HonzaPM napsal:
Květo, ty Siluetty vypadají dobře, viď. Třeba ta ´Lavender´.
máš mě totál prokouknutou.

jj, ta nejvíc. Potřebuju totiž nějakou vyšší světlejší růži přes uličku ke Ghislaine de Feligonde, tato by nemusela být k ní špatná. Možná až moc "veselá", těžko odhadnout. V momentální náladě bych ji tam ale klíďobrďo prskla.
A to jsem ještě nedávno hlásala, jak na podzim budu objednávat jen někde. Žádných 5 dodávek... nějak to narůstá. Má mě kamarádka prokouknutou, říká : vždyť ty bez toho adrenalinu ( co příjde, kdy, v jakém stavu ) nemůžeš být.
Méně pak Sweet.
--
ad Lavender Lassie.
Někdy člověk k nějaké růži přilne i když právě ona nevyčnívá. Ničím. Těch 5P. To je i můj a L.Lassie vztah. Nemusí moc horko, nemusí déšť, žádná obr výdrž květů, dlouhá pauza mezi I.a II. florem, nijak se v opakování nepřetrhne. Přesto zrovna ona patří k mým oblíbenkyním. Dělá pěkný, úhledný keř, bohatě kvete v I. fl., pěkně voní. Pro mne jsou její květy velmi líbivé - velikostí, tvarem, barvou.
---
a teď si trochu uplivnu.
Kdysi jsem hodně slintala nad Rosenfaszination. Viděla jsem ji na vlastní oko, zapraná bílá, krásně kvetla. Co víc si přát...
Dobře roste, naprosto zdravá i bez postřiků... ale co platno. Květy velmi rychle se dostávají do fáze - slušně řečeno - nelíbívé. Déšť i horko stav ještě zhoršuje.
Brblala jsem nad ní již loni, letos víc. To nejhorší stádium jsem ani nefotila, nůžky byly rychlejší.