Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: TOP Růže roku 2016

TOP Růže roku 2016 31. led 2017 01:09 #315875

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Hrozně nerada používám nejjednodušší odpověď - nevím :)

bohužel, zde se jí nevyhnu.

Evko, pro jaro 100 % nikoliv, pro podzim netuším.
Je u ní r, což byla ochrana obchodního názvu. Myslím, že musel být registrován v jednotlivých zemích EU zvlášť, jestli se legislativa změnila - nesleduji.

K mání je u Petales ( obtížné placení ) a bývává u přeprodejce ( Filroses ). S druhými nemám tipťop zkušenost pro jarní nákup, sazenice nebyly zcela bezproblémově skladovány přes zimu ( obrazil jen jeden výhon ).
Sleduji ji rok co rok v produkci Petales, ptž...
měla jsem při nákupu velké štěstí, v tom roce byla k mání i na laxe, což je můj případ. Od té doby pouze na multifloře. U sebe nemívám s multifl. potíže, většinou koupím na podzim, přezimuji v bezmrazu a sazím na jaře. Dle mne je to růže do písčitých, záhřevných půd. Kupovala jsem pro kamarádku ( multifloří ), nebyla zima, je zkušená pěstitelka, neujmula se. Na laxe v jílu nebyla také šťastná.

S tím souvisí i odpověď pro Lucii - sázela jsem ji na podzim 2012. První zimu bylo krátkodobě pouze -19, byla zakopčená až po uši. Od té doby byly nezimy. Letos jsem naměřila jednu noc -21, máme ale stálou sněhovou pokrývku cca + 20 cm. Zima ještě nekončí, může se stát cokoliv ( střídání mrazu v noci, přes den prudké slunce, obleva , následně ledovka na týden, to vše již jsem tu zažila ).... při střihu ( všeobecně, v posledních letech jsem si natahala spoustu neozkoušených růží z USA, Fr,It a pod. ) se hukáže.

Kájo, dovezl ji kamarádčin přítel z Francie.
Poslední úprava: 31. led 2017 01:12 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Evka, LucieT

TOP Růže roku 2016 31. led 2017 01:24 #315876

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
mišpule napsal:
Květo,M-L Drevon-nádhera sama,A.Biesen se mi líbí už dlouho,nebylo místo.Váhám mezi Ballerinou a A.B.(líbily se mi u Dresly šípky na A.B.)
Petit de Terre F. jsem měla v přáních na podzim 2016,ach jo...
A jsem teda vyvalená z Guy Darmeta u tebe a Evy,to je násada!

Mišpul a G.Darmet podobně vypadá i v II. fl. :evil:
ad Ballerina vs. Alden - jasně že obě :laugh: ..
Alden je bezpracnější, nonstop kvetoucí, Ballerina ale těsně v závěsu. Té odkvetlíky ošmikávám.
já jak mám na tyhle růže úchylku, tak kromě těch dvou výše zmíněných mám ještě od nejsvětlejší -

Lyda Rose ( ale s ní nejsem moc spokojená, kvete krátce ) www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.3944
Matchball - zatím nižší, cca 120, brzo odkvete, ale tlaší neustále nová soukvětí www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.32336&tab=36
a teď jsem si pořídila tmavku Pookah www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.61438.0&tab=36 ( doufám, že barva nebude nijak tvrdě růžová ). Koukala jsem na ni, vyhrála trial v USA, ale zděsila jsem se - půdokryvka..
thegardendiary.com/2014/05/26/biltmorerosetrials/
Následující uživatel poděkoval: mišpule, alenak, Marta, rok.zaruka, bradhal

TOP Růže roku 2016 22. úno 2017 18:16 #316593

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
1465477674870.jpg

1473780783757.jpg

P_20160602_105305_HDR_2017-02-22.jpg

Hoci moje ruže sú ešte oproti vašim mladé, pokúsim sa ohodnotiť aspoň tie naj
- pretože sú pre mňa vône u kvetov a samozrejme aj u ruží veľmi dôležité, vyberám si ruže voňavé a medzi týmito je pre mňa jednička Loiuse Odier (určite je to ona, lebo ženský rod v krstnom mene je zvýraznený -e na konci mena)je zdravá, krásna, voňavá, bujne rastie (až príliš pre mňa)
- Augusta Luise - krásne, veľké kvety nezameniteľnej farby, voňavá a zdravá
- Anne Marie de Montravel - zdravá, roztomilé drobné kvietky, tých bolo v jednom období viac než listov :whistle:
- Novalis -mám k nemu bližší vzťah, lebo som ho "zachránila" ako chcípačika v kontajneri a on sa mi odvďačil krásnymi a hlavne voňavými kvetmi až do konca jesene, úplne zdravý a odolný ker (ale mám ho v polotieni na západnej strane)
- Blauwestad - hoci tu nemá nejaké kladné hodnotenia, jeho veľké, výrazné kvety zaujímavo voňajúce ma očarili. je pravda, že na konci leta chytil čs., ale zároveň vyhnal nové zdravé výhonky a kvitol ďalej
Poslední úprava: 22. úno 2017 20:18 od Luša. Důvod: nesprávne vložený obrázok
Následující uživatel poděkoval: mišpule, alenak, Marta, bradhal, Regina, LucieT

TOP Růže roku 2016 22. úno 2017 18:26 #316595

• Luša
  • Platinum Boarder
moje nervy, prečo sa mi tie obrázky takto vložili? blbý stroj, inteligentná obsluha -alebo naopak :evil:

TOP Růže roku 2016 22. úno 2017 19:24 #316597

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Lušo ahoj -- nedala jsi vložit -dej vpravo dole upravit a ke každému malému obrázku - vložit
Poslední úprava: 22. úno 2017 19:25 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Luša

TOP Růže roku 2016 22. úno 2017 20:59 #316598

• Luša
  • Platinum Boarder
Vďaka Kaja za pripomenutie, ale aj tak mi je divné, prečo sú tie obrázky rôznej veľkosti :silly:

TOP Růže roku 2016 23. úno 2017 00:53 #316602

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Lušo, hlavně když jsou. A určitě ti vkládání nedalo tak zabrat jako Bradhal dala zabrat tahle tebou vložená růže

Anne Marie de Montravel - zdravá, roztomilé drobné kvietky, tých bolo v jednom období viac než listov
Moderátoři: Eva L., Květa