Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Historické růže II

Historické růže II 30. říj 2016 16:54 #313779

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
101_4499_2016-10-30.jpg

101_4944.jpg

101_4010.jpg

Felicite Permantier - růže s menším květem ale zato s ohromnou vůní zvlášť po dešti , velice zdravá
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Evka, alenak, Marta, Regina

Historické růže II 30. říj 2016 17:42 #313780

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Lukáši, taky je moc hezká. Koukla jsem na popisy jinde. Všude pějí ody na tu vůni. Realisticky, ze zkušeností, jak je vysoká a jak rychle roste. Taky si ji umím představit tam, kam bych ji chtěla.A jak píšeš, je zdravá. Ale vidím jen z fotek a tam dávají dost často vyloženě výstavní exempláře.

Historické růže II 30. říj 2016 17:59 #313782

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
mám ji asi tři roky má tak 130-140 cm opravdu velice zdravá , vůni za vlhka je cítit na velkou vzdálenost
Následující uživatel poděkoval: Regina

Historické růže II 30. říj 2016 18:22 #313783

• Regina
  • Platinum Boarder
Jak jsem koukala, nevím, jestli dobře, zas by se nemuselo vyvazovat. A psali, že zhruba do šířky to, co do výšky. Možná bych ,měla plán, jak to spojit. :laugh: Pokud bude dominanta zdravá, voňavá a nebude žádná práce, mohla by tam být a myslím, že druhá půlka vyryje i tu starou. A na tamtu bych měla jedno místo. Taky by tam mohla být ale kdyby už nebyla dominanta a náhodou s ní něco udělala skvrnitost, víc by se ztratilo. Nakonec objednávat jednu růži je blbost.Popřemýšlím o tom docela vážně.Mně porost pomaleji, jak jsem tu vyčetla, roste ti všechno suprově. Ale za pět let by už mohla být vidět i u mě.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš

Historické růže II 31. říj 2016 23:48 #313803

• Regina
  • Platinum Boarder
V2.jpg

Vytáhla jsem si fotku, kam bych ji chtěla. Asi to nakonec bude muset být ten obr.Do místa, jak je ta bílá hůlka a vidět to roští. A možná před ten Skyrocket by šla ta druhá menší voňavá.
Poslední úprava: 01. lis 2016 00:01 od Regina.

Historické růže II 01. lis 2016 07:16 #313806

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Regino, ká bych tam viděla tolik místa na růže :lol: , stačilo y probrat ty přerostlý jehličnany :whistle:
Následující uživatel poděkoval: Regina

Historické růže II 01. lis 2016 07:59 #313810

• Regina
  • Platinum Boarder
Jano, to bych musela být setsakra mlaďoučký dostihový koník. :laugh: Když jsme tam před pětatřiceti lety přišli, nepoznali jsme cibuli od česneku. Taky nebylo tolik druhů a mělo to být trochu bezúdržbové. I tak jsem tam stačila, někdy druhově blbě, zasázet aspoň sto růží.Spíš víc :laugh: Všude možně...Ve dvoře je opuková navážka pod trávníkem. V mnoha místech vykopat díru dá pěknou práci. Je to určitě, jak se dřív dělalo, pokračováním baráku byla velká opuková stodola.Do elka. Tu strhli, ještě než jsme přišli, vyztužili tím dvůr, navážka a trávník. Už takhle řve druhá půlka, když to stříhá. Je tam víc než já. Má to celkem 1500 čtverečních metrů.A celkem těžká, jílovitá hlína. A doma mám skoro totéž.Tam zas pro změnu písky. Bych ten kostival na mast musela dát na pole. :cheer:
P.S. Je vedeno jako rekreační chalupa. :laugh:
Poslední úprava: 01. lis 2016 08:16 od Regina.

Historické růže II 01. lis 2016 08:18 #313812

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Hele, rýpnout jsem si musela :laugh: :whistle: . Místo toho placatého při zemi by se toho vešlo :whistle: ..

Ale vážně, moc se mi líbí to zákoutí s krmítkem :up , když se dá ta růže do místa, kde je bílá hůlka, časem nebude vidět vůbec? ( možná fotka zkresluje :unsure: ).

Historické růže II 01. lis 2016 08:22 #313814

• Regina
  • Platinum Boarder
Jano, to placaté je tak do metru. Ten Lukášův obr by vidět byl. Řežeme to. Byl tam právě ten Bakkerův poklad. Zkresluje to. Ale chce to fakt masivní růži. Když už mám zapojit asi i mladšího dostihové koně. Občas na výkopy a tak vytáhnu synátora.Jako hobby to nemá. Ale občas to jinak nejde. :laugh:
Navíc ještě musím chodit po těch prodlužováních, jaks zmínila do práce. Ale teď už mi to snad neprodlouží, takže za rok už budu moct víc blbnout. Abych nezahálela. Tchýni s Alzheimerem, kterou jsem měla doma dva roky už nemám, psi si snad, doufám, marodění vybrali.
Poslední úprava: 01. lis 2016 08:32 od Regina.

Historické růže II 01. lis 2016 09:54 #313821

• Regina
  • Platinum Boarder
To sem musím napsat. Ukázala jsem svému muži svůj plán a výpěstky. Mnoha z vás. Dostaly ho historické růže...to byla poslední kapka. Dík.Je jedno přísloví o kapající vodě na žulu. Poslední kapkou byl Lukášův obr a ta voňavá.Bude i stříkat, pravil...
Následující uživatel poděkoval: Jana V.
Moderátoři: Eva L., Květa