ( jako vůbec ). I přesto - poupat hafo.