Sophie s Perpetual ... zas tolik do růží nevidím,ale co sem se dočetla má v sobě geny bourbonky a čínské růže, na HMF ji popisují jednou jako obryni (to by mohl poreferovat Lukáš):-D....tolerance stínu, někde sem četla že toleruje i květináč.....já ji mám zatím v květináči a ráda bych i dál měla,ale nevím jestli mi dovolí strach aby nevymrzla přes zimu:-D....tak moc si ji vážím....a proč, kvůli kouzelné vůni
krásná snaživá hned od zasazení, jedna z prvních na jaře co kvetla,teď předvádí druhý flor, obsypaná, výdrž květu není extra, několik dní,květy nežné jemné, porcelánové křehké, vnější okvětní lístky sytě růžové, ve středu světlají až do bílé, nádherně......naprosto úchvatně voní!....neumím popisovat vůně,ale svěží růžová vůně(nejde přirovnat k žádné z těch co mám) nic těžkého,ale opravdu silně....nedá se vynačmuchat! :-D List matný středně tmavě zelený,výhony jemnější s tendencí spíš lehat (ale mám ji první rok) po navedení na oporu drží po pár dnech už sami,trnů minimálně
momentálně bez nemocí,jeden preventivní postřik na plísně s ostatníma, začala teď nakvítat jak byly vedra,mám ji na terase na dopoledním výpeku a bohužel okvětní lístky jemně ale opravdu jemně spečené (ale je tam výpek a je to prvoročka)