Krásný letní den Vám všem,
zdravím Vás - zase po delší době - z Českého ráje. Průběžně Vás čtu a moc děkuji za krásné fotky, zkušenosti, rady, fotky a inspiraci... Je to pro nás, nováčky, velká pomoc a občas i útěcha, pokud se občas nedaří tak, jak má...
Aleně(?) moc děkuji za společnost při DOD u Pelcových.
Bez registrace nemohu vkládat fotky, ale ono zatím ani moc není co. Každopádně růže (cca 80-90 ks, převážně Austinky, které jsem vysazovala v posledních dvou letech, mají letos první slušnější sezonu. Paradoxně jsou na tom mnohem lépe ty, které jsem vysazovala až loni na podzim. Ty předloňské se vzpamatovávají ze dvou předchozích extrémních tropických teplot, ale zatím mi přežily všechny.
Největší radost mi zatím udělala loni vysazená Gentle Hermione, svojí vůní a průběžným nakvétání... Já vím, pro někoho děsivá představa, ale já mám ráda těžké vůně (Chanel - Coco + Allure), takže mě její vůně doslova láká do této části zahrady a i vypletí záhonů je tam skoro za odměnu

. Z ostatních Austinek mi asi nejlépe kvetou Crocus Rose, Hyde Hall, Charles Rennie Mackintosh, Quenn of Sweden a Desdemona. S ohledem na geografickou blízkost na tom budu asi stejně jako Květa..., takže i já musím konstatovat, že mi zde nejlépe prosperují lensovky - Heavenly Pink nakvétá prakticky stále a hodně se snaží Empereur Charles IV.
Užívejte léto a ať se Vám - nejenom - na zahradách daří co nejlépe!
Jitka