Hrozně nerada používám nejjednodušší odpověď - nevím
bohužel, zde se jí nevyhnu.
Evko, pro jaro 100 % nikoliv, pro podzim netuším.
Je u ní r, což byla ochrana obchodního názvu. Myslím, že musel být registrován v jednotlivých zemích EU zvlášť, jestli se legislativa změnila - nesleduji.
K mání je u Petales ( obtížné placení ) a bývává u přeprodejce ( Filroses ). S druhými nemám tipťop zkušenost pro jarní nákup, sazenice nebyly zcela bezproblémově skladovány přes zimu ( obrazil jen jeden výhon ).
Sleduji ji rok co rok v produkci Petales, ptž...
měla jsem při nákupu velké štěstí, v tom roce byla k mání i na laxe, což je můj případ. Od té doby pouze na multifloře. U sebe nemívám s multifl. potíže, většinou koupím na podzim, přezimuji v bezmrazu a sazím na jaře. Dle mne je to růže do písčitých, záhřevných půd. Kupovala jsem pro kamarádku ( multifloří ), nebyla zima, je zkušená pěstitelka, neujmula se. Na laxe v jílu nebyla také šťastná.
S tím souvisí i odpověď pro Lucii - sázela jsem ji na podzim 2012. První zimu bylo krátkodobě pouze -19, byla zakopčená až po uši. Od té doby byly nezimy. Letos jsem naměřila jednu noc -21, máme ale stálou sněhovou pokrývku cca + 20 cm. Zima ještě nekončí, může se stát cokoliv ( střídání mrazu v noci, přes den prudké slunce, obleva , následně ledovka na týden, to vše již jsem tu zažila ).... při střihu ( všeobecně, v posledních letech jsem si natahala spoustu neozkoušených růží z USA, Fr,It a pod. ) se hukáže.
Kájo, dovezl ji kamarádčin přítel z Francie.