Květo, mě se líbí ten tvůj "novotermín" (po fotkách z Hradce?) - na fotce vypadá báječně/nádherně/skvěle.

Jinak nz.
Evko, je možné, že ve vlhčí oblasti bude ´Queen Anne´ lepit a stát za nic. Nemám srovnání.
Možná i díky té absolutní blízkosti třešně je to lepší? (listy zachytí většinu těch drobných srážek...?).
(zase je divné, proč mi třeba Kordesova ´Cinderella´ nebo ´Herzogin Christiana´ lepily jak zběsilé a ´Queen Anne´ ne)
- pro lepení jsem vyhodil/odklonil i Austinovky ´The Wedgwood Rose´, ´Spirit of Freedom´, ´Brother Cadfael´...
Jinak je to divné i proto, že pochází z deštivé Anglie (to to Austin nevidí? ignoruje? tají? nebo ji má pro Itálii, podobně jako ´Jude the Obscure´?)
No, lepila mi např. i novinka ´Olivia Rose Austin´, kteroužto už nepěstuji (nejen kvůli tomu, hlavně kvůli listům
a celkovému příliš modernímu vzhledu).
Což bys ostatně, Evko, mohla nějak zelaborátovat - jak teď, po čase, ´Olivia Rose Austin´ u tebe? Ď.
Asi nejvíc vypovídající by bylo, zasadit výše uvedené potížistky, vč. ´Queen Anne´ do řady, stejné podmínky.
A čekat a pozorovat. Čtyři-pět let určitě.
Je možné, že předchozí roky byly vlhčí, a že to ´Queen Anne´ prostě (zatím) jen šikovně vychytala.

Nicméně dnes jsem ji byl opět omrknout - prší tu teď asi čtvrtý den v řadě, nikdy ne víc, než 5 mm,
teploty v noci atakují úspěšně nulu, a květy jsou nedotčené, krásné. Možná opravdu ten deštník z třešně?
Ten má ale jen od východu, od západu, od Klínovce, kde tu fičí a drští nejčastěji, ne.