Gabčo, hezky kvetete

a pěknej plot

.
Evii, máš pravdu, že zálivka není samospasitelná, u některých růží to stejně nebude nic platné, ale loni jsem se přesvědčila, že někdy to může pomoct. Třeba se mi každoročně v těch vedrech totálně usušily listy astilbe, co mám v předzahrádce. Loni jsem pořídila delší hadici, abych tam dosáhla a denně jsem zalévala a byl to první rok, kdy listy přežily i ta děsná vedra

, astilbe vykvetly, jen samozřejmě v těch vedrech měly květy brzy odkvetlé. Ale už i to byl posun, řadu let to uschlo na seno ještě před vykvetením

.
Geno, právě nevím, jestli jsem jí ulila, nebo jestli třeba nechytla nějakou houbu ( při té vydatné zálivce). Určitě je lepší jednou za pár dní pořádně prolít a pak nechat být.
Jinak Polyversum se dá lít i ke kořenům ( Poláci takto např. léčí reznoucí konifery - prý to způsobuje nějaká kořenová houba).
Zrovna dneska jsem koukala, jak pěkně mi zabralo na padlí na jabloních. Stříkala jsem preventivně a zatím mám listy krásně čisté, akoliv to letos tedy děsně řádí. Už jsem pořídila další várku, jakmile se ochladí opět to stříknu.