Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes II - růže dle šlechtitelů

Kordes II - růže dle šlechtitelů 27. čec 2017 21:26 #320151

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
chachacha... pak ho kleplo :lol: :lol: :lol: to jsi mě pobavila, Jano :)
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 27. čec 2017 21:40 #320152

• Dita
  • Gold Boarder
Objednala jsem si na jaře z Aronie keříky Cubana. Jeden Cubana byl, druhý zaměnili a je z toho zřejmě Larissa. Je to ubožátko, kvítky mrňavky, tolik poupat opadalo a na úpalu se jí vůbec nelíbí. Tak jí musím najít nějaký kousek stínu, ale moc ho na zahradě nemám. Cubana je lepší, dlouho vydrží a hezky mění barvy v průběhu kvetení.
Je to Larrisa?

P1080480.jpg

P1080478.jpg

P1080477.jpg
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 27. čec 2017 21:47 #320153

• Dita
  • Gold Boarder
Cubana je hezky proměnlivá, ale padají jí hodně listy, větvičky má skoro holé. Zato kvete pořád.

P1080312.jpg

P1080318.jpg

P1080406.jpg

P1090340.jpg
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 07. srp 2017 12:37 #320339

• Dita
  • Gold Boarder
Krásně nám zapršelo a nový přírůstek Kosmos se začíná předvádět. Stejně jako moje nejmilejší asistentka Růženka ;)

P1090600.jpg

P1090602.jpg

P1090609.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: quendery, alenak, Marta, babkaela, alcearosa, rok.zaruka

Kordes II - růže dle šlechtitelů 08. srp 2017 11:47 #320359

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Kosmos mám v zemi cca 5 let a je to vitální růže. Větve jsou stále slabé, převisají,rychle přirůstá a hodně kvete. V růstu ji krotím, ale větve nesílí. Květy má krásné, u mně je ve středu mírně do krémovo růžova.
Růženka má oddané oči, pěkná, ale také není žádný drobeček, že ?
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Dita

Kordes II - růže dle šlechtitelů 08. srp 2017 19:10 #320362

• Dita
  • Gold Boarder
Jojo, Růženka je velká silnorostlá růže, 45 kilo živé váhy :laugh: Narozdíl tedy od Kosmos, jak píšeš. Myslela jsem, že časem zesílí :huh: Květy na tom mém mají střed máslově žlutý, jsou na tenkých stopkách a tím, že jsou ty stopky krátké, tak po rozvití jsou podepřené tou zelení okolo. Ale teda jestli budou časem delší, tak budou určitě klopit. Chci ji dát potom do záhonu, myslíš, že radši někam do popředí? Zřejmě to žádná hydra nebude...?
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 09. srp 2017 11:18 #320367

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Dito, Kosmos není hydra a není ani malá. Dala bych ji ne úplně dopředu. Má více lupení, než je obvyklé, ale to
ani později neudrží klopící květy. Vyvazuji ji k tyčce, ale dost květů je přesto schováno pro spoustu listí. Chhělo by to nízkou oporu tvaru válce aby se dala růže vyvazovat do šířky a více stran . Na vyšší růže jsem už pořídila levně 2 takové opory z prodejny tvproducts.cz za 500Kč celkem( inzerce mají pravidelně v časopise TV Pohoda) . Jsou subtilní, v porostu málo viditelné a vydržely zatím 4roky. Na Kosmos použiji tutéž, nesmontuji jednu čtvrtinu, možná i polovinu, aby opora nevyčnívala nad růži. To je přibličně u mně výška růže. Přes nedostatky má Kosmos krásné květy a s úpravou i souměrný keř, více do šířky.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Dita

Kordes II - růže dle šlechtitelů 09. srp 2017 14:12 #320370

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Alcearoso díky za info o Kosmos. Mám 3. rokem a zatím asi 50 x 60cm a stále klopí :unsure:
Tak já jí pořídím opory ;) . Stejně se na ně chystám ( domácí výroba: 6mm drát, ohnout kolem stromu do tvaru písmene U, položit na zem, na drát položit prkno, stoupnout si na prkno, chytit volné konce a zvednout je nahoru ;) , zabere to pár minut a rezavé doplňky v zahradě jsou teď vyloženě IN :P
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kika

Kordes II - růže dle šlechtitelů 09. srp 2017 23:24 #320378

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Jano, u mně Kosmos byl 1m x 1m ,výš nešel. Letos jsem ho dost prostříhala a zkrátila, ale větve nezesílily.
Asi to má v genech. Já na oplátku děkuji za návod k domácí opoře - miluji kutilské nápady.
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 10. srp 2017 00:08 #320381

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Alcearoso, viděla jsem to v nějakém dílu GW, ale už bych to nedokázala dohledat :unsure: , tak jen slovní popis. Vlaďka je zkoušela dělat, říkala, že to zvládne i trošku zručnější ženská, že to bylo jednodušší, než si myslela ( nic proti pánům, ale někdy jsou ty čekací lhůty prostě moc dlouhé :whistle: ).

Kosmos mám na kraji záhonku, asi s tím nebude problém ;) ( ikdyby vyrostl do toho metru, což u mě nepředpokládám :P )
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: alcearosa
Moderátoři: Eva L., Květa