Ahoj Naino, také jsem si nedokázala představit, že bych někdy koupila nějak víc růží. Jenže, jak jsem stála uprostřed růžového pole, tak jsem je chtěla všechny. Vlastně jsem se docela ukrotila.

Navíc mám většinu drobnokvětých.
A zahrada, kam sázím je po babičce, takže tam původně byla jen zelenina, ovocné stromy, jedna růže a jedna pivoňka. Je to zahrada venkovská,celkem velká ale žádné latifundie, takže se vejde i pár jahod, nějaké brambory a záhonky s trochou zeleniny. Já na víc ani nemám čas, takže ty růže jsou vlastně z nouze ctnost. Bohužel zatím je nemohu vsadit tam, kam jsem původně plánovala, tj hlavně k plotu, protože jeho oprava se neustále oddaluje. Jsou tedy zatím v tzv. zásobním záhonu. Nicméně věřím, že už letos snad konečně plot dotáhneme ke zdárnému konci. Už stačí jen ke sloupků přidat panely pletiva.
Píšeš o systému sázení růží hodně hluboko. Také je sázím očkováním pod zem. Co je to podle Tebe hluboko? Někdo doporučuje 5 a někdo 10 cm. Pak už nekopčíš a ani nezakrýváš chvojím? Já mám růže v zóně 6b. Zrovna jsem dumala, zda odkrýt chvojí, když je tak hezky, ale raději jsem se dotázala zkušenějších a bylo mi řečeno, že naopak raději ještě mám nechat přikryté, aby se zbytečně nenarašila očka. Ale také mám dojem, že ty větvičky, které nejsou hnědé jsou celkem živé, tak si říkám,jestli je to akorát nebo už moc. Bohužel sem nemohu dát fotku, ale příští týden mi pan Šíp přiveze ještě zbytek růží, tak se ho zkusím zeptat.
Na vyhození možná bude jedna - růže Orange - kdysi koupená zavoskovoná v balíčku z Tesca. Už jí mám třetí rok a teď to nějak nedala. A to jsem v srpnu zalévala Kristalonem podzim, aby dobře vyzrála pletiva. Souhlasím s Tebou, že se prostě uvidí.