Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VIII

David Austin - Anglické růže VIII 07. čec 2020 09:51 #327354

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Maid Marion - s ní jsem velmi spokojená, kvete spíš později, květy jsou takové rozčepýřené, má krásnou jemnou růžovou barvu a moc příjemně voní.

DSC_0165.jpg

DSC_0161.jpg

DSC_6297.jpg

DSC_6353.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Kika, Ajka, alenak, Gabča, babkaela, ibiska

David Austin - Anglické růže VIII 07. čec 2020 21:46 #327361

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
osud vyřazení taky čeká W. Shakespeare 2000, u mně se ji nedaří, i když květ je krásný, voňavý......
DSC06307.jpg

- jsem to blbě napsala, šlechtitel vyřazuje....
Poslední úprava: 08. čec 2020 13:37 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Kika, Ajka, babkaela

David Austin - Anglické růže VIII 08. čec 2020 08:46 #327365

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Alenko, nejsi sama, komu se W. Shakespeare nedaří. Trápila jsem se s ní několik let, posléze byla odkloněna. Stejně dopadly L.D. Braithwaite a Othello.
Z červených austinek obstály jen Darcey Bussell a Sophy´s Rose. Zatím na hranici únosnosti je Munstead Wood. Je to mladý keřík a čekám, jak se v budoucnu vyvrbí.
Na další červené austinky si už netroufám. Kdysi před lety jsem si objednala Falstaffa (dokonce 3 kusy) a došlo k záměně, dorazil John Clare. Dnes jsem za to vděčná.

Darcey Bussell
DarceyBussell2.jpg

Sophy´s Rose
SophysRose.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Kika, Ajka, alenak, Luša, babkaela, alcearosa, ibiska

David Austin - Anglické růže VIII 08. čec 2020 19:16 #327387

• LucieT
  • Platinum Boarder
A já si W.Shakespeare objednala na podzim. Jednoho sice mám, ale hrozně blbě umístěného, asi ho na podzim vykopu. Na ty podmínky, jaké má, je ale docela pěkný, snaživý. Tak chci ještě dalšího na lepší místo, má krásný květ i vůni. Zato Munstead Wood je takový chudáček, už druhý rok má sotva 50cm a dva květy. Ale je tááák krásný. Nechápu proč neroste. Růže okolo něj mají všechny přes 120cm a kvetou bez problémů.

To třeba takový A Shropshire Lad - tak ten má kolem 2m a je úchvatný. Letos jsem se do něj zamilovala.

DSC_0287.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Luša, alcearosa

David Austin - Anglické růže VIII 08. čec 2020 19:18 #327388

• LucieT
  • Platinum Boarder
A já si W.Shakespeare objednala na podzim. Jednoho sice mám, ale hrozně blbě umístěného, asi ho na podzim vykopu. Na ty podmínky, jaké má, je ale docela pěkný, snaživý. Tak chci ještě dalšího na lepší místo, má krásný květ i vůni. Zato Munstead Wood je takový chudáček, už druhý rok má sotva 50cm a dva květy. Ale je tááák krásný. Nechápu proč neroste. Růže okolo něj mají všechny přes 120cm a kvetou bez problémů.

To třeba takový A Shropshire Lad - tak ten má kolem 2m a je úchvatný. Letos jsem se do něj zamilovala.

DSC_0287_2020-07-08.jpg

DSC_0297.jpg

DSC_0281.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Kika, Ajka, alenak, Luša, Gabča, babkaela, alcearosa

David Austin - Anglické růže VIII 13. čec 2020 23:19 #327425

• LucieT
  • Platinum Boarder
Strawberry Hill má už 2m. Ty deště jí nějak nevadí a roste až do nebe.

DSC_0126.jpg

DSC_0455.jpg

DSC_0466.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Ajka, alenak, babkaela, Viki

David Austin - Anglické růže VIII 13. čec 2020 23:27 #327429

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
letos mě překvapila růže royal jubilee, vůbec se nechystá opakovat, ještě se mi to nestalo co ji mám. Ani se mi v deštích nelíbila, dost klopila, což nemám ráda. Přitom je narostlá, zdravá, voňavá.....
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja

David Austin - Anglické růže VIII 21. čec 2020 11:35 #327489

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
´Harlow Carr´ je šikovný keřík. Po usazení dobře zvládá sucho a nehnojení, prostě samostatná.
Koncem léta mírné padlí. Je velmi ostnitá. Krásně voní do dálky. Květy jsou malé, krásně skládané,
ideální ke kulinářským účelů nebo na sušení a je jich spoousta.
Líbí se mi, jaký bezproblémový keřík to je, žádné tyčkování, vázání, obírání, podpírání,
nic není potřeba. A krásně kvete i ve spodní třetině keře, což je vzácné.

Jedna rostlina, na chalupě, foceno ze severní strany. Květopas ji má také rád.

´Harlow Carr´

P3330262.jpg

P3330267.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Ajka, alenak, babkaela, alcearosa, Viki

David Austin - Anglické růže VIII 21. čec 2020 18:06 #327490

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Honzo, díky za fotky a za povídání o Harlow Carr. :) Mám ji novou od podzimu. Neobjednala jsem si ji, ale dostala od Pelců jako bonus za objemnější nákup. Že prý "na zkoušku". Tak teda zkouším, ale zatím bez výrazných výsledků, asi bych od ní chtěla moc. Je to prcek s výškou asi 25cm. Z tvého popisu alespoň vidím, na co se můžu těšit. Ď.

David Austin - Anglické růže VIII 23. čec 2020 12:04 #327493

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ad Harlow Carr. Můžu podškrábnout vše, co Honza napsal. Vč. náchylnosti na padlí v září, požeru květopasákem, velké trnitosti. Jedna z mála A., kt. toleruje sucho, bez problémů i v tropech krásně zopakuje ( několikrát, vyhání nové výhony ). Moc pěkně voní, na větší vzdálenost. Zdravý.
Pouze nevydrží vysoké teploty, loni se šeškvařil v poupatech ( při těch 38 st., to snad nebude tak časté ). Velmi rychle obrazil znovu, takže líto mi to bylo, ale náhrada víc jak slušná a rychlá.

Pouze jeden postřeh - jak letošní zima byla velmi mírná, málo jsem jej ostříhala - chyba, už nebudu opakovat. On má tenké větvičky, asi i díky deštivému květnu a červnu hodně narostly a zváhly se mi ( přepadly přes sebe ). Takže př. rok hezky na max. 25 cm...

Tuhle Austinku mám hodně ráda, koupila jsem si dalšího.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak, babkaela
Moderátoři: Eva L., Květa