Evo, úžasné růžové království, tím vzdávám hold i fotkám v "Poulsenkách".
Vlastně všechny zde máte ádherné růže a růžové zahrady .... Kája, Lukáš, Květa, AlenaK ... zapomínám na mnohé, ne záměrně, ale všechny jmenovat nelze.
S obdivem prohlížím všechny fotky, sladěnost a vyváženost barev, kombinace s trvalkami a co už vůbec nechápu je, jak jste schopny/i zvládnout nejen jarní stříhání, ale i další během roku. Mám cca 35 růží a nestíhám ... třeba s Arthurem Bellem si naprosto nevím rady, odměnil se mi letos gejzírem úžasných voňavých kvetů. ale velice rychle i stenou záplavou nádherných šípků a rychlým prorůstáním nových výhodnů, některé už kvetu, jiné mají metr a ženou dál. Ten "chlap" by si zasloužil soliterní místo jako velká jabloň, bohužel, nemám a i kdyby se našlo, bála bych se jej přesadit.
Na dotaz Evy, které růže chválím .. letos všechny. Díky mé nezkušenosti se letos rozvalila Schneewitchen (zastřihla jsem příliš navysoko), některé chytají černou skvrnitost - přehuštěná výsadba.
Krásná je mrňka NN - dárek v květníku, sázená na podzim loni do záhonu, kvete neúnavně, zdravá, květy mají velkou výdrž
Tahle je z řízku od synovy spolupracovnice, také NN, takhle květy drží snad 14 dnů
Stará popínavka, táta kdysi (bude to snad 40 let?)dostal od maminky naší dlouholeté známé, bohužel taky NN, letos nemá padlí, kvete takhle už hooodně dlouho
No, moc jsem nepomohla, mám většinu NN. Letos je vydařená i Whisky, Gloria Dei, Double Delight, nováčci Perfume Kisses, Eminence ... Květy se proti loňsku moc nepálí a nasazují všechny slále nové a nové.
Jak psala AlenaK ... letos je velmi příznivý rok pro růže, aspoň u nás (klep, klep). Snad si vynahrazují loňské léto, kdy po prvním kvetení prakticky všechny zastavily růst.