Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže 2015

David Austin - Anglické růže 2015 22. čen 2015 13:29 #298197

• khatak
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 61
Dobrý den, právě jsem objevila toto fórum a vidím, že milovníků Austinových růži je u nás v ČR poměrně mnoho... léta už na zahradě pěstuji anglické, historické a další nostalgické růže a Austinovky patří k nejmilejším. Nemohu souhlasit s kritikou růže A Shropshire Lad, protože u mne na zahradě se chová "slušně" od roku 2008, překrásně kvete, mohutní a přežila i tu krutou zimu, kterou nezvládlo několik jiných Austinovek.
Ovšem mou nejoblíbenější růží ze všech je Cymbeline, nejen pro krásnou šedou barvu s fialovo-růžovým nádechem, ale zejména pro neuvěřitelnou myrhovou vůni. Zkusím přiložit foto a lituji, že nelze "přiložit" i tu vůni... Cymbeline tu krutozimu málem nepřežila, vyrazila znovu ze spících oček přímo na roubu, ale letos už zase dělá parádu vyrostla do 2 metrů a nese desítky květů :) Mějte se krásně.

Cymbeline.jpg

Cymbeline
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, Lukáš, AlenaC, Jikra, Ajka

David Austin - Anglické růže 2015 22. čen 2015 14:20 #298198

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
To je bezva,že Ti ASL pěkně roste.Ale stejně bych se nad ní zamyslela....když přemýšlím o nějaké růži,vždy se jako první podívám na HMF a Rosebook.Na obou fórech má jen dobré hodnocení,žádné prevaschodno ani ekscelent se nekoná ...V mých horších podmínkách (hodně písčitá půda) bych do ní nešla ...
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2015 22. čen 2015 14:49 #298199

• khatak
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 61
Pravda také nejdříve kontroluji HMF.
ASL není sice v našich podmínkách nejspolehlivější austinovkou, ale na rozdíl od osvědčenějších odrůd (Charles Austin, Gertrude Jekyll, Graham Thomas a Heritage) na mé zahradě zatím přežívá ve zdraví a v poměrně vitální náladě spolu s dalšími austinkami. Mám zahradu bohužel v mrazové kotlině a tak výše uvedené růže nezvládly tu krutou zimu, kdy z plné vitality přešly do -30 holomrazů, čemuž se nelze divit (tehdy to nedaly ani některé 30 let staré keře čajohybridů).
Pro potěchu oka přikládám diskutovaný ASL a letošní záplavu květů Winchester Cathedral (i v původní růžové verzi) ;)

ASL.jpg

winchester_cathedral.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Evka, Lukáš, AlenaC, Jikra, Ajka

David Austin - Anglické růže 2015 22. čen 2015 16:06 #298200

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Evka napsal:
Podařilo se už prosím někomu najít nějakou vychytávku na Young Lycidas,aby měl pevnější držící výhony květy,aniž by se kroutil jako had a válel květy po zemi?Jestli nějaký prvek v hnojivu nebo způsob řezu?Podobný problém mám i s The Poetst Wife. :(

Evko, mám obavu, že žádná vychytávka neexistuje. Bohužel jsou růže, které to "mají ve zvyku" a nic s tím nenaděláš. Jediná možnost je podpěra. Mám stejný problém s Pat Austin a s Christopher Marlowe. To jsou holt ty těžké květy na tenkých výhonech. :(
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

David Austin - Anglické růže 2015 22. čen 2015 16:16 #298201

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
P6120034_2015-06-22.jpg

khatak , vítám tě
s Cymbeline máš pravdu je to nádherná růže
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., AlenaC, Jikra, khatak

David Austin - Anglické růže 2015 22. čen 2015 16:18 #298202

• Lukáš
  • Platinum Boarder
jo jo pevné opory :lol: :lol: :lol: nic jiného na to není , Pat má asi 130 cm a dovedete si představit jak se válela
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2015 22. čen 2015 16:21 #298203

• Lukáš
  • Platinum Boarder
P6180088.jpg

Marinette letos pěkná , velká záplava květů , jen teď mi ji ten déšť obušil
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, AlenaC, Jikra, Ajka, alenak

David Austin - Anglické růže 2015 22. čen 2015 16:41 #298204

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
khatak ahoj -- no těch co klopí je víc - třeba i Jubilee Celebration . taky A.Shropshire Lad klopí . no mají velké květy jak píše Eva L . a zvláště když zaprší. kvetou letos velmi rychle . bylo horko , ted´ :unsure: ty deště .

DSCN2259.jpg

Crocus Rose

DSCN2250.jpg

Young Lycidas - Evko ,květ je podepřený

DSCN2264.jpg

A.Shropshire Lad

DSCN2269.jpg

Jubilee Celebration - tu držím pod krkem ;)
Poslední úprava: 22. čen 2015 16:42 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Evka, AlenaC, Jikra, Ajka, alenak

David Austin - Anglické růže 2015 22. čen 2015 18:21 #298212

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Sir John Betjeman
Barva jedovatá, ale jinak velmi odolná ( dešti i horku) a vytrvalá růže. Loni kvetla celé léto. Na barvu jsem si už zvykla ;) .

P1040238SirJB.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Evka, Láďa, AlenaC, Ajka, alenak

David Austin - Anglické růže 2015 22. čen 2015 19:33 #298224

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3938
Jarní nováček Othello, jsem mile překvapena jak z krásného tvaru květu, tak i barvy. :woohoo:

DSCN3805-001.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Evka, alenak
Moderátoři: Eva L., Květa