Ajko, přídám se ke chvále Summer Memories

, krásná krémová barva, zdravá až k zemi, aktuálně jede 3. flor a je stejně boharý jako ten druhý. Květy v tomhle příšerném počasí sice stárnou rychleji ( než když bylo normální počasí),ale v porovnání s ostatními růžemi mají obrovskou výdrž. Jen je kapku vyšší, než jsem od ní očekávala, u mě druhým rokem ( sázená podzim 2014) ji nelze udržet pod 1,2m

, takže se bude muset napodzim stěhovat, ale půjde na VIP místo, kde si jí i s její výškou užiju bohatě.
Květy jsou v počáteční fázi hodně podobné austinkám, takže půjde na konec záhonu s autsinkami.
Jinak, Rosengrafin Marie Henriette vyhodila ve 3. floru pruty do 1,3-1,4m s poupaty

( sázená podzim 2014). Nakonec nevadí, že nevoní, jak jsem čekala. ale líbí se mi moc

. Je celkem dost zdravá ( jen úplně dole na větvích v chumlu trochu ČS), ačkoliv nemá klasické lesklé kordesovské lupení. Je velmi pracovitá a květy slušně odolné i dešti i slunci.
Jen tedy, je v první lajně u cestičky

, tuhle výšku jsem nečekala... ( právě jsem na HMF zjistila, že má i jiné jméno, a to Summer Romance

- to je tedy mnohem jednodušší než RgMH, ale u nás už je to jednou Jindřiška, tak jí to jméno asi zůstane

)