Na kryté terase ale zůstaly velké těžké květináče, jen tak tak se pod ně podařilo podsunout polystyren. Pak je obalím bublinkovu folií, samotné růže jsou zasypány listím a překryty chvojím. A teď dotaz - mám ty růže přes zimu zalévat?
A pak ještě jeden dotaz, zůstalo mi i pár jiných trvalek v květináčcích, bohužel jsme nestihli udělat všechny záhony. Jsou koupené teď na podzim a zústaly zatím v původních květináčcích vel. P9, některé i ve 2 litrových. Jedná se o mrazuvzdorné trvalky či keříky a jde mi o jejich zazimování. Mám je zapustit do země v květináčcích, ve kterých jsou?
Můj názor je, že tj. dobře přikryté. Pouze dávám místo polystyrénu dřevo. Zalila bych růže trochu před zimou, pak už ne. Listy mít nebudou a venku je dost vlhkost, mělo by stačit. Možná kdyby byly velké a dlouhé mrazy na sucho, tak po těch mrazech trochu vody, je to o podmínkách v místě.
Zkušenost se zapouštěním květináčů do země mám, bezproblémové. Ale snažím se dávat pod strom, opadaný listnáč. Když by nebyl, tak na stranu do polostínu, stínu. Ne na slunce, aby brzo nerašily, je to o místních podmínkách. Slunce dokáže v zimě nadělat škody, i když je vítané
.
Ještě mě napadlo, že kdyby to bylo na hodně profukovacím místě, tak přehodit chvojí, ale ne zas moc, aby to nevyhnilo a neplesnivělo, byl přístup vzduchu, tak akorát.
Ať se daří a dobře vše zimu přežije, Alena