Aleno, Honzo - za případné foto Wisley 08 budu vděčná.
Brala bych ji jako ujištění, že to nerost není.
Moji mám zasazenou od podzimu 11. Tzn. přesně na krutozimu. Sázela jsem onen podzim cca 20 ( bajvoko ) kultivarů růží.
Nejhůř na tom byly ty dvě od Pelců, na které si tu opakovaně stěžuji - PAoK a Alnwick Castle.
Možná dostala ťafku mrazem a nemůže se z ní vzpamatovat, možná je to opravdu sazenicí. Z téže zimy a od téhož dodavatele mám i Crocus Rose - a ta je super.
Uvažovala jsem i o tom, jestli zrovna tento kultivar není hodně vnímavý na sucho - ptž. to u mne panuje 3.rokem. Tam byl cílen dotaz. Ale jestliže - Honzo - na své sazenici, kdy u tebe letošní léto bylo hodně suché, jeho vliv nevnímáš, tak tam asi čertík nevězí.
Jestli se k tomu dokopu, zhodnocení sezony A. napíšu až po skončení sezony.
Zatím ale pozoruji odlišnosti u jednotlivých kultivarů. Po ostříhání cca min. polovina sedí, doposud neobrazila. Uvidím, jaký vliv na ně bude mít nyní déšť.
Zatím se mi zdají na vodu/horko nejvíce citlivé. Ne všechny, samozřejmě. Některé kvetou jak o život ( namátkou John Clare, Molineux, Mistress Quickly )
--
Jitko, u Johna Clare mám zasazenou Lavender Lassie. Pro mé vnímání barev je to med. Asi bych po nějakém hrabání našla fotku, bude-li poptávka.